pcs - Wto 17 Gru, 2013 no mozna kupic nawet porsche w tych pieniadzach, ale do wyklepania po zawinieciu sie na drzewie.
najtansza 120cd z salonu jaka stoi na allegro kosztuje 46tys i ma 180tys km przebiegu, z 318/320cd jest jeszcze gorzej.
Copper i ST to duzo palace benzyny i do tego hh nie coupe
UFO to zwykly dupowoz, choc w klasie w paru aspektach przewyzsza.
Nie ma duzo fajnych, malych coupe na rynk, choc oczywiscie w tej cenie mozna wogole znalezc fajne, pewne auto.
zeby nie byc goloslownym jest nawet 911 za 35tys. (http://allegro.pl/porsche-911-997-carrera-4s-i3784988118.html) wiekszosc tych igielek z gniezna przed naprawa podobnie wygladala i dzieki temu w PL BMW sa polowe tansze niz dobre sztuki w DE.Walle - Wto 17 Gru, 2013 sami potencjalni kupcy dyskutują Kamill - Wto 17 Gru, 2013
Walle napisał/a:
sami potencjalni kupcy dyskutują
Jak to o cupe na forum hothatcha leszq - Wto 17 Gru, 2013 Cena rzeczywiście kosmos, niezależnie od stanu, myślę że mało kto się zdecyduje na takie auto (patrząc na to za ile potem będzie mógł je sprzedać). Zwłaszcza że jak ktoś tak bardzo kocha Alfę to we tej kasie można znaleźć brerę, która raczej bardziej trafi to fana marki( wybór jest duży, można nawet za to kupić 3.2 v6 q4 z tego samego rocznika...).
Tak czy tak powodzenia życzę koledze w sprzedaży, na pewno mu się przyda Michał - Wto 17 Gru, 2013
Cytat:
ale jakie to fajne auta do 40tys
pcs - Wto 17 Gru, 2013 akurat brera 3.2 q4 jest bez sensu dla fana marki, raczej gta jakiej. Jak juz 3.2 q4 to 159 ma sens tylko wlasnie nie kazdy ma ochote 18litrow w miescie palic.
Alfa przynajmniej wraca na dobre tory, za 200tys mozna nabyc 4c - 895kg, rwd i 245km.
mx5 to w sumie wlasnie jeden z konkurentow kolega jak szukal to wlasnie alfy gt, mx5 i bmw 1dynki, ale najlepsza sztuke znalazl alfy.MoRToN - Wto 17 Gru, 2013 Dobre pyerdolenie
za 35k można mieć również nową pandę.bizon - Wto 17 Gru, 2013 wszystko jest pojeciem wzglednym.
jak zona szukala auta, to wiadomo bylo tyle, jaki model, oraz ze stan tip top, bez przygod i rudej.
srednia cena tego modelu wynosila wtedy 18k, mozna tez bylo kupic za 12k.
my kupilismy za 24k model, ktory koles sprzedawal pol roku, ale wiedzial co ma i powiedzial, ze i tak do niego wrocimy, jak chcemy pewniaka. no i wrocilismy.
po obejrzeniu wszelkiej masci ulepow i zjechaniu polski w kilku kierunkach po prostu odechcialo mi sie placic za wache, tracic czas itp.
jak ktos bedzie chcial takie akurat auto w stanie bdb to go wezmie i za te pieniadze, ktore ci, ktorzy nie sa tak zafiksowani, uwazaja za kosmiczne.Walle - Wto 17 Gru, 2013 ciekaw tylko jestem ilu jest takich, którzy na przełomie roku szukają Alfy GT z dieslem do 40 000 pln
P.S. po to jest to forum, żeby pomarudzić
P.S II pcs - obrona Alfy i kolegi godna lepszej sprawy.pcs - Śro 18 Gru, 2013 bo ja dobry kolega jestem alfa gt to nie jest ibiza ani nawet civic w dieslu, nowa kosztowala 140tys. nie przez sam znaczek. Bmw tez to nie jest, wiec od tego jest sporo tansze. Malo jest podobnych aut na rynku innych marek a jeszcze mnie w dobrym stanie. Po tyle sie takie samochody mniej wiecej sprzaja jak ktos szuka dobrego egzemplarza.
Sam od 3 miesiecy szukam ciekawego auta i jest z tym problem niestety. Nie mam czasu jezdzic po polsce zeby sie przekonac ze auto owszem kupione w salonie, ale na litwie; 1wszy wlasciciel, ale od zeszlego miesiaca, serwisowany w ASO (do konca gwarancji 5 lat temu), bezwypadkowy (ale mial kilka lakierowanych elementow po stluczkach) etc. To co handlarze oferuja i jak klamia to jest dramat.PiTT - Śro 18 Gru, 2013
pcs napisał/a:
bo ja dobry kolega jestem alfa gt to nie jest ibiza ani nawet civic w dieslu, nowa kosztowala 140tys. nie przez sam znaczek. Bmw tez to nie jest, wiec od tego jest sporo tansze. Malo jest podobnych aut na rynku innych marek a jeszcze mnie w dobrym stanie. Po tyle sie takie samochody mniej wiecej sprzaja jak ktos szuka dobrego egzemplarza.
Sam od 3 miesiecy szukam ciekawego auta i jest z tym problem niestety. Nie mam czasu jezdzic po polsce zeby sie przekonac ze auto owszem kupione w salonie, ale na litwie; 1wszy wlasciciel, ale od zeszlego miesiaca, serwisowany w ASO (do konca gwarancji 5 lat temu), bezwypadkowy (ale mial kilka lakierowanych elementow po stluczkach) etc. To co handlarze oferuja i jak klamia to jest dramat.
a i ja przegladam caly czas ogloszenia
nie moge sprzedac audi dopoki nic nie znajde
juz nawet zaczynam brac pod uwage swieze auto z homo ciezarowa zeby skorzystac z odliczenia vatu na poczatku roku... nie wiadomo ile to potrwa a 23% piechotą nie chodzi Jakarti - Śro 18 Gru, 2013
PiTT napisał/a:
odliczenia vatu na poczatku roku... nie wiadomo ile to potrwa a 23% piechotą nie chodzi
wczytaj sie w przepisy bo myk jest taki, ze 100% vatu pewnie zostanie zlikwidowane ale tylko dla tych, ktorzy wykorzystuja auto rowniez do celow prywatnych. jesli auto bedzie wykorzystywane tylko do celow sluzbowych to 100% vat mozesz odliczac juz zawsze.zefir - Śro 18 Gru, 2013 z tymi przepisami to prawdę mówiąc jest spory burdel PiTT - Śro 18 Gru, 2013 a w jaki sposob maja weryfikowac do jakich celow jest uzywane? Jakarti - Śro 18 Gru, 2013
PiTT napisał/a:
a w jaki sposob maja weryfikowac do jakich celow jest uzywane?
to jest chyba deklaratywne ale nie wiem jak to regulują przepisy, a z pewnością regulują
zefir napisał/a:
z tymi przepisami to prawdę mówiąc jest spory burdel
w sumie to nie ma. tzn generalnie normalny człowiek ma takie wrażenie i faktycznie jest zamieszanie ale po kilkugodzinnym spotkaniu z Getin Leasing odnośnie "kratek" i odliczeń VAT generalnie konkluzja jest wlasnie taka jak napisalem.
zwykli zjadacze chleba rzucą się na auta na poczatku roku poniewaz w ciagu kilku miesiecy odliczenie dla aut niesluzbowych w calosci zostanie na wniosek Polski wycofane. do tego czasu UE mysli i rozwaza czy przyjac ten wniosek chociaz wszyscy , w tym unia juz dzisiaj mowia, ze najprawdopodobniej taki wniosek zostanie przyjety. prawdopodobnie pottrwa to ok 2-3 miesięcy. w polsce sektor msp (w tym dzialalnosci jednoosobowe) to ok 7-8 mln podmiotow * w tym 2-3 mln dzialalnosci jednosobowych i to Ci rzucą się na pełne odliczenie. firmy raczej sie tym nie przejmuja bo w wiekszosci kupuja auta tylko i wylacznie do celow sluzbowych.
bałagan powstał dlatego, ze UE ujednolica prawo i od 2014 wprowadziła wlasnie pelne odliczenie vat tak jak to jest w innych krajach. polska z tym sie nie zgodzila. zlozyla wniosek i czekamy na jego pozytywne rozpatrzenie. jednak PL nie wnioskuje o usuniecie pelnego odliczenia dla aut w pelni sluzbowych ale media jak to media mowia tylko o tym co jest kontrowersyjne.