To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Chipować, czy nie chipować - oto jest pytanie

nox - Czw 02 Lis, 2006

z wtryskami to to jest tak ze mamy gówniane paliwo i dlatego padają a z toba dziku :P policze się jak wkoncu dojade na jakis zlot !!!
strick - Czw 02 Lis, 2006

Ja znam ludzi którzy mają właśnie Mondeo tdci i są bardzo zadowoleni! A padające wtriskiwacze to efekt polskiego paliwa! W mercu w silnikach 400cdi wymiana wtryskiwaczy przewyższa 20000 zł :570:
dzik - Czw 02 Lis, 2006

Sorry, ale mam gdzies silnik w ktorym dziala tylko paliwo laboratoryjne.
Z paliwem to dobra wymowka swoja droga.

Anonymous - Czw 02 Lis, 2006

Tak, szczególnie, że nie słyszałem aby komukolwiek padły pompowtryski w VW :D A silniki robione w tej technologii jeżdżą już parę lat. Przed chwilą gadałem z ziomkiem co jeździ nowym mondeo TDCi i po 40000 zmieniał już raz komplet wtryskiwaczy... Dobra, ale nie o tym miało tutaj być !

Przemyślałem ten pomysł podmieniania kompa. To chyba jednak nie najlepsze wyjście - przecież komp zapisuje chyba przebieg, więc rozjadą się wskazania, a to wyjdzie od razu w serwisie...

A może box ? Wiem, że to gówno, ale przynajmniej sam mogę to sobie wpiąć przed trasą i wypiąć po powrocie... W mieście wystarczy mi porażająca moc serii :D

michool_vt - Czw 02 Lis, 2006

box to łatwy i szybki montaż/demontaż :)
na stronie v-techu pisza ze box w 1.8TDCi 115KM daje +15 KM i +40 Nm

a wykres tak wyglada :570:

Bad-i - Czw 02 Lis, 2006

mam podobny dylemat - czy dlubac czy tez nie (auto sluzbowe).

Z tego co sie dowiadywalem to w dieslu jest ten plus ze nawet jak cos sie stanie to na wlasny koszt jedziesz do tunera zmieniasz program na serie i nie pozostawiasz sladu po przerobkach. Jedyny problem to jechac do niego przed i po serwisie.

Oooo... ten wykres z Vtechu jest obiecujący. Muszę się dowiedzieć więcej. +15KM i +40Nm to już może być odczuwalne w tej padlinie :) Ciekawe ile cenią tego box-a.
saxorulez - Czw 02 Lis, 2006

panowie slawna hamownia v-techa
michool_vt - Czw 02 Lis, 2006

magiczny v-tech :D

na stronie www.ttc.pl cos takiego jest napisane
"nie produkujemy oraz nie montujemy modułów zewnętrznych (tzw. Box-ów) mając na względzie ich niekorzystny wpływ działania na sterowanie jednostkę napędową."

Znaczy co ? Niedobry ten VTech ? Bo już myślałem, że znalazłem złoty środek z tym boxem...
mi - Czw 02 Lis, 2006

VTech to ford wśród tunerów :P

Rozumiem... To do mnie przemawia :D
To kto w takim razie robi boxy dobrze w tym kraju ?

106 - Czw 02 Lis, 2006

idz do szefa floty w firmie powiedz, ze bedzie wieksza moc, wiesze bezpieczenstwo
na drodze, mniej czasu spedzisz w aucie w efekcie czego wiecej mial go bedziesz
na prace.... nio i ze mniejsze spalanie... chipa zamontuja, a ty jeszcze uscisk
prezesa za oszczednosci dostaniesz :D

widze ze KM z vtechu to juz na cala pl sa slawne :]

Gadalem ze znajomym co ma kupla, ktory kiedys pracowa w VTechu. Powiedzial, że kilka osób się zwolniło bo nie chcieli uczestniczyć w robieniu badziewia. Teraz ten gościu zaoferował się, że za 8 stówek zrobi mi porządnego box-a (o ile boxy mogą wogóle być porządne). W porównaniu z 1800 w VTechu to wydaje się być ceną niezbyt wygórowaną :D
dzik - Czw 02 Lis, 2006

44FG napisał/a:
Gadalem ze znajomym co ma kupla, ktory kiedys pracowa w VTechu. Powiedzial, że kilka osób się zwolniło bo nie chcieli uczestniczyć w robieniu badziewia. Teraz ten gościu zaoferował się, że za 8 stówek zrobi mi porządnego box-a (o ile boxy mogą wogóle być porządne). W porównaniu z 1800 w VTechu to wydaje się być ceną niezbyt wygórowaną :D

Biorac pod uwage cene rezystorow to obie ceny sa wygorowane :562: