Po czym wnosisz ? Pytanie serioM - Śro 22 Lut, 2012
GeKo napisał/a:
M napisał/a:
WM to bagno i kupa,
Po czym wnosisz ? Pytanie serio
Po moim doświadczeniu z tymi systemami i z innymi.
Chodzi o ogólne "user experience" jeśli chodzi o UI/GUI.
Jak muszę wdrożyć jakieś rozwiązanie u klienta i są tam telefony z WM to myslę sobie juz "o ku..rwa będzie się działo".
Przykładów jest wiele - od samego UI, przez działanie aplikacji kończąć na kwestiach sieciowych/vpn.106 - Śro 22 Lut, 2012 mam na chwile lumie 710. jest ok. 1.4 GHz. wgralem filmik hd... nie tnie. nie
udalo mi sie jej zawiesic - podobno dziala tak ze mozna miec otwartych max
5 aplikacji... otwierasz kolejna to z automatu zamyka najstarsza. aparat bez
szalu 5mix, filmy w 720p. wyswietlacz ok. duzo lepszy niz w swifcie 3d. choc
nie jest to tez amoled jak w 800.
w tym modelu minusm jak dla mnie jest brak mozliwosci rozbudowania pamieci,
brak hotspota (jak w androidach), i to ze IE nie obsluguje flasha.M - Śro 22 Lut, 2012 Możesz tam wgrać Andka zawsze 106 - Śro 22 Lut, 2012
M napisał/a:
Możesz tam wgrać Andka zawsze :>
szczerze to nie mialem pojecia :)GeKo - Śro 22 Lut, 2012 M, OK, w Twoim przypadku pewnie masz rację. W moim są to całkowicie pomijalne kwestie. Mnie w Andku wkurza kilka pierdół. Konieczność posiadania konta w google, gdy sie zalogujesz a chcesz zmienić konto, to nie ma opcji go zmienić, bez walenia hard reset. Brak dobrych nawigacji, to tak na szybko z tygodniowej zabawy Androidem, ja ogólnie byłem trochę rozczarowany po tym co naczytalem sie w sieci jakie to ochy i achy są.Yarko - Śro 22 Lut, 2012 dobra, kupuje S5570 mini, powinien być OKM - Śro 22 Lut, 2012
GeKo napisał/a:
M, OK, w Twoim przypadku pewnie masz rację. W moim są to całkowicie pomijalne kwestie. Mnie w Andku wkurza kilka pierdół. Konieczność posiadania konta w google, gdy sie zalogujesz a chcesz zmienić konto, to nie ma opcji go zmienić, bez walenia hard reset. Brak dobrych nawigacji, to tak na szybko z tygodniowej zabawy Androidem, ja ogólnie byłem trochę rozczarowany po tym co naczytalem sie w sieci jakie to ochy i achy są.
A ja Ci mówię że Android to pierwszy prawdziwy system operacyjny na komórki w sensie technicznym. To jest tak naprawde linux. Konstrukcja systemu oraz narzędzia developerskie są przemyślane przez tęgie głowy i naprawde pięknie to wygląda jak dla mnie.Pirania - Czw 23 Lut, 2012 http://www.spidersweb.pl/...alaxy-s-ii.html
Ostatnio jak byłam w Samsungu gadałam z menadżerem marketingu. Rafał fajnie podsumował, że ci którzy uważali, że android nie pokona Applowych produktów teraz przychodzą i proszą się o spotkania. Niestety spóźnili się dobrych parę miesięcy
Fajnie też jak się gada w salonie, kiedy Pani wciska Ci jakiś szmelc Nokii, i pytasz jej czemu proponują taki szit w superofercie i zaczyna się szczera gadka -
i Pani przyznaje: Samsungi same się sprzedają, resztę trzeba wypchnąć Kamill - Czw 23 Lut, 2012 Potwierdzam, na galaxy S+ 3 tygodnie temu trzeba było czekać ponad tydzień, nie było w całej wwa w centralnym magazynie, ani na wysyłkę ani na miejscu t-mobile.Greg - Czw 23 Lut, 2012 Ja dla odmiany od mainstreamu planuję właśnie zakup Lumii 800 na WM7.5. bawiłem się z pół godziny i byłem wręcz zachwycony. UX miejscami wydawąło mi się fajniejsze niż w iOS. No i M$ zapowiada poważną integrację WM z W8, a że jestem łindołsiarzem i póki co nie przekonałem się do OSX to nie chce mieć np. telefonu Apple który z kompem się nie lubi. Gorzej że chciałem kupić iPada i trochę mnie martwi integracja tego wszystkiego.
iOS jest zbyt zamknięty jak dla mnie - nie lubie jak mi się coś narzuca typu gówniany program pocztowy w iOS i nie mam lepszej alternatywy.bizon - Czw 23 Lut, 2012 przy lumii warto pamietac o:
Cytat:
O plusach pisać nie muszę, inni zrobili to doskonale. O minusach powinno się wspomnieć:
- nie można wysyłać (i otrzymywać) plików przez bluetooth (muzyki, zdjęć - z telefonu na telefon)
- nie można użyć telefonu jako pamięć przenośną (a pliki można wgrywać wyłącznie przez program Zune)
- brakuje slotu kart pamięci
- do telefonu nie wchodzą standardowe karty sim
- gry i programy można zgrać z marketplace, ciekawsze są drogie.
edit: nie chodzi zdaje sie takze, jako router wifi.pP - Czw 23 Lut, 2012 czyli standard jak w iphoneM - Czw 23 Lut, 2012 KIBELbizon - Czw 23 Lut, 2012 nom, dosc slabo, jak to przeczytalem, to skreslilem lumie z listy nastepnych telefonow