i pozamiatane
Z oazą obiektywizmu w postaci Ziemkiewicza i TV Republika polemizować się nie da was79 - Wto 16 Lip, 2013 M - Wto 16 Lip, 2013 Chciałem zacytować Tomasza Lista w końcu jest największym dziennikarzem w PL, niestety nie wypowiedział się, miał poważniejsze tematy:
http://tomaszlis.natemat....prawie-napletka
Aż dziwne że ten temat przesłonił mu straszenie kaczorem.anjas - Wto 16 Lip, 2013 różnica polega na tym, że nikt dyskutując o BOR nie wkleił cytatu z Lisa.Jakarti - Wto 16 Lip, 2013 no to lecimy
co myslita o tym co tutaj mamy
"istnieje prawo ale je zawieszamy w imie zmian, które nadchodzą"
Rostowski podkreślił też, że próg ostrożnościowy 50 proc. relacji długu publicznego do PKB zostanie zawieszony, ale pozostanie w ustawie o finansach publicznych. - Próg 50 proc. relacji długu do PKB, który znajduje się w ustawie o finansach publicznych zawieszamy na nowelizację i na budżet w 2014 r., ale ten próg pozostaje w ustawie, jest bardzo ważnym elementem w tej nowej stabilizującej regule wydatkowej - powiedział szef resortu finansów.
ktos chyba te regulacje wprowadził po to zeby zadzialaly wlasnie teraz.. a nie zeby je zawieszac.. to taki dylemat moralny jak z pilsudzkim, ktory z prawem nie mial wiele wspolnego ale z czasem okazalo sie ze zrobil dobrze.. w wiekszosci przypadkow.Anonymous - Wto 16 Lip, 2013
Jakarti napisał/a:
co myslita o tym co tutaj mamy
nie wiem czy JVR sam wiedział, co chce przekazać tym bełkotem... a znaczy to chyba mniej więcej tyle co "przekroczymy próg 50%, więc w takim razie zawieszamy regułę (żeby nie ponieść konsekwencji - przyp. red.) na ten i przyszły rok. A w ogóle to kiedyś się budżet zrównoważy" Jakarti - Wto 16 Lip, 2013
AleX napisał/a:
nie wiem czy JVR sam wiedział, co chce przekazać tym bełkotem... a znaczy to chyba mniej więcej tyle co "przekroczymy próg 50%, więc w takim razie zawieszamy regułę (żeby nie ponieść konsekwencji - przyp. red.) na ten i przyszły rok. A w ogóle to kiedyś się budżet zrównoważy"
ja rozumiem co oni chca zrobic.. raczej chodzi o ocene takiego zachowania..
... prosze Pani.. wsadzimy ta osobe do wiezienia chociaz jest niewinna. co prawda prawo mowi, ze nie mozna tego zrobic ale my zawiesimy ten przepis na jakis czas. nie bedzie to nielegalne bo w ustawie nadal bedzie mowa o tym, ze nikogo nie wolno wiezic jesli jest niewinny. z czasem zobaczymy jak sie rozwinie sytuacja i moze wypuscimy ta osobe.
czy to nie jest juz jawne lamanie prawa? M - Wto 16 Lip, 2013 Kenet - Wto 16 Lip, 2013
Jakarti napisał/a:
czy to nie jest juz jawne lamanie prawa?
+1Anonymous - Wto 16 Lip, 2013 Mczekał na ten moment od wyborów 2007... NARESZCIE! M - Wto 16 Lip, 2013 Panowie, to nie jest jednorazowy wyskok, to są konsekwencje 6 lat.
Ja jestem bardzo ciekaw obrotu spraw i długości ławy oskarżonych po katastrofie gospodarczej oraz finansów państwa.CHRZANEK - Wto 16 Lip, 2013 Wy tu dyskutujecie a większość ludzi i tak ma to w d***e.
No może poza moimi znajomymi z pracy którym przeklejam cały ten temat do worda i daje do czytania.dzik - Wto 16 Lip, 2013
M napisał/a:
Panowie, to nie jest jednorazowy wyskok, to są konsekwencje 6 lat.
Ja jestem bardzo ciekaw obrotu spraw i długości ławy oskarżonych po katastrofie gospodarczej oraz finansów państwa.
Znowu ciekawa teoria. Tzn w 2007 długu nie było i nie rósł. A później przyszedł Tusk i rozpierdolił.
Naprawdę ciężko już uwierzyć w te bajki które proponujesz. Jak masz w słodkich czasach przyrost długu to ciężko w trudniejszych jeszcze to obciąć, wiadomo było że dojdzie do 50%. Pis przed wyborami rozdawał a podczas swojej kadencji unikał trudnych tematów jak ognia.
Co Tuskowi trzeba przyznać to że zaryzykował poparcie podejmując decyzje które będa miały znaczenia za lat 10,20 a nie wpłyną na obecne wydatki. Przypomnij czy Pis robił porządki w chorych emeryturach resortowych, krusach czy łataniu rent, L4 i innych narodowych sposobów na nieróbstwo. Nie pamiętam. Pamiętam że w 2007 obiecywał złote góry wszystkim.
Jak Pis by teraz doszedł do władzy to by coś zmieniło? Nie, już widzę "Tusk tyle złego zrobił że się nie da".
Jedynym wyjściem w demokracji na porządki jest przy władzy partia której nie zależy na kolejnych wyborach, co jest niemożliwe. Bo niestety mało kto potrafi się przyznać że to co dostaje jest nadużyciem.M - Wto 16 Lip, 2013 A wiesz chociaz dlaczego rząd chce zwiekszyc zadluzenie i musi zlikwidowac prog?Anonymous - Wto 16 Lip, 2013
CHRZANEK napisał/a:
No może poza moimi znajomymi z pracy którym przeklejam cały ten temat do worda i daje do czytania.
Boooooring. 4 post Profesora w tym temacie i 4 taki sam.