Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [SPRZEDAM] kolumny mcperson z 206 1.6
saxorulez - Śro 15 Lis, 2006
grzech napisał/a:
niestety u adasia, ale na szczescie mam juz na oku innego mechanika - zrobil kumplowi 106 w sobote po tym jak rozwalilismy zawieszenie na kajtku - az nie moge sie doczekac kiedy zaprowadze do niego moje saxo, bo zrobil na mnie niesamowite wrazenie
kim jest nowy mechanik??grzech - Śro 15 Lis, 2006 jasne i zaczną sie takie kolejki jak u adamanta A tak na poważnie porobie trochę u niego i dam Wam znać czy warto, żeby nie było potem ze jakiegoś lipnego gościa wam polecilem. Na razie zobaczymy co poradzi z kopceniem i utratą mocy.Niemy - Śro 15 Lis, 2006
grzech napisał/a:
Na razie zobaczymy co poradzi z kopceniem i utratą mocy
oby sie nie okazalo ze trzeba zrobic generalke silnika...Dariano - Śro 15 Lis, 2006 Wracajac do tematu to jakby ktos potrzebowal to mam do pogonienia kolumny mcpersona do 307 HDI :DDDDstrick - Śro 15 Lis, 2006 Dariano czemu sie odrazu nie chwaliłeś ze też dostałeś częsci w spadku? Loko - Śro 15 Lis, 2006 :D czyli wszyscy maja nowe hamulce plus kolumny gratis zaraz jeszcze Łukasz sie podepnie do tematu, ze sprzedaje saxorulez - Czw 16 Lis, 2006 ja kolumny zostawiłem u Adama...
zacytuje z nic śmiesznego:
na h.u.j mi las ?Michał - Czw 16 Lis, 2006 dokladnie, ja jakbym miał te kolumny to byum zostawił adasiowi, moze mu sie przydadzą na przyszłość. Byłby to gest w kwesti podziękowania za zrobienie samochodu.Jaco707 - Czw 16 Lis, 2006
Michał napisał/a:
dokladnie, ja jakbym miał te kolumny to byum zostawił adasiowi, moze mu sie przydadzą na przyszłość. Byłby to gest w kwesti podziękowania za zrobienie samochodu.
Wg mnie $$$ to chyba wystarczający gest w kwestii podziękowania za zrobienie samochodu , ale nie zmienia to faktu, że też bym zostawił te kolumny Dariano - Czw 16 Lis, 2006 panowie ale ja nie napisalem ze je zabralem od adasia tylko napisalem ze jak ktos bedzie potrzebowal mcpersony do 307 to sa takie na sprzedaz Jaco707 - Czw 16 Lis, 2006 A masz może skrzynie biegów z 307 1.4? saxorulez - Czw 16 Lis, 2006 a co szukamy przełożenia po taniośći grzech - Czw 16 Lis, 2006
Michał napisał/a:
dokladnie, ja jakbym miał te kolumny to byum zostawił adasiowi, moze mu sie przydadzą na przyszłość. Byłby to gest w kwesti podziękowania za zrobienie samochodu.
Michal, nie swiruj - ja mu w gestii podziekowania zostawilem banknociki wyemitowane przez NBP. Nie mialem odwagi zapytac czy nie wolalby moze tych brudnych kolumn ktore mu zawadzaly i jedyne miejsce wolne zeby je gdzies upchac to moj bagaznik.
ps. jak pytam sie mechanika ile chce za zrobienie tego co zrobil i grzecznie mu daje cala kwote jaka sobie zazyczyl bez zadnego targowania, ze spoznil sie o tydzien z robota to nie mam zadnych wyrzutow sumienia ze mu nie dorzucam jeszcze gratis np. lewego nadkola i prawego lusterka i prosze nie probujcie mi wmowic ze takie wyrzuty sumienia powinienem miec
[ Dodano: Czw 16 Lis, 2006 ]
aaaaa, juz wiem dlaczego moje hamulce robia sie tydzień a my macie robote od reki
Jaco707 napisał/a:
A masz może skrzynie biegów z 307 1.4?
poszukaj na allegro, widzialem tam taka ostatnio za tysiaka, nie wiem czy to dla Ciebie dobra cena, ale jak pytalem Adasia o te skrzynie to mowil ze mniej wiecej tyle trzeba dac za dobry egzemplarz i ze generalnie sa ciezko dostepne (przynajmniej u jego dostawcy) i jak jest okazja to mozna brac jesli planujesz cos ze swoja skrzynka zrobic.
Ja czekam, bo po h.. mi krotkie przelozenie w zimie, zreszta synchronizatory zaczynaja dawac znac o sobie wiec chce je jeszcze troche dokatowac i wtedy robic skrzynie.Jaco707 - Czw 16 Lis, 2006
grzech napisał/a:
ps. jak pytam sie mechanika ile chce za zrobienie tego co zrobil i grzecznie mu daje cala kwote jaka sobie zazyczyl bez zadnego targowania, ze spoznil sie o tydzien z robota to nie mam zadnych wyrzutow sumienia ze mu nie dorzucam jeszcze gratis np. lewego nadkola i prawego lusterka i prosze nie probujcie mi wmowic ze takie wyrzuty sumienia powinienem miec
Ja pisząc, że zostawiłbym te kolumny miałem na myśli to, że poprostu mi osobiście pewnie nigdy by się nie przydały. Też uważam, że banknocki to wystarczające podziękowanie
Cytat:
poszukaj na allegro, widzialem tam taka ostatnio za tysiaka, nie wiem czy to dla Ciebie dobra cena, ale jak pytalem Adasia o te skrzynie to mowil ze mniej wiecej tyle trzeba dac za dobry egzemplarz i ze generalnie sa ciezko dostepne (przynajmniej u jego dostawcy) i jak jest okazja to mozna brac jesli planujesz cos ze swoja skrzynka zrobic.
Ja czekam, bo po h.. mi krotkie przelozenie w zimie, zreszta synchronizatory zaczynaja dawac znac o sobie wiec chce je jeszcze troche dokatowac i wtedy robic skrzynie.
Szczerze mówiąc wolałbym taniej znaleźć taką skrzynie niż 1000zł .
Dla ścisłości, to w 307 1.4 jest przełożenie 13x59?Loko - Czw 16 Lis, 2006 A cała skrzynia z 1.4 podejdzie do saxo? Czy chcesz przekąłdać przełozenia? Tak na marginesie to jakie inne skrzynie pasują do saxo w całości?
Albo w jakim innym aucie jest ta sama skrzynia