To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - [G] Gierki

KarQ - Czw 25 Lis, 2010

Anjas, ja mam stojak wheel od dwóch lat i jestem z niego bardzo zadowolony. Jak masz G25 ustawioną na strong to w ciasnych szykanach będziesz podrywał całość, ja jeżdżę na mild i jest git.

IMO gra zajebsta. Dostałem Civica IIIg dłubanego na 211koni przy wadze 800kg, ale to dokurwia :devil:

anjas - Czw 25 Lis, 2010

Marek, u mnie mega bieda. Pojechałem kilka kółek po GP F i najlepszy czas 2.21.x... lipa. Co gorsza, nie wiem gdzie urwać 10 sekund. 5 może by się udało ale 10 to przepaść.
Marek23 - Czw 25 Lis, 2010

Kwestia treningu,ale pomysl,ze mi typ na FB napisal,ze zszedl na 2.08, podobno to max na tych ustawieniach. Masakra...
zefir - Pią 26 Lis, 2010

sorrki Marku dzis nie dalem rady ;D bo zesmy z kumplem przy mietówce grali w gt5 przy licencjach :D i czasy raczej bylyby slabe :D

GT5 MISZCZ:D zwlaszcz karty daja w huj fanu:)

iQ - Pią 26 Lis, 2010

DeeS napisał/a:
napiszta mnie tu psid to dodam do kontaktow :)

daj tutaj swoj nick :) http://forum.hothatch.org/viewtopic.php?t=7634

zefir - Pią 26 Lis, 2010

wlasnie zapodaj nick i pozapraszaj reszte people :D
DeeS - Pią 26 Lis, 2010

Nie chce mi sie pisac jeszcze raz wiec tylko wkleje :)

Cytat:
pogralem troche .

Sama gra faktycznie bardzo. Auta piekne, grafika jest okej. ;)
CO do jazdy ta gra naprawde ma potencjał mimo tego ze pierwsze kilometry mnie nie zachwycily to event z nascarem naprawde zrobil na mnie duze wrazenie, otoz jadac w tej serii poczulem predkosc i adrenaline wyprzedzajac przy takiej predkosci gdzie wszystko sie trzesie i naprawde czuc ta "trakcje" na zakretach . Jeden blad i Cie nie ma - podoba mi sie.

Odpalilem jakas trase w zimie zmodyfikowana subarynka i jakies takei to dziwnbe jeszce nie wiem ...

Jazda kartem (jako ze mam jakies doswiadczenie w realu) hmm jechalem event chyba jeden z pierwszych 3 tor. Na co zwrocilem uwage to przyczepnosc w zakrecie i pieknie przeskakujaca opona - mam tu na mysli tarcie opony i przeniesienie tego na kierownice (G25) . Sprawdzalem rozne techniki jazdy w zakrecie itp i musze przyznac ze calkiem niezle im to wyszlo.

Jezdzilem kartem bez biegowym o takiej mocy w realu i moge smialo powiedziec ze jak ludzie ogarna ta serie to naprawde beda fajne wyscigi.

Czy GT5 moge uznac za sima ? hmmm jeszcze za wczesnie zeby to napisac (tymbardziej ze chyba od roku nie dotykalem kierownicy) ;)

Marek23 - Pią 26 Lis, 2010

Dees, dałbyś jakieś rady techniczne odnośnie robienia czasów na torze... Pomijam kwestie typu płynna jazda,slow in,fast out.
Vlodarsky - Sob 27 Lis, 2010

1. Czy dynamika jazdy jest bardziej odczuwalna niż w prologu ?
2. Czy kieruje się trochę mniej drętwo niż w prologu ?
3. Czy ktoś może odpowiedzieć jak się ma GT5 do Forzy 3 ?

anjas - Sob 27 Lis, 2010

Mnie się duuużo bardziej podoba GT5 od prologu. Prolog był mega nudny, a w GT5 gram b. chętnie... choć na razie za bardzo nie mam na to czasu.
Fajne jest poszukiwanie fur w używkach, bo tych 800 standardowych samochodów nie można kupić w salonie, trzeba dorwać w samochodach używanych. A to nie jest łatwe, bo poluje na Pralke VTEC z '91 i BMW 320d (chcę momentem polatać).

Moim zdaniem kieruje się mniej drętwo niż w prologu. W sumie każdy samochód prowadzi się inaczej. Różnice są bardzo odczuwalne. Jest git imho.

Jak się ma do forzy... kurcze, trudno ocenić. Moim zdaniem obydwie gry mają swoje plusy ale są troche inne. Trzeba mieć i to i to :)

Vlodarsky - Sob 27 Lis, 2010

Miszcz :) wiem co chce pod choinkę :)
KarQ - Sob 27 Lis, 2010

Dorobili w końcu odczucie prędkości.

Anjas, ja robię licencję jestem na 11 poziomie i Pralka 2.2 gdzieś mi się przewinęła.

PiTT - Sob 27 Lis, 2010

mam :jupi:
jeszcze w folii, nie wiem czy dam radę dzisiaj poupalać xD

anjas - Sob 27 Lis, 2010

KarQ napisał/a:
Dorobili w końcu odczucie prędkości.

Anjas, ja robię licencję jestem na 11 poziomie i Pralka 2.2 gdzieś mi się przewinęła.

Ja mam jakąś licencję B, pierwszą.
Też jestem na 11lvl ale pralni ani bumy jeszcze nie widziałem.
Aha, rozglądam się też za xasą VTS ;) a mam peżota 106s16 :)

anjas - Nie 28 Lis, 2010

Mareczku,
polatałem dziś SLS'em na Nurburgringu GP/F. Moje obserwacje są następujące.
2.13 jest do zrobienia, ale na miękkich gumach albo tnąc szykanę (czas robi się czerwony i nie jest oficjalnie uznawany).
Na cięciu szykany da się zrobić spokojnie 2.11.x, a gdyby poćwiczyć jeszcze to pewnie i 2.09.x. Na miękkich gumach podobnie.

Na twardych zrobiłem 2.17.x i naprawdę nie widzę miejsca do zejścia jeszcze o 4 sekundy, nie wspominając nawet o tych 2.09.x bo to jest kosmos jakiś.
Reasumując, czy napewno robisz 2.13.x jadąc na twardych i nie przycinając szykan? Jeśli tak to szakunec kurde i szapo ba ;) .
Aha, mam wrażenie, że na padzie można zrobić lepszy czas niż na kierownicy :/

PiTT, pograłeś? Jak wrażenia?
Mi się coraz bardziej podoba.