Rudello - Wto 31 Paź, 2006 jest tez taka mozliwosc ale wtedy niebede mial na tym kontroli i oni beda wtedy razcej robili po kosztach wsadzajac jakies badziewne zamieniki.. tak mi sie wydaje.
W czw. jeste umowiony z majstrem, zobaczymy co on powie. Bo ja mam za mała wiedze zeby teraz osadzic czy ta wycena jest korzystna czy nie. Z drugiej strony nie moge liczyc na to na z 13letniego auta zrobia mi nowke a szkoda..saxorulez - Wto 31 Paź, 2006
Rudecki napisał/a:
wyskosci 50%
tzn że ze względu na wiek obniżyli wartość częścistrick - Wto 31 Paź, 2006 Od wyceny można sie odwołać i pójść do niezależnego rzeczoznawcy! Bo gdzie kupisz reflektor za 80 zł :570:Rudello - Wto 31 Paź, 2006
Cytat:
tzn że ze względu na wiek obniżyli wartość części
a to byczys!strick - Wto 31 Paź, 2006 Najlepiej tak zrób i idz do innego! Powiedz ze za nisko Ci wycenili, będziesz musiał dać coś gościowi, ale napewno podwyższy Ci szkode!Michał - Wto 31 Paź, 2006 nie nie nie !! to nie te lata gdzie sie oddawalo samochod do ASO i tam ci niby dobrze robili. Przyklad jest lukasz ktory oddal saxo do aso , i moim zdaniem tak samo by to zrobil pan heniutek . Nie mowie ze zle !! tylko poprstu bez szalu. Ja oddalem corolle do aso i beznajdzienie mi to zrobili. Lepiej rozliczac sie gotówkowo !! Bo sam zawozisz samochod do sprawdzonego blacharza , wiesz gdzie i co . Doradzi ci ze tego mozna nie ruszac , to wymienic, a aso robi wszystko bo im to sie oplaca !! czym dluzej robia tym wiecej kasy dostaja ( roboczo godziny lecą !! )KonradMK - Wto 31 Paź, 2006 dokładnie, olej kasę niech ci wsadzą nowiutkie świeżutkie piękne lampy Hellasaxorulez - Wto 31 Paź, 2006
Michał napisał/a:
i moim zdaniem tak samo by to zrobil pan heniutek
pan heniutek zrobił by lepiej.. oni zjebali wsyztko od początku do końca, począwszy od k**** zalepianiu taśmą izolacyjną kabli które należało wymienić... dzięki nim mam teraz szał kontrolek n amasce..
dodatkowo nie wiedzieli jak kilka rzeczy przykręcić.. conajmniej tak jakby to pierwszy raz robili..Rudello - Wto 31 Paź, 2006 wydaje mi sie ze jest tak jak chlopaki mowia, im leca godziny a mi dnie bez samochodu + nie wiadomo kto to robi, nikt nie doradzi.
A tak w czw. odstawiam auto i pow. ze na nastepny tydzien zrobi.
do tego juz upatrzylem jedna lampe uzywana na allegro... najwazniejsze jest teraz auto zeby bylo cycus glancus, ladniejsze niz przed a pozniej bedziemy walczyli o $$
bezgotowke rozliczenie jest dla ludzi ktorzy nie maja czasu do kombinowania, szukania, zaltwiania, tylko oddaj auto i czekaja az im zrobia. jak bezdzie zle to albo sie pogodza albo napisza skarge a ja jestem perfekcjonista i musze miec najlepiej
[ Dodano: Wto 31 Paź, 2006 ]
Lukasz, prawda ze nie miales czasu, nie chcialo ci sie kombinowac zaltwiac i szukac kiedy oddawalas auto do ASO :)saxorulez - Wto 31 Paź, 2006 Rudecki - to było tak że wypadek nie był z mojej winy i stwierdziłem niech płaci za ASO
niestety wyszła z tego wielka kaszana juz nauczyłem się jednego.. no more ASORudello - Wto 31 Paź, 2006 o i wszystko jasne :564:
[ Dodano: Sob 18 Lis, 2006 ]
i juz po wszystkim.
Auto odebrałem tydzień temu ale nie mialem po drodze zrobic zdjecia. A ze dziś Jimek wyciągnoł mnie na foto seszon, to zrobiłem quicksilverowi foto jak wyglada po naprawie
w ramach naprawy zrobili mi tez klapę, ktora byla wgniecona i lekko ruda miejscami
Kolor lekko lekko sie troszke rozni od starego(13lat) ale wlaczyli zeby jak najmaniej bylo widac roznice, lakier gładziutki bardzo ladnie położony. Mysle ze sie wyrowna po kilunatu myciach i dniach zimy. Na lampe helli starczylo ale reszta cześci to juz zamieniki niestety. Został wymieniony grill, listwa zderzaka i blotnik, maske wyprostowali i pomalowali.
Podsumowując: z Jednej strony spostrzegawczy i dokladny obserwator zauwazy ze cos było robione przy tym błotniku ale z drugiej mam odnowiona klape i pomalowana maskę na ktorej wcześniej lakier miał pękniecia przez twardosc zawieszenia.