Ktos potem napisal o nim ze mial caly czas 1.8 tylko sciemnial ze 1.4....
to rzuca nowe światło na jego kille... :570:M - Pią 13 Paź, 2006 To jest dysonans po zakupie tdi...
"Wg Festingera (1957) dysonans podecyzyjny to nieprzyjemny dla człowieka stan rozbieżności pomiędzy wewnętrznymi przekonaniami a zewnętrznym postrzeganiem zdarzenia. Dysonans powstaje najczęściej w sytuacji trudnego wyboru (tu m.in. zakupu), gdy istnieją argumenty za i przeciw niemu. Ze względu na uciążliwość tego stanu ludzie starają się go pozbyć poprzez zmianę jednego z niezgodnych poglądów. Badania dowodzą, że gdy dokonamy już wyboru, to jesteśmy skłoni maksymalizować jego słuszność, a minimalizować korzyści płynące z alternatywy odrzuconej.
Na razie nie znamy przyczyn istnienia tego mechanizmu. Znane jest jedynie jego działanie. Wśród badaczy istnieje bardzo duża rozbieżność co do ustalenia, co jest dysonansem, a co nie i kiedy on powstaje."
Chodzi tu o to ze jak ktos kupi TDi to musi sie przed sobą wytlumaczyć dlaczego tak zrobil...
i robia sie takie zjawiska jak masowa onanizacja...strick - Pią 13 Paź, 2006 eM miałem to na uczelni anjas - Pią 13 Paź, 2006 ja też :562:strick - Pią 13 Paź, 2006 a na jakim przedmiocie? Nie umiem sobie przyponieć!saxorulez - Pią 13 Paź, 2006 ja nie miałem tego na uczelni..
wiedziałem to od urodzeniaanjas - Pią 13 Paź, 2006 ja miałem na psychologii, chyba na ogólnej na dodatek (a więc podstawy...) Anonymous - Pią 13 Paź, 2006 eM! zajebiste to jest. to powinno byc przyklejone na SR! prosze o pozwolenie cytowania Cie tam!M - Pią 13 Paź, 2006
JIMEK napisał/a:
eM! zajebiste to jest. to powinno byc przyklejone na SR! prosze o pozwolenie cytowania Cie tam!
Niechce "dymu", szanuje posiadaczy tdi bo maja wolny wybor...
ale tylko tak jestem w stanie sobie to wytlumaczyc.
Zostawmy to tutaj.Loko - Pią 13 Paź, 2006 Nie chce nic mówić, ale to działa w dwie strony, i stąd wojna benzyna vs czarna maź.M - Sob 14 Paź, 2006
Loko napisał/a:
Nie chce nic mówić, ale to działa w dwie strony, i stąd wojna benzyna vs czarna maź.
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, czy ktos by jezdzil i zachwalal wielki moment tdi gdyby bylo mniej ekonomiczne od benzyny...Michał - Sob 14 Paź, 2006 dobra skonczmy ta nudna gadke co lepsze. Moj stary jedzi tdi i sobie zachwala. Ja jedze benzyna i tez sobie zachwalam, nudne to jest. Jakbym miale jakies mega probrelmy finansowe to bym sobie kupil dizla i sie niem przemieszczal po wawie , thats it ...M - Sob 14 Paź, 2006
Michał napisał/a:
dobra skonczmy ta nudna gadke co lepsze. Moj stary jedzi tdi i sobie zachwala. Ja jedze benzyna i tez sobie zachwalam, nudne to jest. Jakbym miale jakies mega probrelmy finansowe to bym sobie kupil dizla i sie niem przemieszczal po wawie , thats it ...
Ty ale ja lubie diesle bo malo pala...
jezdizlem takim nissankiem w dieslu jakis czas temu.
O czym innym mowimy.Michał - Sob 14 Paź, 2006 a o czym bo nie czytalem wczesniejszych postów Marek23 - Pon 16 Paź, 2006 Dwaku to następny bajkopisarz z sr.pl... Kurna niech mi już przywiozą Clio i jadę pobujać się po Wawie (nie na prostej)