To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

kosmita - Nie 17 Lut, 2013

S4, amg będą za stare

O Lancerze ralliart najlepiej jakby coś Mrozu napisał, ale wydaje mi się, że to tak jak z wrx'em - lepiej od razu kupić evo. No i ten wygląd :ass:

kosmita - Nie 17 Lut, 2013

roj napisał/a:
kosmita napisał/a:

zupełnie o tym zapomniałem, chyba najciekawsza opcja, proszę o pomuka dla tego Pana !

ja pierwszy napisałem o bmw1 :pom:

faktycznie, to proszę o pomuka roja i rabarbara

Mrozu - Nie 17 Lut, 2013

kosmita napisał/a:
S4, amg będą za stare

O Lancerze ralliart najlepiej jakby coś Mrozu napisał, ale wydaje mi się, że to tak jak z wrx'em - lepiej od razu kupić evo. No i ten wygląd :ass:

Niestety masz rację. ralliart to jest zwykły lancer jak 1.5 z bogatszym wyposażeniem, napędem 4x4 i wsadzonym słupkiem silnika z evoX. auto jakoś tam jedzie, ale bez podniety, skrzynia niestety tylko automat, mały hamulec który nie daje rady. Nie wiele trzeba dołożyć i kupuje się eX.

Gaydek - Pon 18 Lut, 2013

kosmita, ja bym wziął http://forum.hothatch.org/viewtopic.php?t=9893 :faja:
kosmita - Pon 18 Lut, 2013

To nie ja szukam, ale przekazałem to ogłoszenie osobie zainteresowanej :) niemniej jednak póki co faworytem jest 130i
itr 911 - Pon 11 Mar, 2013

Pany trafiłem na takie coś i nie powiem!!! Podobuje mnie sie :faja:

Nie ukrywam, że nie jestem fanem fiaciorów, ale w takim siebie widzę no i jest takie coś do kupienia :>

Poczytałem na wiki troszku, ale może ktoś ze znawców włoszczyzny się wypowie :>

Warte to coś?

Przykładowy link

http://www.autoscout24.ch...n?vehid=1258579

roj - Pon 11 Mar, 2013

może i gówno warte ...ale wygląda zajebiście :D
Bart - Pon 11 Mar, 2013

ale co chcesz przeczytać? W wypadku takiego samochodu ważny jest właściwie tylko stan konkretnego egzemplarza. Musi się sypać, będzie rdzewiał, dostęp do części jest ograniczony i do jazdy sportowej się nie nada :]
Anonymous - Pon 11 Mar, 2013

Ale będziesz mógł zaciągnąć ile w płucach sił , świeżych niczym nie filtrowanych spalin , stojąc w koreczku przy 40 stopniowym upale :D
roj - Pon 11 Mar, 2013

Bart napisał/a:
ale co chcesz przeczytać? W wypadku takiego samochodu ważny jest właściwie tylko stan konkretnego egzemplarza. Musi się sypać, będzie rdzewiał, dostęp do części jest ograniczony i do jazdy sportowej się nie nada :]

...ale wygląda zajebiście :D

Bart napisał/a:

Myślę, że stan jest ok bo pomimo, że rok 86 to ma 74tysie nalotu!
Wygląda na mega zadbany (uwaga oceniam po foto z komórki :rotfl: ) ale jest lekko uszkodzony.
Dodatkowo auto z CH i wszystko jasne ;D

No właśnie jak to mechanicznie jest zrobione?
Tam resor z tyłu? Silnik to jakieś ajwaj jak na tamte czasy?
To ma być tylko na słoneczne dni a jak dla mnie wygląda naprawdę kozak!

Bart - Pon 11 Mar, 2013

Samochód jest oparty technicznie na Fiacie 124 (który wieeeeele lat później wyewoluował w całą serię Ład ^_^ ), a silnik to bardzo udany (i nowoczesny jak na tamte czasy) 2.0 DOHC, montowany jeszcze paręnaście lat temu w różnych makaronach.

o takie cos na allegrogo znalazłem podobnego

http://otomoto.pl/fiat-12...-C27773630.html

kurka fura siana jak za fiaciora xD

Rozumiem, że to ma wiele wspólnego z alfom spider???

http://moto.allegro.pl/fi...3063321494.html

Tu już ktoś grubo pojechał choć wygląda na cukiereczka ;D

Sibu - Pon 11 Mar, 2013

Bart napisał/a:
2.0 DOHC, montowany jeszcze paręnaście lat temu w różnych makaronach.

Tylko szkoda że wtryskowy, bez gaźnikowego gulgotu w takim samochodzie straszna bieda musi być, do tego to jakaś najbiedniejsza wersja silnika 2.0 jest. 1.6 lub 1.8 byłby zdecydowanie ciekawszy i ma więcej mocy w tym Fiacie, no chyba że byś znalazł doładowane 2.0 :>

... a właśnie, bez czujnika ciśnienia oleju nie polecam się przemieszczać z tym silnikiem :>

itr 911 napisał/a:
Rozumiem, że to ma wiele wspólnego z alfom spider???

Tak, Spider w nazwie i wspólny projektant ;D

was79 - Pon 11 Mar, 2013

Też się przez chwile zastanawiałem nad takim fiatem, ale się trochę wystraszyłem, że bieda z częściami będzie