To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Kulturka - [B] Amerykańskie burgery i sztejki po polsku - Barnburger

Pirania - Pią 15 Mar, 2013

Nie tylko my lubimy :-)

http://warsaw-eaters.blog...arn-burger.html

Michał - Pią 15 Mar, 2013

o!
milionowy blog o żarciu ! fajnie :D

Pirania - Pią 15 Mar, 2013

Michał napisał/a:
o!
milionowy blog o żarciu ! fajnie :D

xD

Franek - Pią 15 Mar, 2013

Michał, mozesz polecic jakis fajny blog o kuchni w Warszawie?
siema - Pią 15 Mar, 2013

Franek napisał/a:

ModernHomeDesign.pl - o kuchniach i nie tylko

Michał - Sob 16 Mar, 2013

Franek napisał/a:

http://nakarmionastarecka.pl/

Rasputin - Sob 16 Mar, 2013

Widzę,że dużo u nas mięsożerców w takim razie polecę prywatą (rodzinny biznes) ;D
Zapraszam wszystkich do Town Burger'a na Chmielną 2 (róg Chmielnej i Nowego Światu,sąsiad Flow).
http://pl-pl.facebook.com...424194637664952
Wczoraj było otwarcie więc wszelkie sugestie na temat menu,obsługi itp. beda mile widziane i na pewno uwzględnione.
Lokal jest nie duży ale fajnie urządzony :] Menu zróżnicowane,więc każdy powinien coś dla siebie znaleźć. Jedyny minus(jak dla mnie)to,że nie ma jak podjechać fura (ale taka lokalizacja) :/
Zapraszam i czekam na opinie :faja:

kosmita - Sob 16 Mar, 2013

Czemu nie ma żadnej strony www albo chociaż jakiegoś menu na fb ?
Jakarti - Sob 16 Mar, 2013

Rasputin napisał/a:
own Burger'a na Chmielną 2

bede!
juz Ci stary kelnerzyna wystawi laurke!! :D

moze ktos dzisiaj wieczorkiem?

Pirania - Sob 16 Mar, 2013

Noooooo, w końcu :-)
Jakarti - Sob 16 Mar, 2013

no to probuje.
Ps Rasputin, pani za lada to nirma zwiazkow z Toba czasem? :D

karoluPL - Nie 17 Mar, 2013

stronę temu pisałem i wrzucałem recenzję video z knajpki w kielcach 'naprawianej' przez m. gesler, ostatnio wybrałem się, zeby sprawdzić jak jest.

z opinii moich znajomych po zmianach na american home z voo-doo- się popsuło.
ja nie mam porównania, bo nie byłem wczesniej, ale :
obsługa- ok, miła, szybka, a panie ładne :]
karta- no mogła by być ciekawsza i sensowniej wykonana
menu- część dań niedostępna, widnieje w karcie ale przy próbie zamówienia " nadal poprawiamy przepis, nie wiadomo kiedy wróci "

i do rzeczy- burger. mięso dobre, dodatki świeże, sosik spoko- ale ogólnie burger jest za wysoki, nie da się go jeść inaczej niż po kawałku sztućcami- frytki domowej roboty do burgera- też bywały lepsze w innych miejscach.

za to kurczaka a'la kfc- mają całkiem dobrego ale sos do niego- słaby.

a wystrój- niektórym może się podobać, ale ja jestem w tej grupie, której się niestety ceraty i klimaty amerykańskiego domu lat 70-80 nie podobają.

i co więcej, w przeciwieństwie do tego co koleś opisał w video recenzji- ja nie czekałem długo na realizacje zamówienia.

PiTT - Nie 17 Mar, 2013

karoluPL napisał/a:
...ale ogólnie burger jest za wysoki, nie da się go jeść inaczej niż po kawałku sztućcami

hmm... a gdzie poza Makiem masz hambuksy które da się ogarnąć "japą"? :D
wszędzie są wysokie i do krojenia - mowa oczywiście o hamburgerowniach

karoluPL - Nie 17 Mar, 2013

pitt- tak, dobra uwaga, raczej w każdym miejscu tego typu burger jest wysoki i nabijany na 'patyku' ale według zeznań naocznych świadków...

wcześniej znajomi jak chodzili na burgera (bo mimo, ze knajpa miała dopisek steakhouse- to najlepsze były burgery) do w/w knajpy przed rewolucją był taki "akurat" kto chciał, to jadł sztućcami, kto poczuwał się do swojskich klimatów jadł rękoma.

ja nie mam tego porównania co było przed, znam tylko "po" rewolucji, ale dla mnie jest zdecydowanie za mały średnicą, do jego wysokości, bo to aż komicznie wygląda i mega ciężko się je, nawet sztućcami.

z resztą, niebawem powinien się pojawić odcinek w tvn'ie, tylko zobaczymy na ile tam wszystko jest przerysowane, bo wszyscy znajomi jednogłośnie stwierdzili, ze kiedyś było lepiej, smaczniej i taniej ( dobra, skok ceny ja jestem w stanie zrozumieć, bo teraz wszystko drożeje, więc dlaczego to niby miałoby być tańsze)

GeKo - Nie 17 Mar, 2013

Nie mam porównania, ale ostatnio jadłem tutaj
http://www.facebook.com/p...117818568291264
i mi smakowało a jestem wybredny w jedzeniu, (co widać po mnie :rotfl: )