To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - zmiana biegow bez sprzegla

Marek23 - Śro 21 Lut, 2007

To akurat bajki opowiadał i tyle...nie wierzę w to i tyle. Większość sportowcó w tv udaje super skromnych, super wierzących, że pieniędzy za dużo nie mają, że tylko dla papieża starują,itd... Byłem na olimpiadzie i wiem jak to na serio wygląda. Dlatego byłem polany jak Kuzi wszedł na prezesa, i szefował. Widać, że ma wszystkich w dupie, działki w Krk zarabiają, mafia ziomki czuwają i generalnie dalej pracuje na swoim rozwojem finansowym(if U now łat a min).
CHRZANEK - Śro 21 Lut, 2007

44FG napisał/a:
Szczególnie ruszanie z wbiciem jedynki mogło by być problematyczne bez sprzęgła :D

Na czerwonym świetle gasisz furę, a odpalasz na wbitej jedynce - tak ja robiłem jak mi sprzegło w sportingu padło.

k-mart - Śro 21 Lut, 2007

CHRZANEK napisał/a:
44FG napisał/a:
Szczególnie ruszanie z wbiciem jedynki mogło by być problematyczne bez sprzęgła :D

Na czerwonym świetle gasisz furę, a odpalasz na wbitej jedynce - tak ja robiłem jak mi sprzegło w sportingu padło.

Dokladnie, zanim sie zatrzymasz wrzucasz luz, stajesz, wylaczasz fure, wbijasz 1-ke i jazda na rozruszniku :D
Marek, cala trasa CH-Zgorzelec to chyba 50KM normalnych, pozostale 700KM to autostrada, wiec luz.

Loko - Śro 21 Lut, 2007

Marek23 napisał/a:
Jeśli miałoby to być w rajdach to luz, bo oni w Nkach już mają sekwencje.

Do tego sezonu w N kach na 100% nie było sekwencji, pojawiły się pod koniec sezonu jakieś głosy że w przyszłym ma być dopuszczona sekwencja, ale jednak nie weszła, przynajmniej nic o tym nie słyszałem.
Kuzaj zbudował impreze z sekwencją i jechał nią w czechach i barburke, ale tylko tam bo tam nie obowiazywały ograniczenia grupy n. Wypowiadał się ze zbudował to auto z myślą o przyszłym wprowadzeniu sekwencji, no ale jednak nie dobrze przewidział. :)

Marek23 - Śro 21 Lut, 2007

You're the man Loko! Albo jak Cypress Hill " dont You know I'm LOKO!!!"
CHRZANEK - Czw 22 Lut, 2007

Tą sekwencje do Imprezy zbudowali... czesi.
Ale to wydaje sie być kwestia miesięcy kiedy w samochodach N4 zagości sekwencyjna skrzynia biegów.
Ponieważ sa to VK to rozwiazanie nie musi być stosowane seryjnie.
Na podobnych zasadach w "N-ce" mamy szpery, krótkie przełożenia, hydrauliczne rękawy, korektory hamowania itp.

qbus - Czw 22 Lut, 2007

No tak zwane VO czyli Variant Option... owszem czesi zbudowali sama skrzynie ale sam samochod zbudowal juz Leszek, chyba nikt wyzej nie napisal aby bylo inaczej. Jak S2000 beda sie dalej rozwijac w takim tempie to sekwencja w eNce pozostanie kwestia czasu.