M - Czw 25 Lis, 2010 Ja jestem za skasowaniem tego tematu i wywaleniem politycznych motywów z forum.
Te dyskusje trwają ze 3 lata i jakoś niezauważyłem żeby ktokolwek kogokolwiek przekonał, no moze Kondzio.
VTDKonradMK - Czw 25 Lis, 2010
anjas napisał/a:
KonradMK napisał/a:
Gwarantuję że na bieżąco od roku to monitoruję. Obecnie miesięcznie wydaję na to samo ok 300 PLN więcej (zakupy w marketach).
Kondziu, ale VAT o którym pisałeś jeszcze nie wzrósł... a Ty już wydajesz 300zł miesięcznie więcej. Kurde...
Czyli za rok będę płacił jeszcze więcej. Mówię ogólnie o podwyżkach i podwyżce VAT jako dodatkowym problemie.
anjas napisał/a:
KonradMK napisał/a:
głupio mi dyskutować na takim poziomie
mi też, bo każdesz mi doczytać jakieś rzeczy, o których wiem pewnie nie mniej niż Ty, a przy okazji sam piszesz bzdury. Sorry, ale dyskusja na takim pozio
KonradMK napisał/a:
czyją wolność ja chcę ograniczać? tych umoczonych? chuy z nimi. niech zgniją.
mie nie ma sensu.
właśnie o to chodzi... Kali ukraśc krowę dobrze, Kalemu ukraść krowę źle.
Ja ze swojej strony dziękuję.
wydaje mi się że unikasz oceny moralnej za wszelką cenę, rozumiem, że to taka dzisiejsza światowa moda.Bad-i - Czw 25 Lis, 2010
KonradMK napisał/a:
Gwarantuję że na bieżąco od roku to monitoruję. Obecnie miesięcznie wydaję na to samo ok 300 PLN więcej (zakupy w marketach). To wg ciebie mało? Dolicz do tego cenę beny, nowy VAT np ciuchy dla dzieci itd. Ale ja jestem biedakiem, dla mnie liczy się każdy grosz.
.
Jak Ty to robisz ze wydajesz 300 pln miesiecznie wiecej ? (rozumiem ze kupujesz 3 paczki pieluch dzisiaj tak samo jak robiles to rok temu?)KonradMK - Czw 25 Lis, 2010
anjas napisał/a:
a jakie podatki wzrosły? Jak na razie MA wzrosnąć VAT, ale to dopiero za jakiś czas...
Ta dyskusja naprawdę nie ma sensu.
więcej płacę za prąd, chleb, szynkę, nawet za Internet. nie wiem czy mamy ochotę analizować podatki bezpośrednie i pośrednie biorąc za punkt wyjściowy np obniżkę CIT kilka lat temu (2005?). pewnie wiesz o tym więcej niż ja. czemu wszystko jest dziś droższe niż rok temu? pewnie to wina pis.KonradMK - Czw 25 Lis, 2010
Bad-i napisał/a:
KonradMK napisał/a:
Gwarantuję że na bieżąco od roku to monitoruję. Obecnie miesięcznie wydaję na to samo ok 300 PLN więcej (zakupy w marketach). To wg ciebie mało? Dolicz do tego cenę beny, nowy VAT np ciuchy dla dzieci itd. Ale ja jestem biedakiem, dla mnie liczy się każdy grosz.
.
Jak Ty to robisz ze wydajesz 300 pln miesiecznie wiecej ? (rozumiem ze kupujesz 3 paczki pieluch dzisiaj tak samo jak robiles to rok temu?)
z pieluchami sprawa nie jest prosta, gdyż różne rozmiary mają niby te same ceny ale inną ilość w paczce, ale to też liczę. aha, czynsz też mi podnieśli.KonradMK - Czw 25 Lis, 2010 Na koniec dodam, że za podwyżki cen nie obwiniam rządu, niestety w tym roku zarabiam tyle samo co w zeszłym i o ile w zeszłym roku miałem oszczędności tak w tym wszystko idzie na wydatki bieżące. w zeszłym roku częściej chlałem i chodziłem do klubów.Bad-i - Czw 25 Lis, 2010
KonradMK napisał/a:
Bad-i napisał/a:
KonradMK napisał/a:
.
Jak Ty to robisz ze wydajesz 300 pln miesiecznie wiecej ? (rozumiem ze kupujesz 3 paczki pieluch dzisiaj tak samo jak robiles to rok temu?)
z pieluchami sprawa nie jest prosta, gdyż różne rozmiary mają niby te same ceny ale inną ilość w paczce, ale to też liczę. aha, czynsz też mi podnieśli.
Aha czyli rozumiem ze życie powinno tak wygladac ze ceny sa te same niezmiennie przez X lat. Sprawdz sobie prosze ile placiles za te same produkty jak rzadzilo SLD, PIS, PO itd....
Niestety, chcial nie chcial ceny produktow zawsze beda szly do gory i nie ma znaczenia kto bedzie rządzil.KonradMK - Czw 25 Lis, 2010
Bad-i napisał/a:
Aha czyli rozumiem ze życie powinno tak wygladac ze ceny sa te same niezmiennie przez X lat. Sprawdz sobie prosze ile placiles za te same produkty jak rzadzilo SLD, PIS, PO itd....
Niestety, chcial nie chcial ceny produktow zawsze beda szly do gory i nie ma znaczenia kto bedzie rządzil.
masz rację, bo w Polsce zawsze będzie rządził socjalizm i korupcja. ja właśnie się chciałem dowiedzieć jaki jest mechanizm tych podwyżek?Bad-i - Czw 25 Lis, 2010
KonradMK napisał/a:
Na koniec dodam, że za podwyżki cen nie obwiniam rządu, niestety w tym roku zarabiam tyle samo co w zeszłym i o ile w zeszłym roku miałem oszczędności tak w tym wszystko idzie na wydatki bieżące. w zeszłym roku częściej chlałem i chodziłem do klubów.
w takim razie kasuje swoją poprzednią wypowiedz, bo myslalem ze za wszystko winny jest rządKonradMK - Czw 25 Lis, 2010 dobra, kto jest za tym, żeby skasować ten wątek z forum? nie jest potrzebny, myślę że się wygadałem, poprawiłem sobie humor i puściłem trochę ciśnienia (sorry że tutaj ale dyskusja na forum gazety, onetu, wp czy innego portalu nie ma zupełnie sensu).
ZA:
1. KondzioM - Czw 25 Lis, 2010 ja tez zaJakarti - Czw 25 Lis, 2010 hola hola !
nie zgadzaja sie z Wami to kasujecie wątek?
zaznaczyc sobie ignorowany temat i skasuje sie dla Was KonradMK - Czw 25 Lis, 2010
Jakarti napisał/a:
spoko spoko
nie zgadzaja sie z Wami to kasujecie wątek?
zaznaczyc sobie ignorowany temat i skasuje sie dla Was
chodzi o to żeby w nikim nie powodował złych emocji jak to ma miejsce teraz bez względu na to kto się z kim nie zgadza.M - Czw 25 Lis, 2010 Nie chodzi Kubuś czy się ktoś zgadza czy nie - po prostu demokratyczne głosowanie zainteresowanych tematemJakarti - Czw 25 Lis, 2010 no ale zle emocje sa tylko w Was dwoch z tego co widze - nikt inny nie chce kasowac tematu ale oczywiscie niech sie wypowiedzą
ja nie chce zeby kasowano. zakładam, ze Anjas też nie wiec nie mozecie skasowac chyba, ze znajdziecie sobie ziomka co chce skasowac to my wtedy z Anjasem znajdziemy ziomka co nie chce