Grzesiek VTS - Pią 13 Sty, 2006 Z tego co wiem to do saxo nie ma koni z reulacja.Anonymous - Pią 13 Sty, 2006
Grzesiek VTS napisał/a:
Z tego co wiem to do saxo nie ma koni z reulacja.
Uuuu, no to pech. W takim razie faktycznie bili B6/B8 byłby git, o ile jest. Ewentualnie Spax powinien być do Saxo z regulacją.Grzesiek VTS - Pią 13 Sty, 2006 Spax PSX jest wlasnie z regulacja,wiec pozostaje tylko i wylacznie spax czyba ze bez reg. B6Peter - Sob 14 Sty, 2006 juz mam sklep co za komplet bilsteinow b6 na tyl chce 500 zl.dla mnie to moze byc beton saxorulez - Sob 14 Sty, 2006 z tą regulacją różnie bywa..
po pierwsze w saxo tylko przód regulujesz
po drugie podobno są bardziej awaryjneThe Mc - Sob 14 Sty, 2006 wiem ze w warszawie jest firma ktora zajmuje sie przerabianiem Bilsteinow, ze moge ci dostosowac b6 do wysokosci sprezyny itd. Ja sie zastanawiam czy te moje b8 jakos nie "zalagodzic" Maciek - Sob 14 Sty, 2006 Bilstein ma tą przewage, ze można go w polandzie zregenerować/przebudować lub co tam jeszcze w Zerkopolu tam z tymi amorkami robą. Zerko ma tylko tą wade, żę ceny mają dużo więkrze niż np. MTS-Bilstein.Peter - Sob 14 Sty, 2006 ja wlasnie w MTSie bede kupowal.tez slyszlem ze gdzies w warszawie mozna je regulowac tak wiec jest chyba git.Anonymous - Sob 14 Sty, 2006
Cytat:
z tą regulacją różnie bywa..
po pierwsze w saxo tylko przód regulujesz
Z tego co ja wiem, to regulujesz w KONI i przód i tył... Podstawowa i jedyna różnica KONI-BILSTEIN jest taka, że przy KONI "wystarczy" wyjąć amor i pokręcić pokrętełkiem aby dostosować twardość (przy tradycyjnej kolumnie McPersona można to robić nawet bez demontażu, co jest niezaprzeczalną zaletą KONI), a przy BILSTEINIE aby cokolwiek zmienić z twardością trzeba rozebrać amor i dołożyć lub zmniejszyć ilość płytek, które odpowiadają za tłumienie. To tyle... Dlatego właściwie główna zaleta KONI (regulacja bez demontażu) przy saxo nie występuje...
A co do zakupu/serwisu... BILSTEIN-zakup-najlepiej i najtaniej to MTS_BILSTEIN, a serwis w Zerkopolu.
KONI-zakup gdziekolwiek gdzie najtaniej, a serwisu brak-masz co prawda gwarancje, ale bilsteina zregenerujesz praktycznie zawsze, a koni nie... (co prawda podobno koni są trwałe...)
Ja mam bilsteina b6 i jestem zadowolony zarówno z prowadzenia, jak i z tego, że ostatnio po 40.000km je zregenerowałem i są jak nówki.
Pozdro!The Mc - Nie 15 Sty, 2006 Milosz a powiedz mi taka rzecz. Te b8 tlumia kazdy wlos na jezdni, ale moj kregoslup ciezko do znosi. Mowiles o tym Zerkopolu - czy taki amortyzator jak b8, ktory z zaloznia ma byc twardy mozna zlagodzic? Czy warto? Czy moze zmienic na Koni sporta (czego niebardzo chce bo sa drozsze).
:566:Anonymous - Nie 15 Sty, 2006 [quote="miłosz"]
Cytat:
z tą regulacją różnie bywa..
[...}
A co do zakupu/serwisu... BILSTEIN-zakup-najlepiej i najtaniej to MTS_BILSTEIN, a serwis w Zerkopolu.
KONI-zakup gdziekolwiek gdzie najtaniej, a serwisu brak-masz co prawda gwarancje, ale bilsteina zregenerujesz praktycznie zawsze, a koni nie... (co prawda podobno koni są trwałe...)
[...]
Ja planowałem kupić BILSTEINA B8 do mojego Concerciaka - niestety nie były dostępny do tego modelu.
Skończyło się na tym, że kupiłem KONI w THOMSON'ie z 3 letnią gwarancją. 1,5 roku temu tam było najtaniej w W-wie. Jestem baaardzo zadowolony - pięknie się spisują z moimi czerwonymi H&R'ami.
P.S. Miłosz ma bezsprzecznie racje - BILSTEINA zawsze można zregenerować/naprawić. KONI w razie awarii po gwarancji, można tylko wyrzucić.
[ Dodano: Nie 15 Sty, 2006 ]
The Mc napisał/a:
Milosz a powiedz mi taka rzecz. Te b8 tlumia kazdy wlos na jezdni, ale moj kregoslup ciezko do znosi. Mowiles o tym Zerkopolu - czy taki amortyzator jak b8, ktory z zaloznia ma byc twardy mozna zlagodzic? Czy warto? Czy moze zmienic na Koni sporta (czego niebardzo chce bo sa drozsze).
:566:
Jeśli masz problemy z kręgosłupem, to najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie są KONI Sporty - nowe możan pewnie kupić za około 2000pln.Jak chcesz pobrykać, to otwierasz maskę i kurkami utwardzasz zawias na maxa. Tą samą operację wykonujesz w bagażniku. 5 minut roboty.
Na codzień ustawiasz sobie tryb kanapowca
BILSTEINA da się ucywilizować.Anonymous - Nie 15 Sty, 2006
Cytat:
BILSTEINA da się ucywilizować.
dokładnie... B8 jest rozbieralny tak jak i B6 i da sie go zmiękczyć... Nie wiem jak bardzo, bo z założenia B8 ma mieć krótszy skok od B6. Ale coś na pewno da się zrobić.Anonymous - Pon 16 Sty, 2006
Karaś napisał/a:
. Tą samą operację wykonujesz w bagażniku. 5 minut roboty.
Na codzień ustawiasz sobie tryb kanapowca
Z tym to już bywa różnie. W jednych autach regulacja z tyłu taka jest, ale w wielu innych niestety nie i trzeba rozbierać amor, żeby ustawić. Szkoda, że tak jest.
[ Dodano: Pon 16 Sty, 2006 ]
Grzesiek VTS napisał/a:
Z tego co wiem to do saxo nie ma koni z reulacja.
Jeszcze mi się własnie przypomniało. Na jakiej podstawie sądzisz, że do Saxo nie ma z regulacją ?nox - Czw 19 Sty, 2006 a ktos wie jak jest z SPAXAMI ?? regulacje można przeprowadząc na aucie ?Misiek_lbn - Pią 25 Kwi, 2008 ulala, nielada kotlet
ale nie zakładam tematu skoro już taki sam jest
jakie macie zdanie o sachsie i o delphi
bo u mnie przód trzeba zmienić