Jest tak jak pisze Kamil, zeby zyc to 12-13k na rodzinę musi byc.
Netto?
TakBart - Śro 10 Lip, 2013 Chyba żyję w trochę innym świecie, znam sporo ludzi, którzy za taką kasę przeżywają pół roku i to całkiem nieźle.Bad-i - Śro 10 Lip, 2013
Bart napisał/a:
Chyba żyję w trochę innym świecie, znam sporo ludzi, którzy za taką kasę przeżywają pół roku i to całkiem nieźle.
To juz inna para kaloszy......
Z drugiej strony masz luddi ktorym nie starcza to na pol miesiacaM - Śro 10 Lip, 2013 I co innego ludzie ustabilizowani życiowo, a co innego na dorobku i jeszcze z dziećmi.Bad-i - Śro 10 Lip, 2013
M napisał/a:
I co innego ludzie ustabilizowani życiowo, a co innego na dorobku i jeszcze z dziećmi.
Dla mnie to ryba, chcialbym zeby wszyscy zyli na przyzwoitym poziomie. Wylaczajac, leni, pijakow, bandytow itd.....M - Śro 10 Lip, 2013
Bad-i napisał/a:
M napisał/a:
I co innego ludzie ustabilizowani życiowo, a co innego na dorobku i jeszcze z dziećmi.
Dla mnie to ryba, chcialbym zeby wszyscy zyli na przyzwoitym poziomie. Wylaczajac, leni, pijakow, bandytow itd.....
Nie zrozumiałeś mnie, chodzi o to że inne wydatki mają tacy ludzie.Bad-i - Śro 10 Lip, 2013
M napisał/a:
Bad-i napisał/a:
M napisał/a:
Dla mnie to ryba, chcialbym zeby wszyscy zyli na przyzwoitym poziomie. Wylaczajac, leni, pijakow, bandytow itd.....
Nie zrozumiałeś mnie, chodzi o to że inne wydatki mają tacy ludzie.
Zrozumialem, mnie nie interesuje czy ktos chce miec dzieci i na nie wydawac, czy inny majac 35 lat woli zaprosic kilka MILFOW nad morze
I ten i drugi powinien moc sobie na to pozwolic pcs - Śro 10 Lip, 2013
Bart napisał/a:
Chyba żyję w trochę innym świecie, znam sporo ludzi, którzy za taką kasę przeżywają pół roku i to całkiem nieźle.
ale bytomiu za 100tys kupisz cala kamienice a nie 2 miejsca w garazu podziemnym ..dzik - Śro 10 Lip, 2013
M napisał/a:
To znam chyba sporo par które zaraz umrą
Są ludzie dla których większy przychód skutkuje większymi kredytami.
Bart dobrze prawi, wg mnie spokojnie można przeżyć za połowę tej kwoty mając na głowie ROZSĄDNA hipotekę a druga połowa się gromadzi na koncie.Janusz - Śro 10 Lip, 2013
bizon napisał/a:
Jestem z żoną w widełkach rzędu 12-13k.
i ty mi kiedyś mówiłeś jak to beznadziejnie płacą w państwówce bizon - Śro 10 Lip, 2013
Janusz napisał/a:
bizon napisał/a:
Jestem z żoną w widełkach rzędu 12-13k.
i ty mi kiedyś mówiłeś jak to beznadziejnie płacą w państwówce
Oboje jesteśmy na kierowniczych stanowiskach, żona ostatnie 3 miesiące pracowała średnio 9-23 codziennie, a ja z 14 dni urlopu tacierzyńskiego 2 nie spędziłem w pracy faldzip - Śro 10 Lip, 2013
pcs napisał/a:
Bart napisał/a:
ale bytomiu za 100tys kupisz cala kamienice a nie 2 miejsca w garazu podziemnym ..
ale to przeciez w warszawie jest zielona wyspa sily nabywczej...PiTT - Czw 11 Lip, 2013 12-13k pln netto... pogratulować tylko dobrze płatnych etatów
chyba że jednak mowa o brutto, a to wiadomo... tak samo jakby podawać długość fiuta z kręgosłupem Kamill - Czw 11 Lip, 2013
PiTT napisał/a:
12-13k pln netto... pogratulować tylko dobrze płatnych etatów
chyba że jednak mowa o brutto, a to wiadomo... tak samo jakby podawać długość fiuta z kręgosłupem
Ale to trzeba podzielić przez dwa, bo oboje pracują M - Czw 11 Lip, 2013
dzik napisał/a:
M napisał/a:
To znam chyba sporo par które zaraz umrą
Są ludzie dla których większy przychód skutkuje większymi kredytami.
Bart dobrze prawi, wg mnie spokojnie można przeżyć za połowę tej kwoty mając na głowie ROZSĄDNA hipotekę a druga połowa się gromadzi na koncie.