pum - Wto 11 Paź, 2011 Przy odpowiednim traktowaniu federal na dluuuugo starcza. Zrobilem na nich caly sezon wst, poznan, radom i kilka kolek na roznych wroblach tyle ze rasta ze 3 razy je przekladal. Odrywajaca sie wewnetrzna strona bez negatywow to nie to co tygryski lubia najbardziej. Patrzac na to mysle jedno... profil to gowno i tyle.EmerytRs2 - Wto 11 Paź, 2011
Kenet napisał/a:
Bujam się jak hiszpański galeon
masz belkę to się bujasz ziom
jak wrócę do domu to na spokojnie przeanalizuję.
u mnie tył się praktycznie nie zużywa.
więc moze jednak ten cholerny profil.
jest jeszcze kwestia wielkosci koła. my jeździmy na 15 Wy na 17/18 to jest sporo różnica.
imo Kenet zabiłeś te profile prze pachołki/szykany itp ogólnie przez mielenie na skręconych kołach.Kenet - Wto 11 Paź, 2011
EmerytRs2 napisał/a:
imo Kenet zabiłeś te profile prze pachołki/szykany itp ogólnie przez mielenie na skręconych kołach.
Obejrzę sobie później dokładnie oba koła i może coś będzie się dało więcej wywnioskować.Kenet - Wto 11 Paź, 2011 Moje najlepsze kółko 2.59.06, widać że sporo straciłem na błędzie i wyjeździe w trawę, nie zbiłem od razu na 2 tylko patrzyłem czy z autem ok, no ale i tak niezły czas:
Tak tak, słupek robi robotę.rasta - Wto 11 Paź, 2011 SS6 w moim wykonaniu czas 2:48:70
Widać jak sporo było jeszcze do urwania rasta - Wto 11 Paź, 2011 BTW, R888 po ciężkiej pracy na przedniej osi w Morsie:
Jak widać nie ma sytuacji, że mamy jeszcze kilka mm bieżnika, a po bokach druty.Janusz - Wto 11 Paź, 2011
rasta napisał/a:
Jak widać nie ma sytuacji, że mamy jeszcze kilka mm bieżnika, a po bokach druty.
tzn ze za wolno napadasz zakręty EmerytRs2 - Wto 11 Paź, 2011 to jaką metodę stosujesz? przekładasz co raz? czy patrzysz po zużyciu?
ciekawy jaki wpływ ma ilość całi kontra wysokość scianki bocznej czyli profil?
wydaje mi się że nie do końca można przyrównać 15 cali z 17.
no i zawias
takie sciaganie bieznika wynikać musi z przegrzania materiału, a przegrznie to mielenie na skręconych kołach w zakręcie imo.pum - Wto 11 Paź, 2011 przede wszystkim ma dobrze ustawioną geometrię i betonowy zawiasEmerytRs2 - Wto 11 Paź, 2011 a jakie kąty z przodu tyłu?
zbieznie? rozbieznie?Janusz - Wto 11 Paź, 2011
pumfkp napisał/a:
przede wszystkim ma dobrze ustawioną geometrię i betonowy zawias
w f1 jakoś się nie ścierają równomiernie M - Wto 11 Paź, 2011 Z tego co widze po czasach to trasa byla bardzo wolna techniczna. Widac tutaj lepieh kto skreca a kto mniej rasta - Śro 12 Paź, 2011
Cytat:
a jakie kąty z przodu tyłu?
-3 z przodu i -2 z tylu.EmerytRs2 - Śro 12 Paź, 2011 Ty chyba jesteś zeszperowany itd, więć nie jesteś dobrym przykłądem.
aczkolwiek to by się zgadzało z tymi kątami, mielone jest wewnętrzne kółko w skręcie, więc przy załóżmy tych -3 stopniach, koło Ci prostowało się do zera w zakręcie
powodując zwiększenie powierzchni styku, i zmniejszenie siły działającej na scinke boczną.
jest jeszcze kwestia satbilizatora który ci ten przód prostuje, bo stabi ciągnie za wahacz
dobrze mówię?roj - Śro 12 Paź, 2011
EmerytRs2 napisał/a:
kątami, mielone jest wewnętrzne kółko w skręcie, więc przy załóżmy tych -3 stopniach, koło Ci prostowało się do zera w zakręcie
powodując zwiększenie powierzchni styku, i zmniejszenie siły działającej na scinke boczną.
jest jeszcze kwestia satbilizatora który ci ten przód prostuje, bo stabi ciągnie za wahacz