Marek23 - Sob 10 Lut, 2007 Bardzo jasne... Rozumiem Cię jesli chodzi o spalanie, jak gdzieś jadę dalej Clio to mnie szlag trafia, ile paliwa to spala. Ale twarde zawieszenie w seryjnym 206 gti??? Pod tym względem, że tak powiem "nigdzie nie byłeś i nic nie wiesz". Ile Ty masz lat? 55 i problemy z dyskiem lędźwiowym? No dobra, olejmy temat. Każdy coś tam woli tyle. Pozdro ziom206 Gti - Sob 10 Lut, 2007
Marek23 napisał/a:
seryjnym 206 gti???
Nie jest Seryjne ...
Zawieszenie mam obniżone ...
Marek23 napisał/a:
Ile Ty masz lat? 55 i problemy z dyskiem lędźwiowym?
25 .:) Kategoria A:)
Marek23 napisał/a:
No dobra, olejmy temat.
WIesz Dyskusja na Poziomie .. bez wyzwisk bywa konstruktywna a taką zdaje sie właśnie prowadzimy
Marek23 napisał/a:
Każdy coś tam woli tyle. Pozdro ziom
Pozdrawiam Michał - Sob 10 Lut, 2007 Co tu tduzo mówić.
Jak kupiłem saxo , niezle byłem zajarany tym spartańskim wnętrzem, tłuczeniem na dołach, twardoscią , JEHAAAA , prawdziwa rajdówka.
Teraz , POWOLI mi to przechodzi. Do tyry wyjedzam o 6:50 i zaspany w takich warunkach jakie daje saxo jadąc nie jest przyjemnie.
Wolałbym cś wiekszego, z autoamtem, przynajmniej na poranne dojazdy do pracy
Zgadzam sie z 206.M - Sob 10 Lut, 2007 Dlatego trzeba brać od razu dwie sztuki , z k20a i z dieslem Marek23 - Sob 10 Lut, 2007 Ja 28, kategoria D(hehe) i seryjne STI to dla mnie tapczan... Być może moje bezkompromisowe nastawienie wynika z tego, że do życia mam inny samochód. Choć myślę, że głownie rozchodzi się tu o spalanie. Może zmień na jakiegoś diesla, a jak Ci się zachce motorsportu, to coś taniego zawsze można załatwić.
Michał, na automat i kein power masz jeszcze czas. A na razie baw się życiem :556:saxorulez - Sob 10 Lut, 2007 zgadzam się z przedmówcami...
albo rybki albo akwraium..
Ja na codzień naprawde śrdnio lubie ejżdzić moim saxo bo mi go szkoda poprostu na jazde nim do roboty... Wolałbym cos co cicho zapala, nawet jedzie wolno ale ma pełne wyposażenie... i dopiero jak będe miał drugie auto to zmoduje do końca saxofona
Koniec OTNiemy - Sob 10 Lut, 2007
206 Gti napisał/a:
206 spaliło benzyny na trasie za 1200 złotych w obie strony ... co moze nie wydaje sie tak strasznie dużo (Srednie spalanie wg.kompa to 7.6)
to za ile spalil beny to zaden argument, rowniedobrze mozesz pojechac 2 razy dalej i bedzie za 2400, a srednie spalanie wyszlo calkiem rozsadnie jak na takie auto
206 Gti napisał/a:
Na trasie jak z racji krótkiej skrzyni ... na 5 przy predkości 130 to juz jest 4 RPM .... Jedziesz w hałasie
tutaj sie zgodze ze nie jest to zbyt przyjemne na dluzsze trasy, szczegolnie np po wymianie dolotu i wydechu
mysle jednak ze nawet 170 konny civic nie da Ci tej radosci z jazdy co dwulitrowe benzynowe NA206 Gti - Sob 10 Lut, 2007
saxorulez napisał/a:
Ja na codzień naprawde śrdnio lubie ejżdzić moim saxo bo mi go szkoda poprostu na jazde nim do roboty...
Mam to samo z 206 .. Też nie jezdze do pracy autem ... Jade albo Metrem albo Tramwajem ....dzik - Sob 10 Lut, 2007
Marek23 napisał/a:
Wy wogóle zdajecie sobie sprawę, jak Dzik się wkurzy kiedy to przeczyta
hehe
wkurzam to sie w korkach, a to moje 90% jazdy. Rano w korku, wieczorem w korku, takie zycie. Wtedy po glowie mi chodzi automat i cos co malo pali, moze byc diesel a moze i byc lpg, tak naprawde wisi mi to czy leje kujawski czy paliwo dla kuchenek, byleby tanio bylo
Co do spalania w clio, trzeba sie nauczyc nim jezdzic. Ja sie nauczylem, ma ten samochod swoja specyfike i spalanie strasznie spada. Ja mam w miescie ostatnio 8,5-9,5 co tragedia nie jest. W trasie jak sie potrafie opanowac to mam 5.x
Ale tez sie starzeje i chodzi mi po glowie zamiana clio na jakis dupowoz a do upalania i tak mam dwie 5-tki. Szkoda mi clio ktore nabija kilometry w korkach i w sobote zbieram kurz z obrotomierza ktory sie za cyfra 3 zbiera.206 Gti - Sob 10 Lut, 2007 Dobra Panowie ale nie Zamulajmy .... .
To jest Temat ... NOWY TYPE- R >..
A nie jak mi jest cholernie cieżko z moim sprotowym Autem :564: :564:
W każdym razie NOWY CIVIC JEST ZAJEBISTY Marek23 - Sob 10 Lut, 2007 Dzik i tak musisz zrobić. Diesel do życia (w końcu poczujesz co to jest moment!), a do upalania cos wściekłego, Jakbym miał mniej hajsu to do sportu kupuje cc 700 za prawie darmo, ziom załatwia za niecałe 3000 koła 1.2 16v 85 koni ze skrzynią. Wszystko razem do kupy wychodzi mało, a mam takiego bzyka, że hej.gaugan - Sob 10 Lut, 2007
Marek23 napisał/a:
206 Gti napisał/a:
Też bym wolał tą wersje 140 konną w dieslu
To może rozwiń myśl i uzasadnij. Ja zamiast mojego paska tdi wolałbym na codzień evo gt340...tylko, że mnie nie stać na utrzymanie świntucha. Rzeczywistość,a co bym wolał to dwie różne rzeczy. Więc jesli u was stwierdzenie "wolał" ma takie samo znaczenie jak u mnie, to chłopaki chyba powinniście zmienić forum. Wy wogóle zdajecie sobie sprawę, jak Dzik się wkurzy kiedy to przeczyta
Dzik i tak musisz zrobić. Diesel do życia (w końcu poczujesz co to jest moment!)
Moment to sie liczy na kolach, a w dieslu to juz nie koniecznie sie tam go duzo pojawia
Juz tu chyba tlumaczylem dlaczego 300Nm czesto dostaje baty od 200
Momentu w 5-tce mam sporo wiecej niz w clio
Tu chodzi o silnik doladowany ktory jest przyjemniejszy do dupowozu od NA, wolalbym doladowana benzyne ale te pala troche.gaugan - Sob 10 Lut, 2007 konfort, niesamowite wyposazenie i ekonomia. CTR w trasie to byla rzeznia i masakra, dojezdzalem do celu zmeczony
nic mi sie nie psuje, jestem baaardzo zadowolony z C4, kazdemu polecam