buni - Nie 06 Maj, 2012 dzielenie tego toru na sektory nie ma zadngo sensu. wprowadza tylko zamieszanie i nie mozna sie najezdzic.
lepiej sprawdza sie "open" trackday , gdzie po ustawionej probie ala "superoes" smiga sie w kolko.
np tak :
http://www.youtube.com/watch?v=QBikbrYNyRU
jakby byla taka formula to i ja sie chetnie pisze.
czy bedzie pomiar czasu ?Bonczek - Nie 06 Maj, 2012
Mój pomysł jest taki:
1. Na forumie jeszcze wybierzemy jakąś konfigurację trasy (można dla bezpieczeństwa gdyby nam się znudziło 2 lub 3).
2. O 9 wjeżdżamy na tor, ustawiamy trasę.
3. 9:30-10:00 pewnie zaczniemy jeździć, tak więc mamy 7 godzin na zabawę/napinkę/upalanie i jakieś tam różne odmiany.
I teraz tak:
a) albo jeździmy pół dnia jedną konfigurację i kolejne pół dnia drugą
b) jeździmy jakąś tam konfigurację w formie treningu/rozgrzewki, po czym zaczynamy jeździć czasówki
My zawsze wybieraliśmy, którąś z tych form i było super, do tego podobną podsunał wczoraj od siebie Kenet. Jeżeli ktoś ma jakieś inne propozycje to słuchamy
Tak pomiar czasu będzie z fotokomórki, dokładne info będę miał w przeciągu 2 tyg
Także chyba nie ma tańszej opcji na tyle jazdy + dobry pomiar czasu Anonymous - Nie 06 Maj, 2012 Szwagierczak będzie ? Bonczek - Nie 06 Maj, 2012 Twój stary będzie.Qukie - Nie 06 Maj, 2012 Czesio będzie...?Bonczek - Nie 06 Maj, 2012 Mogę się założyć o flaszkę, której Rasta jeszcze nie przekazał Marcelowi, że go nie będzie nigdy na żadnym hh TD karoluPL - Nie 06 Maj, 2012 jeżeli chodzi o trasę, mogę polecić to, co ostatnio było na IV superoesie.
trasa długa - a przy dobrym puszczaniu aut- 4 jeździły na raz po torze, więc szło szybko i sprawnie, a wykorzystano wszystko, dwa owale, karting, kawałek płyty, dosłownie cały tor bez leśnego
http://www.superoes.pl/su...sy/IVel2012.jpgno name - Nie 06 Maj, 2012 Tor można podzielić na dwie sekcje,
jeździłem tak kiedyś z klubem bmw
i było całkiem fajnie. Wiadomo że na
kilka godzin można puścić wszystko by pośmigać
po całości toruAnonymous - Nie 06 Maj, 2012
Bonczek napisał/a:
Mogę się założyć o flaszkę, której Rasta jeszcze nie przekazał Marcelowi, że go nie będzie nigdy na żadnym hh TD
Janusz - Nie 06 Maj, 2012 ja jako ze jestem bidok, wpłacę gdzieś w okolicach deadlin'u
i życzyłbym sobie konfiguracji trasy na której nie kręciłbym sie kółko na 2 biegu no name - Nie 06 Maj, 2012
Janusz napisał/a:
życzyłbym sobie konfiguracji trasy na której nie kręciłbym sie kółko na 2 biegu
Na jedynce pośmigasz po parkingu Kamill - Nie 06 Maj, 2012
Czesio napisał/a:
Bonczek napisał/a:
Mogę się założyć o flaszkę, której Rasta jeszcze nie przekazał Marcelowi, że go nie będzie nigdy na żadnym hh TD
M - Nie 06 Maj, 2012 Ja bym Bonku wymyślił sam (tzn ty) dobrą konfigurację z prędkością jazdy dobraną do średniej możliwości naszych samochodów i tylko to ogłosił. Bo inaczej będzie kakofonia i bałagan.Bonczek - Nie 06 Maj, 2012 Też tak chcę zrobić, ale chce poczekać aż wszyscy wpłacą, a Ty musiałeś teraz wypalić skasuj ten post Kamill - Nie 06 Maj, 2012 Byłem kiedyś na kielcach jak był trening, trasa wykorzystywała cały tor bez leśnego i była bezkolizyjna. Na trasę wjeżdżało ok 10 aut, w takiej konfiguracji jeździło się aż komuś brakowało siły w rekach żeby jeździć, tylko że, 90% aut było na cywilnej oponie bez napinki na czas - spokojna pojeżdzawka, ale nikt nie narzekał niedosyt wyjeżdżonych okrążeń.