To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - dziwna stacyjka

Michał - Czw 12 Lis, 2009

Jestem głupim czarnuchem , do działu technicznego nie zaglądam bo jak czytam posty dzika to wydaje mi sie ze moją mamunie mi obraża.

Powtórze. Adaś ( adamant nasa ) puscił jakiś kabelek "z pod stacyjki" do bezpieczników i czasami kazał sprawdzać ten kabelek czy sie nie grzał za bardzo, w długich trasach.

Podjedz do niego, zrobi ci to od ręki.
kocham cie

koma600 - Czw 12 Lis, 2009

ok dzięki
koma600 - Czw 12 Lis, 2009

jeszcze jedno zauważyłem co nie działa że nie działa dmuchawa. już wiem gdzie nie ma prądu ,zrobiłem zworkę i zaczęło działać . ale będę drążył temat żeby ten gość od stacyjek to ogarnął i żeby było bez lutowania nie lubię druciarstwa jak nic nie wskóram to będzie trzeba po lutować.

adaś mówił że wymiana stacyjki jedynie wchodziła w gre. czyli wymiana zamków też w sumie.
Wolałem dać 50 zeta i kabelek puścić ...

aha
kocham cie

koma600 - Pią 13 Lis, 2009

najwyżej jeden będzie od zamków a drugi od stacyjki.. :lol2:
Michał - Pią 13 Lis, 2009

no wlasnie nie chciałem tak, wolałem kabelek, spytałem sie adamanta czy to naprawa typu drut
- tak robią w NASA

nie miałem dalszych pytań

martin.h - Pią 13 Lis, 2009

Michał napisał/a:
no wlasnie nie chciałem tak, wolałem kabelek, spytałem sie adamanta czy to naprawa typu drut
- tak robią w NASA

nie miałem dalszych pytań

Podobno mają też opanowane naprawianie skrzyń metodą filipińskich chirurgów.

Michał - Pią 13 Lis, 2009

robią to na udach kubańskich kobiet na oświetlonych , południowych częściach gór tadżykistanu.
koma600 - Pią 13 Lis, 2009

heh dobre
koma600 - Sob 14 Lis, 2009

Udało się zrobione a więc tak stacyjka była wyjęta jeszcze raz bo nie działała dmuchawa i wspomaganie, została zawieziona do machera co wyjmował blokadę i wymienił styki z tyłu stacyjki razem z kablami i kostkami.Kluczyk został ten co był oryginalny wszystko złożone dzisiaj i działa jak należy bez lutowania i jest można powiedzieć oryginalnie.A gość powiedział że lubią właśnie te styki paść i dla tego na jednej kostce nie było prądu.
Może komuś się to przyda. :/