CHRZANEK - Pią 29 Maj, 2009 Grzech nie polecam Ci takiego rozwiazania o którym wspomniałeś - poniewaz jest nieetyczne.
Natomiast zupełnie czymś innym jest naprawa technologiczna polegająca na wymianie skorodowanej grodzi czołowej wraz z polem numerowym...grzech - Pią 29 Maj, 2009
Mick napisał/a:
grzech napisał/a:
a takie sobie pytanie mam odnosnie anglika ....
widzialem bude do saxo od agnlika gdzies na hodze chyba i mam taki pomysl zeby kupic, oddac komus kto wsadzi tam klatke i potem przelozyc graty z mojego saxo...
i teraz najwazniejsza sprawa ... czy takie cos bede mogl potem zarejestrowac i co bedzie potrzebne, jakie papiery ?
a po kiego wała rejestrować nową budę... skoro przekładasz graty to znaczy, że to ten sam samochód
ze wzgledu na VINgrzech - Pią 29 Maj, 2009
CHRZANEK napisał/a:
Grzech nie polecam Ci takiego rozwiazania o którym wspomniałeś - poniewaz jest nieetyczne.
Natomiast zupełnie czymś innym jest naprawa technologiczna polegająca na wymianie skorodowanej grodzi czołowej wraz z polem numerowym...
nieetyczne ? dlaczego ? no co ty , przeciez przekladam do nowej budy , rejestruje , to chyba najbardziej etyczne, a chyba juz bardziej niz wymiania grodzi czolowej czy jak to zwal
ja chce wymienic cala bude, bo z tylu juz mi sie poskladala i teraz jest pozwzmacniana i podobno nie przejdzie to BK, bo nie jest zgodne z zal J
rozumiem ze tez chodzi o wymiane wszystkiego tylko trzeba by to zglosic gdzies w urzedzie jako wymiana grodzi czolowej, pytanie tylko czy wtedy nie beda pytac sie skad mam te nowa grodz, bo jesli to byloby takie latwe to po co ta cala zabawa z przespawywaniem numerow. ale ja tam sie nie znam , pewnie masz racje Grzesiek VTS - Pią 29 Maj, 2009 po co to zglaszac trzeba ladnie zrobic zgnite czesci wyciac i wstawic do prostej budy i nie bitej , nie zgnitej i juz poprostu naprawa i tyle bez jakis urzedasow wasq - Pią 29 Maj, 2009
380 000 cena nie zawiera ceny transporty itp itd... czyli nie maja tego auta i tak tylko sobie opkazuja zeby zwrocic uwage na firme
swoja droga mamy w Polsce 1 szt prawdziwa Elenore w Łodzi grzech - Pią 29 Maj, 2009
Grzesiek VTS napisał/a:
po co to zglaszac trzeba ladnie zrobic zgnite czesci wyciac i wstawic do prostej budy i nie bitej , nie zgnitej i juz poprostu naprawa i tyle bez jakis urzedasow
no a co z numerem VIN ? zostawiam taki jak jest w nowej ? a co jak sie ktos dopatrzy ze sie nie zgadza z papierami ? wycinam i wstawiam ze starego ? tu tez moze ktos sie dopatrzyc ze bylo cos modzoneKarQ - Pią 29 Maj, 2009 wasq, możesz nie lubić ogłoszeń, ale ja lubię to auto Barejka - Pią 29 Maj, 2009 grzech, znam czarodzija co przbija numery Bad-i - Pią 29 Maj, 2009 Radziu mnie tez zaskoczyłes, czemu uwazasz ze nowa buda bedzie gorsza od naprawy?? Pamietaj ze Grzech chyba nie ma klatki jeszczek-mart - Pią 29 Maj, 2009 co sadzita o tym 306??
http://auto.ricardo.ch/ka.../w/an571794474/k-mart - Pią 29 Maj, 2009 Co myslicie o tym 306??
Dobre to do krecenia baczkow na wstecznym pod 08pss??
Juz od jakiegos czasu sledze 306gti, wpadly mi w oko CHRZANEK - Pią 29 Maj, 2009
Bad-i napisał/a:
Radziu mnie tez zaskoczyłes, czemu uwazasz ze nowa buda bedzie gorsza od naprawy?? Pamietaj ze Grzech chyba nie ma klatki jeszcze
O rany
Wolno jarzycie chłopaki
Jak Grześ chce zmienić na legalu CAŁE nadwozie to musi kupić ZAREJESTROWANE NADWOZIE - które kiedyś było samochodem lub jest z tzw ogłoszenia na części, i po prostu ma umowe kupna/sprzedaży - przekłada klamoty i ma NOWY (czyt. inny) samochód z tymi samymi częściami.
Wtedy stare nadwozie do którego przypisany jest dow. rej trzeba zezłomować - albo szukać jelona który je kupi.
Natomiast moja propozycja dotyczyła - zasadniczo wymiany wszystkiego ale przy zachowaniu dotychczasowego VIN'u, dow. rej itp.
Jeżeli kupisz nadwozie jako "ZŁOM UŻYTKOWY" i masz na to FAKTURE VAT to w zasadzie, możesz wykorzystać elementy z tego nadwozia na naprawe dotychczasowego - ponieważ nabyłeś je LEGALNIE.
Problem w PL polega na tym że duzo części jest kupowanych od złodzieja a nie z auto szrotu który ma zgode na prowadzenie działalności, handel częściami itp...
Jak sami widzicie temat jest dość wątły i najlepiej mieć na wszystko podkładkę w postaci dowodu zakupu.Barejka - Pią 29 Maj, 2009 http://allegro.pl/item649...ot_106_s16.html
106 GTI KarQ - Sob 30 Maj, 2009 Swift GTi