To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Wybory do Parlamentu 2011

Marek23 - Pon 03 Paź, 2011

Stf napisał/a:
ja mówię o ich stałym tekście o tym co było w 2007r. że rozwój gospodarczy itd. stała nudna gadka. nie dociera że teraz żyjemy w innej rzeczywistości i że wcale może lepiej nie być niż jest.

Masz racje. Ale tez pamietam jak Tusk pod koniec rzadow kaczki pytal go czy wie ile kosztuje chleb,itd(w sensie,ze jest drogo). Normalna walka wyborcza, kazdy sie trzyma swojego.

Gaydek - Pon 03 Paź, 2011

Marek23 napisał/a:
Tusk pod koniec rzadow kaczki pytal go czy wie ile kosztuje chleb,itd(w sensie,ze jest drogo)

A nie że Kaczyński nie wie ile co kosztuje?

GeKo - Pon 03 Paź, 2011

Gaydek napisał/a:
GeKo napisał/a:
znając lekarzy brał

"Znając Polaków brał" jak już...

Polacy dają, bo lekarze biorą.
Raz trafiłem takiego co nie bierze.

Wziął za raz po tym jak pielęgniarka wyszła z zaplecza.

Czy lekarze za mało zarabiają? Owszem ale prywatnie mogą sobie ładnie dorobić bez żadnego podatku na konsultacjach.

M - Wto 04 Paź, 2011

GeKo napisał/a:
2 lata i tak naprawde nie rozliczyli nikogo

Rozpirzyli WSI, to już duży plus ponieważ to były macki rosyjskie i nikt tego nie ukrywa.

GeKo napisał/a:
Teraz to troche i tak nei ma sensu. Powinniśmy byli zrobić jak Czesi odsunąć od rządzenia na 20 lat byłych komunistów.

To zawsze ma sens skoro ludzie komuny nadal wpływają na sytuację w polsce.

To jest jakaś paranoja, tusk i kaczyński mówią że podatków nie da się teraz obniżyć.
Natomiast lewica mówi o obniżaniu podatków.

Natomiast Geko - czy pis tylko rozgrzebuje przeszłość a nie interesi sie gospodarką - uważam że to nie jest prawda.
Proszę bardzo: zielona wyspa na kredyt.
Skok na OFE - notabene ten rząd okradł was z niemałej kasy której już nie zobaczycie na swoich kontach - ale spotko, zawsze to lepsze niż Jarek.
Najtragiczniejsze jest to że ten rząd nie ma totalnie żadnych sukcesów - w kampanii wyborczej używa argumentów "więcej z unii na" a mimo to nadal cieszy się dużym poparciem.

<iframe width="400" height="325" frameborder="0" scrolling="no" marginwidth="0" marginheight="0" src="http://www.google.pl/publicdata/embed?ds=ds22a34krhq5p_&ctype=l&strail=false&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country:pl&ifdim=country_group&tstart=812757600000&tend=1286143200000&hl=pl&dl=pl&icfg&uniSize=0.035&iconSize=0.5"></iframe>

Stacho - Wto 04 Paź, 2011

Marek23 napisał/a:
Cytat:
Marek, ale powiedz mi czym on Cię przekonał do siebie?

Mniej psul gospodarkę wedlug mnie. Poza tym uwazam,ze za brak rozliczenia z przeszloscia placimy dotad, to dwa. Jest lekkim matolem, ale przezyje jezusa w Swiebodzinie i tym podobne akcje, byleby dalej biurokracja i podatki nie szly w gore. Moje zdanie, nie mam zamiaru nikogo do tego przekonywac.

i za 20 lat nasze dzieci będą się uczyc o królu Leszku Kaczyńskim ;) który zmarł na wawelu :crazy:

mam nadzieje że nie wygra pis bo cała europa sie załamie xD

M - Wto 04 Paź, 2011

Stacho napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Cytat:
Marek, ale powiedz mi czym on Cię przekonał do siebie?

Mniej psul gospodarkę wedlug mnie. Poza tym uwazam,ze za brak rozliczenia z przeszloscia placimy dotad, to dwa. Jest lekkim matolem, ale przezyje jezusa w Swiebodzinie i tym podobne akcje, byleby dalej biurokracja i podatki nie szly w gore. Moje zdanie, nie mam zamiaru nikogo do tego przekonywac.

i za 20 lat nasze dzieci będą się uczyc o królu Leszku Kaczyńskim ;) który zmarł na wawelu :crazy:

mam nadzieje że nie wygra pis bo cała europa sie załamie xD

Tak tak... ja j.ebie co za bieda umysłowa

Stacho - Wto 04 Paź, 2011

tya.

ja jestem zadowolony z PO ostatnio na nich głosowałem, tan dróg na Lubelszczyźnie uważam że się poprawił zajebiscie, obiecany orlik powstał na osiedlu więc mnie dalej przekonali :)

M - Wto 04 Paź, 2011

To świetnie że postawili Ci orlik na osiedlu, zacnie.
Jakarti - Wto 04 Paź, 2011

Macius,
potrzeby rosna z wiekiem itd itp..

akurat argumentacja Stacha jest okej. on lubi namacalne dowody poprawy jakosci zycia. ma lepsze drogi i obiecane boisko. nie ma w tym nic zlego.
dla nas wazne sa inne rzeczy.

a ja glosno mowie, ze caly czas nie wiem na kogo oddam glos.

OFE to dramat.. zupelne nieporozumienie.
kredytowanie z UE podobnie - bez glowy - byle wziac jak najwiecej. dlug publiczny to jeszcze nie wszystko. zadluzenie samorzadow to dopiero wyzwanie.. np taka Warszawa ma w chuk dlugow..

GeKo - Wto 04 Paź, 2011

M napisał/a:
Rozpirzyli WSI, to już duży plus ponieważ to były macki rosyjskie i nikt tego nie ukrywa.

I jeśli dobrze pamiętam to przy okazji Macierewicz odsłonił wszystkich naszych agentów na całym świecie?
Także nie ma co zrobił to w sposób perfekcyjny.
M napisał/a:
To jest jakaś paranoja, tusk i kaczyński mówią że podatków nie da się teraz obniżyć.
Natomiast lewica mówi o obniżaniu podatków.

Jeszcze niedawno Jarek obiecywał obniżenie akcyzy na benzynę, już mu się zmieniło?

Patrząc po zadłużeniu wychodzi że najlepiej było za rządów SLD. Wtedy były inne czasy w europie.

Co do OFE zgadzam się z Tobą w 100%

M - Wto 04 Paź, 2011

Kuba, ja rozumiem że Stacho nie wie jeszcze ile zobowiązań finansowych obecny rząd zaciągnął w jego imieniu, które będzie spłacał przez lata w podatkach i jak to wpłynie na jego przyszłość w tym kraju. Niewiedza i młody wiek nie są usprawiedliwieniem - w takim razie może lepiej by było żeby Stacho nie głosował.
Stacho zainteresuj się dokładnie proszę Cię.

M - Wto 04 Paź, 2011

A to faktycznie w jakim stanie jest nasza gospodarka można sobie wywnioskować z tego artykułu:
http://forsal.pl/artykuly...na_swiecie.html

Czeka nas niezłe bagienko w przyszłym roku.

GeKo - Wto 04 Paź, 2011

Jeszcze w drugim kwartale tego roku polskie obligacje obok nowozelandzkich i szwajcarskich należały do pierwszej trójki papierów, których wartość rosła najszybciej na świecie.

Czyli skoro mogły spaść z top3 na sam dół to może i mogą wrócić?

Co oczywiście pewnie malo prawdopodobne.

M - Wto 04 Paź, 2011

Po kursie złotego i tego co się dzieje na giełdzie sądzę że inwestorzy zwyczajnie .uciekają z Polandu. Kredyty przejedliśmy, wydatków Państwa nie zmniejszyliśmy, wręcz odwrotnie. Co nas czeka? Mały kolapsik?
was79 - Wto 04 Paź, 2011

M napisał/a:
Czeka nas niezłe bagienko w przyszłym roku.

Z tym się nie zgodzę, w przysżłym roku planuje zakup fiata pięćsetki :]