Pamiętam jak PiTT napisałeś ze trzeba być imbecylem zeby sie kredytować na 40 lat. Nie chciało mi sie tobie tego tłumaczyć wtedy.
Ja jestem na kredycie 4-5 rok ( kredyt na 32 lata ) i juz spłaciłem ponad 1/3 kredytu. Przecież to nie jest tak ze jak bierzesz kredyt na przykładowo 40 lat to go spłacasz w 40 lat, ani dnia krócej, ani dłużej.
Za jakieś 10 lat będe mieć juz własne mieszkanie spłacone ( mimo ze kredyt jest na 32 lata ) , ty natomiast idąc swoim tokiem myślenia, będziesz znowu wkładał pieniążki komuś do kieszeni... prosze przestań już pisać o "uwiązaniu sie 40 letnim kredytem" bo to jest słabe
100% racji, i ja zamierzam podobnie zrobić. Może przez pierwsze 3 lata nie mogłeś pozwolić sobie na furaczi bo była hacjenda ale jak widać teraz miata jest dziwki są !
Cytat:
jak to kiedyś ktoś komuś napisał na forum wilanowa
PiTT jest na wszystkich forach
Gaydek napisał/a:
Mój myje auta, zawsze w piątek po obiedzie. Mogę regulować zegarek wg hałasu jego karszera .
PS. Sobie nie mam nic do zarzucenia. Furę myję zdecydowanie rzadziej niż on, trawnik koszę zdecydowanie rzadziej niż on, odśnieżam łopatą a nie odśnieżarką .
To kiedy mogę wpaść na zimny kapselek, umyć furę, i ograć cię w Fife na xboxie ? dzik - Czw 20 Sty, 2011
pcs napisał/a:
jak komus sie znudzilo w bloku to zapraszam na moja dzialke, domy juz w polowie budowy, 15 kilometrow do centrum, najmiej zakorkowanymi wyjazdami (do wyboru siekierkowska albo wal), 2 autobusy miejsckie 400m od domu, kolejka 1.5 km do tego srodek lasu i otulina MPK. I nie kosztuja 3mln.
Ile za ile?
pcs napisał/a:
Pozatym osobiscie jestem fanem starego budownictwa ze wszytkimi jego wadami i zaletami. Z zulami jakos sie dogaduje. Jestem tez fanem Starego Zoliborza, ale uwazam mimo wszsytko za 1.2 mln wole miec spory nowy dom w ladnym miejscu niz 3 pokoje na zoliborzu. Moze kiedys wygram w totka i kupie za Zoliborzu dom.
Miszkam na bielanach, idealna miejscowka, 15min metrem do centrum, zuli malo.PiTT - Czw 20 Sty, 2011
dzik napisał/a:
pcs napisał/a:
jak komus sie znudzilo w bloku to zapraszam na moja dzialke, domy juz w polowie budowy, 15 kilometrow do centrum, najmiej zakorkowanymi wyjazdami (do wyboru siekierkowska albo wal), 2 autobusy miejsckie 400m od domu, kolejka 1.5 km do tego srodek lasu i otulina MPK. I nie kosztuja 3mln.
Ile za ile?
pcs napisał/a:
Pozatym osobiscie jestem fanem starego budownictwa ze wszytkimi jego wadami i zaletami. Z zulami jakos sie dogaduje. Jestem tez fanem Starego Zoliborza, ale uwazam mimo wszsytko za 1.2 mln wole miec spory nowy dom w ladnym miejscu niz 3 pokoje na zoliborzu. Moze kiedys wygram w totka i kupie za Zoliborzu dom.
Miszkam na bielanach, idealna miejscowka, 15min metrem do centrum, zuli malo.
dokładnie, ja mieszkałem na Duracza, super okolica, do metra blisko, chińczyk mega wypas, czego więcej chcieć Bad-i - Czw 20 Sty, 2011 kurcze dla mnie idealną miejscowka jest stary mokotów (mowa o dzielnicy z domkami). Tam trafic nawet stary dom ale z fajna dzialko to poprostu bajka (taka sama jak trafienie 6ki w totka )Gaydek - Czw 20 Sty, 2011
kubas napisał/a:
Gaydek napisał/a:
Mój myje auta, zawsze w piątek po obiedzie. Mogę regulować zegarek wg hałasu jego karszera .
PS. Sobie nie mam nic do zarzucenia. Furę myję zdecydowanie rzadziej niż on, trawnik koszę zdecydowanie rzadziej niż on, odśnieżam łopatą a nie odśnieżarką .
To kiedy mogę wpaść na zimny kapselek, umyć furę, i ograć cię w Fife na xboxie ?
Np. teraz .martin.h - Czw 20 Sty, 2011
Bart napisał/a:
batman?
Tak jest
M napisał/a:
martin.h napisał/a:
Panowie Wy to macie problemy, ja się zastanawiam skąd wziąźć kasę na wynajem mieszkania, a Wy...
Martin jak to skąd? Od rodziców
Niestety moja sytuacja jest z góry przej.ebana, nie mam co liczyć na mieszkanie w spadku, a rodzice nie mają tyle kasy aby szastać na prawo i lewo M - Czw 20 Sty, 2011
martin.h napisał/a:
Niestety moja sytuacja jest z góry przej.ebana, nie mam co liczyć na mieszkanie w spadku, a rodzice nie mają tyle kasy aby szastać na prawo i lewo
Widzisz, to tak jak u każdego lub większości z nasBonczek - Czw 20 Sty, 2011 Chyba Ty, dawaj Martin na PW, moja mama szuka jeszcze jednego syna bo się miejsce na pieniądze w domu skończyły a siostra o dziwo nie jest w stanie tego wydać martin.h - Czw 20 Sty, 2011
Bonczek napisał/a:
Chyba Ty, dawaj Martin na PW, moja mama szuka jeszcze jednego syna bo się miejsce na pieniądze w domu skończyły a siostra o dziwo nie jest w stanie tego wydać
Siostra ładna ? Rasputin - Czw 20 Sty, 2011
pP napisał/a:
pcs napisał/a:
Jestem tez fanem Starego Zoliborza
to to to!
Dokładnie, zapraszam serdecznie
Dzik napisał/a:
kurcze dla mnie idealną miejscowka jest stary mokotów (mowa o dzielnicy z domkami). Tam trafic nawet stary dom ale z fajna dzialko to poprostu bajka (taka sama jak trafienie 6ki w totka )
Obecnie szóstka w Lotto to ci starczy na 1/3 domu na mokotowie.Bonczek - Czw 20 Sty, 2011
martin.h napisał/a:
Siostra ładna ?
Jebnięty? Przecież jest bogata Franek - Czw 20 Sty, 2011
PiTT napisał/a:
chińczyk mega wypas
Gdzie gdzie?
Koło mnie też jest chińczyk (też na bielanach mieszkam) ale raczej średni.
Więc może rzucisz dobrym namiarem M - Czw 20 Sty, 2011
Franek napisał/a:
PiTT napisał/a:
chińczyk mega wypas
Gdzie gdzie?
Koło mnie też jest chińczyk (też na bielanach mieszkam) ale raczej średni.
Więc może rzucisz dobrym namiarem
Na żeromskiego jest chińczyk, taki średni ale bardzo tani MoRToN - Czw 20 Sty, 2011 Na bielany kiedyś na weekendy wyjeżdzałem !!
M - Czw 20 Sty, 2011 Widziałem twojego sporta przy jeziorku