To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - porównanie HH

Anonymous - Sob 16 Gru, 2006

To może warto zainteresować się Peugotem 106 w wersji Rally :) Mnie osobiście bardzo się podoba :D
szymlorek - Sob 16 Gru, 2006

royb napisał/a:
To może warto zainteresować się Peugotem 106 w wersji Rally :) Mnie osobiście bardzo się podoba :D

Prędzej s16 niż rallye bo jak się znam to zaraz zacznie mi brakować mocy i zaczne żałować że nie kupiłem fabrycznie najmniecniejszej wersji.

Widze że chyba podświadomie wybór już podiąłem :D

Btw czy jest ktoś na forum kto ma 100% serje VTSa i byłby chętny odpowiedzieć na kilka pytań na pw? :)

Niemy - Sob 16 Gru, 2006

ja mam jedynie dolot i tarcze zmienione

jak cos to pisz

[ Dodano: Sob 16 Gru, 2006 ]
no i zapomnialem-naprawiana skrzynie na podstawie 206 1,6 16V

Loko - Sob 16 Gru, 2006

Ja też mam total serie i jak coś to chętnie odpowiem na pytania :d
nox - Sob 16 Gru, 2006

tak porównałem sobie fieste xr2i 16v z vts'em , nie jest źle z silnik z serji zetec jest bardzo rozwojowy szczegolnie ten z w wersji xr2i 16v 130 PS'a fabrycznie natrysk ne denka tłoka ma jako jedyny z zetec (tak dla info silnik wtedy ma oznaczenie RQB na rynku czesto ludzie wsciskaja ze ma 130 a to zwykła 105 jest )

a tu porównanie http://www.zeperfs.com/duel624-137.htm

Dariano - Sob 16 Gru, 2006

Ja tez mam serie i tez pomoge chetnie :)
Niemy - Sob 16 Gru, 2006

oj to ciezko bedzie cos mi sie widzi :549:
dzik - Nie 17 Gru, 2006

A dlaczego clio nie pojawilo sie na tej liscie?
Willy bije na glowe wyzej wymienione silnikiem 2.0 ktory zapas ma.
I jednak 2.0 w willym ma lepsze wyjscie z progu (zakretu) niz 1.6
Corsa C GSi nie jezdzi, bralem sie z taka i nie bylo sensu powtarzac.

Loko - Nie 17 Gru, 2006

Bo willy to jest już wyższa półka wtajemniczenia, chyba nie ma szans na znalezienie takiego w pl w dobrym stanie :)
saxorulez - Nie 17 Gru, 2006

nox napisał/a:
fieste xr2i 16v z vts'em

czy ta fiesta to 1.6??
saxo też ma natrysk n denko tłoka :P
i mały radiatorek do chłodzenia oleju :P

royb napisał/a:
Peugotem 106 w wersji Rally

Pomysł dobry - bo zawias/hamulec taki sam jak w 16V czyli dobrze jedzie i hamuje a silnik łatwiejszy w przerabianiu a przez prostotę konstrukcji mniej awaryjny. Dodatkowo dzięki 8v tańsze częsci do niego są - np. wałek kosztuje 1200PLN a nie 2400PLN 16V jak do saxo, i dosyć łatwo nadmuchać 115KM a wtedy juz jeżdzi.

szymlorek - Nie 17 Gru, 2006

dzik napisał/a:
A dlaczego clio nie pojawilo sie na tej liscie?

Dziku Clio nie pojawiło się na liście bo pomijając stan większości aut w polsce o czym napisał loko, chociaż to może dałoby się jakoś pominąć uśmiechająć się ładnie do k-mart'a, o tak ładnie -> :D Nie mniej jednak nie jestem pewny czy poradziłbym sobie z kosztami utrzymania takiego autka, bo wydaje mi się (być może nie koniecznie słusznie) że willi jest bardziej kosztowny w utrzymaniu, tymbardziej jeżeli będziemy mieli na uwadze że auto ma służyć też w jakimś stopniu do zabawy.

saxorulez napisał/a:
czy ta fiesta to 1.6??

Z tego co udałomi się poczytać na necie ta fiesta to 1.8 16v.

Saxorulez pewnie masz racje z tym Rallye, tylko raz że tego modelu jeszcze mniej niż S16 widać w ogłoszeniach, dwa - mody to dla mnie przy takim zasobie finansowym dosyć odległa przyszłość, więc skupiam się narazie na porównaniu seryjnych aut. :)

W takim wypadku z ograniczonym budżete, ja proponuje kupić coś z niekoniecznie najmocniejszym silnikiem a zrobić zawias i hamulce. Tak naprawde jeżeli ma być fan tu musi być super zawieszenie, dobra skrzynia i hamulec.

Mi isę skończyło zawieszenie ostatnio to poprostu szlag mnei trafia w tym samochodzie...

Vlodarsky - Nie 17 Gru, 2006

Łukasz jak ja pamiętam to w saxo bardzo często się kończy zawieszenie... a dodatkowo uważam, że saxo ma bardzo głośne zawieszenie nawet jak jest 100% sprawne

czy ja wiem.. jak ja na wiosnę wymieniłem wszystko w zawieszeniu to naprawde miodzio chodziło wszystko.. teraz skończyly mi sie amortyzatory i musze wymienić bo jak spadnie snieg i będzie nmie równo to mozę być słabo z hamownaiem na takim syfie.
Loko - Nie 17 Gru, 2006

Saxo ma natrysk na denko tłoka?