Vlodarsky - Nie 12 Paź, 2014 zefir, Kondycja to ogólny stan organizmu nóg też.PiTT - Pon 13 Paź, 2014 http://www.biztok.pl/life...-zlotych_a18081zefir - Wto 14 Paź, 2014 Dobra mam pare wnioskow po maratonie
Przewodziciele uda generalnie mnie załatwiły, ale nic powaznego mam odpoczac 2 tyg po wstępnych ogledzinach.
Robie sobie wiec luz ( spacery plus basen)
Później treningi biegowe plus silka, zeby wzmacniac mięśnie.
Ciesze sie ze pobieglem ten maraton, krótko stosunkowo biegam a myślę ze fajnie sie do niego przygotowałem i to była dobra lekcja.Anonymous - Wto 14 Paź, 2014 czyli zabrakło treningu siłowego/ogólnorozwojówki ?PiTT - Wto 14 Paź, 2014 szacun bo jak patrze na niektore foty gdzie gosci "ciągną" dosłownie do mety to mam wrażenie że poza kondycja przydałaby się im opieka psychiatryczna Kamill - Wto 14 Paź, 2014
PiTT napisał/a:
szacun bo jak patrze na niektore foty gdzie gosci "ciągną" dosłownie do mety to mam wrażenie że poza kondycja przydałaby się im opieka psychiatryczna
+1
Nie bardzo rozumie ich tok rozumowania. Nie jestem w stanie iść, więc dociągną mnie do mety i będę miał ukończony maraton. Równie dobrze można było pobiec na skróty. Jakoś bym się nie cieszył z medalu mając świadomość że nie dobiegłem do końca.
Ew niech siedzi na tyłku godzinę aż odzyska władzę w nogach i się sam doczłapie jak ma taką chęć.zefir - Wto 14 Paź, 2014
rabarbar napisał/a:
czyli zabrakło treningu siłowego/ogólnorozwojówki ?
Wszystko bylo robione tylko za duzo rzeczy na raz mowiac w skrócie.
Ostatnie 4 miesiace to bylo 5 treningow tygodniowo, pomijając bieganie byla silka, rolowanie, stretche plus inne rzeczy.zefir - Wto 14 Paź, 2014
PiTT napisał/a:
szacun bo jak patrze na niektore foty gdzie gosci "ciągną" dosłownie do mety to mam wrażenie że poza kondycja przydałaby się im opieka psychiatryczna
+1
Trochę osób jakie mijalem juz na 15/20 km mialo dość, mnię pomijając ten skurcze absolutnie nic się nie działo. Żadnej ściany ani innych historiiAnonymous - Nie 16 Lis, 2014 Jak to jest z tymi długimi wybieganiami ,dlaczego trzeba robic je w spokojnym tempie?Dlaczego nie moge robic ich w tempie startowym?Vlodarsky - Nie 16 Lis, 2014 Słabo to kumam, ale chyba bieganie non stop w za wysokim pulsie może powodować problemy z pikawką.Anonymous - Nie 16 Lis, 2014 Ale takie dłuzsze wybieganie robie raz w tyg,tętno tez nie jest za wysokie,to takie tempo konwersacyjne w moim przypadku (planowane tempo na maraton 5,30),ale wszyscy twierdza ze biegam za szybko i powinienem to robic w 5.50-6 min/kmzefir - Pon 17 Lis, 2014 Ile to wybieganie robisz? Jak smigniesz 25km w tempie 5:30 i możesz rozmawiać to jesteś as:)
Generalnie chodzi o to zeby wybiegania spokojnie robic 2/3h żeby organizm sie oswajal z dystansem i czasem. A nie odfajakowac jak najszybciej. Tempo 6/6:15 min również bym zaleciłVlodarsky - Pon 17 Lis, 2014
zefir napisał/a:
Tempo 6/6:15 min również bym zalecił
Ale, że jak to ? myli Ci się chodzenie z bieganiem Zefciu
Nie ma co przeginać też w drugą stronę bo można po drodze umrzeć z nudy, głodu albo z wyziębienia Przem_106 - Pon 17 Lis, 2014 Ćwiczcie z rozwagą. U mnie rozpoczął się 4-ty miesiąc w którym nadal czuję ból w okolicy ścięgna Achillesa. Nie biegam już prawie 3 miesiące i poprawy nie widać. Stosowałem już prawie wszystkie metody na wyleczenie tego dziadostwa i nic. Niedawno słyszałem, że może to trwać nawet rok zefir - Pon 17 Lis, 2014
Vlodarsky napisał/a:
zefir napisał/a:
Tempo 6/6:15 min również bym zalecił
Ale, że jak to ? myli Ci się chodzenie z bieganiem Zefciu
Nie ma co przeginać też w drugą stronę bo można po drodze umrzeć z nudy, głodu albo z wyziębienia
sorry Marek 6 min tempo dla osob ktore zaczynaja biegac lub waza 90kg i utrzymac tempo 10km/h przez 20>km to naprawde jest sporo, ja pierwsze 3 miesiace nie potrafilem utrzymac takiego tempa na dlugich wybieganiach, nie mowie o treningach do 10/12km.
i tak jak pisze Przem, najpierw zrobic troche km i zaczac spokojnie treningi niz przetrenowac, bo zbyt duzo kontuzji widze po znajomych.