Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [S] Civic 2.0 Type R 2003 30th ze skrzynką z jdm
Stf - Śro 28 Maj, 2014 co ta skrzynia JDM ma lepsiejszego ? Ze szperom je?Anonymous - Śro 28 Maj, 2014 ze szperom i krótszym głównym ale nawet gdyby tego nie miała to i tak by była lepsza bo je dzejdiemStf - Śro 28 Maj, 2014 a to kłajfowe stajl czy siakaś płytka ?Anonymous - Śro 28 Maj, 2014 napewno nioe płytka,jakis torsen chyba,cos jak u mnie,raczej słabo to działa,dlatego cały czas dziwie sie Bonkowi ze chce cos takiego do torowego autarasta - Czw 29 Maj, 2014 Działa to pewnie tak samo jak u mnie czyli wcale Kamill - Czw 29 Maj, 2014
rasta napisał/a:
Działa to pewnie tak samo jak u mnie czyli wcale
Lepiej tak, niż jak u poźka GeKo - Czw 29 Maj, 2014 ale u Poźka to chyba nie szpera się rozleciała, tylko pewnie przełożenie.rasta - Czw 29 Maj, 2014 Ale wytrzymałość godna podziwu. Ile km skrzynia wytzymała?kubek13 - Śro 04 Cze, 2014
Stf napisał/a:
co ta skrzynia JDM ma lepsiejszego ? Ze szperom je?
Skrzynia jdm nie ma krótszego dłuższego, tylko 3 ostatnie biegi są krótsze. Czyli pogłębiony tzw. close ratio - spadek obrotów między biegami jest mniejszy. Oznacza to lepszy 'ciąg' na ostatnich 3 biegach.
Co do szpery - Japończycy do usportowionych aut przeznaczonych na rynek japoński zakładają Torsena, który jest optymalnym rozwiązaniem na co dzień. Żadne cywilne auto nie ma płytkowej szpery i mieć nie będzie . Jeździłem trochę ze starą skrzynią oryginalną . Teraz jest w aucie japońska z Torsenem i mogę z całą stanowczością stwierdzić że różnica JEST. Auto jest stabilniejsze pod ciężkim butem w zakręcie oraz zacieśnia zakręt do środka wyraźnie. A dodam że tylko po suchym sprawdzałem. Po mokrym lub śliskim różnica będzie jeszcze bardziej wyczuwalna ..Bonczek - Śro 04 Cze, 2014 Nadal chetnie ja kupie kubek13 - Pon 09 Cze, 2014
Bonczek napisał/a:
Nadal chetnie ja kupie
Wydaje mi się że moja skrzynia nie pasuje do Twojego auta, a raczej nie plug&play ..
Bonczek, otrzymałem propozycję zamiany na FN-2 czarną , z 2008 roku.
Czy to jest dobre auto ? Zamieniłbyś EP-3 na FN-2 ?
Pytam zupełnie poważnie, bo słabo znam się na Hondach ..Bonczek - Wto 10 Cze, 2014 Ta skrzynia pasuje mi do CRXa i serio chetnie ja kupie (moge dac Ci moja serie z EP3). Co do zamiany to zalezy jaki jest główny cel posiadania tego auta jako weekendowy wóz do zabawy bez wahania FN2. Ale cos czuje ze igiełki to Ci nie proponują.Janusz - Wto 10 Cze, 2014 Kubek daj jakis kontakt telefoniczny, bo moze miałbym klienta na to Anonymous - Czw 12 Cze, 2014 Moj mechanik mawia ze jak ci seryjna szpera zaciesnia zakręt to znaczy ze za wolno jedzieszroj - Czw 12 Cze, 2014