106 - Sob 14 Kwi, 2012 motoroli nie znam ale jakoscia wykonania sony bije na glowe sgsII.itr 911 - Sob 14 Kwi, 2012
106 napisał/a:
motoroli nie znam ale jakoscia wykonania sony bije na glowe sgsII.
Ja poprostu jestem uczulony na plastik fantastik ale czytałem, że moto to alu/szkoło/kevlar
Napewno parametrowo najlepsze sony bo i najnowszy, na drugim miejscu sgs no ewentualnie na zmiane z moto.
Może Kentet się wypowie jako, że ma chyba największą styczność z tym na co dzień
Z tego co pamiętam zachwalał "brzytwę "bizon - Sob 14 Kwi, 2012 brzytwa wypada slabiej od sgsa w testach wydajnosciowych. oczywiscie sie mozna klocic, ktory test "lepszy".
sgs nie robi dobrego wrazenia tylna klapka. ale to zludzenie, mozna ja wygiac w pissdu i nic jej nie jest.PiTT - Sob 14 Kwi, 2012 też jestem ciekaw co Kenet poleci
SGS2 ma mistrz wyświetlacz, ciekawe czy pozostałe mają podobne
jest też nowy HTC one który jest całkiem konkretny...bizon - Sob 14 Kwi, 2012 z tym mistrz wyswietlaczem to nie do konca. jest bardzo dobry, ale w porownaniu do lumii to jednak kleka.PiTT - Sob 14 Kwi, 2012 hmm... to widocznie mam braki
ale w porównaniu do htc to jest mistrz
ja teraz bym chętnie spróbował współpracy z ajwajfonem 4sPieQt - Sob 14 Kwi, 2012 Ja polecam razr, ale przesiadlem sie z nokii i nie jestem obiektywnyKenet - Sob 14 Kwi, 2012
M napisał/a:
Duży Pomuk dla Keneta
Przesiadłem się na SGS'a i sobie bardzo chwalę, będzie można kręcić onborady w 720p w końcu no i telefon nie zamula
Ciesze się, że jesteś zadowolony. Gdybyś chciał to mam prawie nowy dedykowany, oryginalny uchwyt z ładowarką do niego, ale trzeba będzie wydrutować otwór na aparat bo producent nie przewidział. Za niewielką opłatą mogę się z nim rozstać Natomiast już w dedykowanym do SGSa uchwycie od Navigona takowy otwór jest i pięknie się kręci. Naprawdę na jakość nagrań nie ma co narzekać, ja jutro SGSa zabieram na Ułęż jako kamerkę wspomagającą.
itr 911 napisał/a:
Pomoże ktoś w wyborze pomiędzy tym trio
Sony Xperia S/Motorola razr/ Samsung Galaxy S II
Największa wagę przywiązuje do jakości wykonania no i troszkę gadzeciaż jestem
Przy takim kryterium tylko motorola.
106 napisał/a:
motoroli nie znam ale jakoscia wykonania sony bije na glowe sgsII.
SGSII nie ma żadnych problemów z jakością wykonania, ale już z jakością materiałów tak. U mnie 4 osoby w firmie to mają i ta ramka wokół aparatu oraz korpus porysowane w chuj. A nikt po betonie tym nie jeździ. Ogólnie samsung ma dziwny zwyczaj umiejscawiania szkiełka aparatu tak żeby jak najszybciej się porysowało. W defy po prawie roku użytkowania nie ma śladów na obudowie i szkiełku aparatu które jest schowane.
itr 911 napisał/a:
Ja poprostu jestem uczulony na plastik fantastik ale czytałem, że moto to alu/szkoło/kevlar
Napewno parametrowo najlepsze sony bo i najnowszy, na drugim miejscu sgs no ewentualnie na zmiane z moto.
Może Kentet się wypowie jako, że ma chyba największą styczność z tym na co dzień
Z tego co pamiętam zachwalał "brzytwę "
Ja Razr teraz używam na codzień i do niczego nie mam zastrzeżeń. Był jeden problem, ponieważ Razr i Lumia 800, a nawet Iphone źle pracują z niektórymi starymi typami kart sim, gdyż starą kartę trzeba docinać bo tam jest już standart microsim. Wymieniłem i nie ma problemu.
Sony miałem chwilę w łapie i dla mnie to jest od razu podejrzany patent bo ma dziwnie ulokowane i reagujące przyciski dotykowe, a poza tym bije od niego softem z poprzednich modeli, a bardzo mnie te nakładki odpychały.Kenet - Sob 14 Kwi, 2012
bizon napisał/a:
z tym mistrz wyswietlaczem to nie do konca. jest bardzo dobry, ale w porownaniu do lumii to jednak kleka.
Lumia klęka resztą.
PiTT napisał/a:
jest też nowy HTC one który jest całkiem konkretny...
Miałem już jeden - One X. Wreszcie nie jest ciężkim wielkim klocem, bardzo przyjemnie wykonany, no i parametry jak stary bilsztajn.
PiTT napisał/a:
SGS2 ma mistrz wyświetlacz, ciekawe czy pozostałe mają podobne
Wszystkie 3 mają na tyle dobry, że nie sposób wyłapać jakieś różnice. Piszę na podstawie tego co widziałem mając wszystkie w łapie.bizon - Sob 14 Kwi, 2012
Kenet napisał/a:
U mnie 4 osoby w firmie to mają i ta ramka wokół aparatu oraz korpus porysowane w zły czlowiek. A nikt po betonie tym nie jeździ.
na to rozwiazaniem jest dokupienie baterii 2000, po 8x zlotych chodza. telefon chodzi o 30% dluzej a aparat jest chroniony. grubosc rosnie o 1,x mm.itr 911 - Sob 14 Kwi, 2012
PiTT napisał/a:
hmm... to widocznie mam braki
ale w porównaniu do htc to jest mistrz
ja teraz bym chętnie spróbował współpracy z ajwajfonem 4s
eno bez przesady Lumia dupy nie urywa a nawet bym powiedził, że nokia przespała czas smartphone.
Do motki przekonuje mnie wykonanie bo lubię jakość, ale zdaje sobie sprawę , że parametrowo troszkę odstaje. Sony mi się podoba bo jest taki minimalistyczny jak ajsron.
Najchętniej łyknąłbym właśnie jego, alem żyd i tysiaka nie dam a tyle mi śpiewają w pomarańczy:(bizon - Sob 14 Kwi, 2012
Kenet napisał/a:
Lumia klęka resztą.
+1, ale w sporejc zesci to kwestia czasu.
zeby bylo jasne, na dzien dzisiejszy wybralem sposrod lumii i sgsa sgsa, a mialem je oba. ale za jakis czas, moze kilka miesiecy, moze byc roznie. zwlaszcza, ze zrootowali juz lumie.Kenet - Sob 14 Kwi, 2012
bizon napisał/a:
na to rozwiazaniem jest dokupienie baterii 2000, po 8x zlotych chodza. telefon chodzi o 30% dluzej a aparat jest chroniony. grubosc rosnie o 1,x mm
Mam te baterie u siebie. Zawsze można założyć nakładkę na tył. Ale w serii jako takiej aparat się rysuje i tyle.Kenet - Sob 14 Kwi, 2012 A próbowałeś ją zschynchronizować z czymkolwiek innym? Albo zgrać na nią coś z innego telefonu? Porażka te lumie, a operatorzy wciskają komu popadnie - opinie ludzi na temat tego nowego systemu są generalnie takie, że gdyby mi się to sprzedawało to mógłbym w tydzień kupić worek tych telefonów, bo wszyscy chcą się pozbyć, a na półce mi się kurzą te co mam.bizon - Sob 14 Kwi, 2012 kenet, chyba sie nie rozumiemy
czytasz moje wypowiedzi, jako hymny pochwalne na temat lumii. tak nie jest. uwazam, ze ma zajebisty design i lepsza jakosc obrazu od sgsa. chodzi bardzo szybko. jesli ktos oczekuje telefonu i nic poza tym, to moze to byc naprawde dobry wybor. jesli ktos oczekuje wiecej, to obecnie na pewno sie zawiedzie. ale to sie moze zmienic, bo widac, ze nie stoja w miejscu, a sporo ich problemow jest do rozwiazania przez soft.
btw: sgs tez seryjnie przychodzi z niektorymi ficzerami wolajacymi o pomste, np dialer i soft do smsow, w porownaniu do chocby mojego starego desire z, to szajs