To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Locost 7

Kamill - Czw 04 Kwi, 2013

Był kiedyś walenda z całą brygadą lotusów na ułeżu i z tego co pamiętam żaden nie wykręcił lepszego czasu niż moje w 30% wyprute e36. Jechałem na fotelu pasażera w 7 2.0 105KM z sierry, opony r888, wrażenia jak byśmy mieli zaraz dogonić shumachera, a czas 8-10s poniżej bmw.
Tak jak pisałem i ktoś skasował, bez lawety sie z tym nie pojedzie nigdzie dalej, raz że opony jakieś ew narzędzia itp, dwa że trzeba jakiś stelaż robić na dach w razie deszczu, nie ma tam nawet miejsca żeby butelkę z wodą ze sobą zabrać.
W srodku jest bardzo ciasno, łokcie wystają poza kabinę.

Anonymous - Czw 04 Kwi, 2013

Ale te słabe wyniki to wina aut czy ich drajwerów??

rabarbar napisał/a:
Ale te słabe wyniki to wina aut czy ich drajwerów??

Wybieram bramkę numer 2.

Tez ją wybieram,bo patrząc na czas Caterhama z top gear to to jest jakis kosmos
zefir - Czw 04 Kwi, 2013

mój znajomy też składa takiego lowcosta od 2 lat na śląsku, miało być 45k z silnikiem narazie poszło ponad 80k owszem z silnikiem tylko silnik jest obok, taka miała być samoróbka na pojezdzawki, a zrobił sie gruby projekt hobby który moim zdaniem zostanie już jako hobby niż sensowne smiganie.

zreszta sam znajomy skwitował że mega sie w to wciągnął i zajarał i stwierdził ze naprawde mozna by takie cos zbudowac z durateciem na pokladzie za 50k i jezdzic, tyle ze trzeba miec ogromna wlasna wiedze i mase czasu zeby przy tym grzebac.

M - Czw 04 Kwi, 2013

Szkoda życia i pieniędzy na budowanie tego samemu.

Walenda sprzedawał za ok 60k pln świeżo zbudowanego,z mocno nagrzebanym silnikiem cos ok 200KM ,króką przekładnią kierowniczą i innymi bajerami
M - Czw 04 Kwi, 2013

Czesław bierz...

Maciek daj ...
Bart - Czw 04 Kwi, 2013

Moim zdaniem nonsens - za taką kasę można mieć speedstera albo elise'a, a od biedy nadają się do codziennego jeżdżenia.
M - Czw 04 Kwi, 2013

Bart napisał/a:
Moim zdaniem nonsens - za taką kasę można mieć speedstera albo elise'a, a od biedy nadają się do codziennego jeżdżenia.

Otóż to...
Jakby to kosztowało ze 20k to można by się zastanawiać :)

Kenet - Czw 04 Kwi, 2013

M napisał/a:
Szkoda życia i pieniędzy na budowanie tego samemu.

+1

M napisał/a:
Bart napisał/a:

Otóż to...
Jakby to kosztowało ze 20k to można by się zastanawiać :)

przy 100% DIY myślę ze można się zamknąć w tej kwocie. Przy kupowaniu zestawu z www.t-c.pl przyjeżdzają gotowe elementy do samodzielnego poskładania. Ale wszystkie plany są dostępne w necie więć ramę zawias i to wszystko myślę że można wykonać samodzielnie dużo niższym kosztem . Tylko jeszcze dużo samozaparcia trzeba miećżeby się z tym bujać pare latek.

Na mnie cały czas czeka kompletny ford scorpio z 2,0 16v ;)

M - Czw 04 Kwi, 2013

Zrób, pokaż nam że można - ja dopinguję.
Niestety czym starszy jestem tym bardziej "rzeźba" mnie przeraża.