To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - kino domowe, need assistance

gaugan - Śro 28 Lut, 2007

cambridge to mam glosniczki przy kompie ;-) nie sadzilem, ze cos wyzej tez jest...

caly czas jeszcze badam temat. kupilem dobre kable KLOTZ, pociagnalem je w scianie, jak zatynkuja i wyszpachluja bede finalizowal zakup sprzetu

pzdr

Anonymous - Śro 28 Lut, 2007

a jakie glosniki chcesz kupic?
znaczy czy satelity czy normalne skrzynki?
bo jak do muzyki do jednak skrzynki , i na froncie nawet ciutek wieksze i lepszymi kabelkami spiete wtedy w stereo bedzie malinka :)

gaugan - Śro 28 Lut, 2007

skrzynki skrzynki,

znasz wogole taka firme wharfedale? czy to cos warte? sa dobre ceny na to, slyszalem, ze niezle. moze podjade tam w al. krakowska do nich..

http://allegro.pl/item169...enter_sub_.html

pzdr

Anonymous - Śro 28 Lut, 2007

poczytaj sobie

http://www.homecinemachoi...playreviews.php

po tym komplecie duzo bym sie nie spodziewal :)

musisz go posluchac,
jezeli lubisz dynamiczne i mocne brzmienie posluchaj jbl seria e http://allegro.pl/item166...ec25_sw150.html

, b&w seria 600 ,, tannoye sa tez oki

np sub najlepszy w klasie do 2tys jezeli chesz byc bardzo zadowolony
to powaznie polecam Tobie b&w asw600 , rewelacja, http://allegro.pl/item168...ns_asw_600.html
precyzyjny bass, zero buczenia, dobrze gra w muzyce i w kinie,
wiekszosc woofow tylko robi dudniacy bass do kina oki ale w muzyce to glowa boli :)

a do tego sobie dokup napierw fronty potem reszte,

nie kupuj w ciemno no chyba ze jest Ci wszystko jedno :)

idz do salonu na odsluch, okresl muzyke wez ja ze soba,
kolumny za 1,5tys tez podlacza ,

jak chcesz miec juz cos dobrego w muzyce klasa wyzej to moge dac namiar do kolesia ktory sprzedaje uzywaneo Rotela

http://www.homecinemachoi...otelRSX-972.php

nie jest moze juz produkowany ale kiedys kosztowal 7tys
kolo chce za niego 2,4tys za 2 bym sam go kupil :)

w muzyce i kinie rotel pokazuje klase jakosciowa :)

gaugan - Pią 11 Maj, 2007

no kupilem... nachodzilem sie, nasluchalem, osralem wszystkie Electro Worls raz na zawsze i kupilem w Media Centrum w al.Krakowskiej
przekroczylem budzet, ale nevermind, efekt jest rewelacyjny (jak dla mnie, amatora ;)

amplituner Denon AVR-1707
DVD Denon 1730
Głośniki Wharfedale Diamond 8.4 + 8.1 + Center + Sub

no i te wszystkie kable HDMI i inne optyki...

jako ciekawostkie dodam, ze zabralem sie za montaz i juz po 20 minutach dzwonilem do nich, ze pierdole, nie robie. no nie nadaje sie ;)

pzdr

Michał - Pią 11 Maj, 2007

:DDDDDD

testujemy Misiek za tydzien bounce ;)

juz sie nie moge doczekać
poważwnie :)

Anonymous - Pią 11 Maj, 2007

pogratulowac!
zanim ci sie wygrzeje sprzecior tzn bardziej glosniki ,, to moze potrwac i miesiac zeby doszly do swojego prawdziwego zakresu pracy, ja np jak kupilem bowersy z kewlarowymi membranami to u mnie ponad miesiac dochodzily do siebie , oczywiscie stopniowo bylo coraz lepiej stopniowo ale wiem ,, bo wczesniej mialem bowersy z podobnej serii i jak wlaczylem nowe to szok myslalem ze mi puste pudelka wscisneli :)

tak ze na maksa nie odpalaj powera :) na poczatku

pozdr

gaugan !! MASZ TYDZIEN NA ROZGRZENI ( czy cos tam ) sprzętu !!!!!!!!!!!!!!

qrwa, mikson, dzieki za kolejna cenna uwage!! fcuk! musze pilota w gaciach trzymac a knoba zakleic scotchem ;)

pozdro!

GOKART - Sob 12 Maj, 2007

mam u siebie denona DVD 1720 (trochę starszy model bez HDMI) i obraz z niego jest rewelacyjny jak za tą kasę. Gorzej z audio - niby czyta Divx ale nie odczytuje napisów(akurat mi to wisi bo oglądam tylko DVD) , niby odtwarza MP3 i WMV ale kaprysny przy tym jak modelka (nie czyta wszystkich wersji / konwersji ) . Samo brzemienie jak to u Denona - wyeksponowany bas (dość niski) i mocno "rozjaśniona" góra które sprawiają że dzwiek jest bardzo dynamiczny ale i przez co i troche męczący. Generalnie służy mi do oglądania (tu sprawdza się świetnie, obraz żyleta) i ewentualnie do słuchania mp3-ójek to jednak płyty audio lepiej brzmią na moim starym technics'ie (o dziwo).
Generalnie fajny sprzecik do oglądania ale nie polecałbym go do stereo.

Anonymous - Sob 12 Maj, 2007

ja kupilem teraz uzywanego w super stanie Rotela RSX-972 jeden z pierwszych ampli rotela
jest zajebiscie muzyczny wiadomo wyzsza polka,, zrobilem duuzy krok w mojej drodze ku audiofilistycznej nirvanie :)

sprzecik w trybie stereo wymiata, jest kosmiczna roznica w stosunku do poprzedniego harmana z ktorym sie szybko pozegnalem :) jest dynamiczniejszy, niesamowita rozdzielczosc dzwieku, nie kujace wysokie nie meczace ale wyrazne, ladnie zdefinowany bass typowy dla rotela precyzyjny nie rozmyty, fantastyczna srednica, niesamowita przestrzen co tu duzo mowic wyzsza polka, :)

Anonymous - Sob 12 Maj, 2007

ziom kupiles dobry zestaw !!!!!!!!!!!!!!! ja tez kupilem DENONA do malutkiego pokoju i efekt jest zabojczy za duza moc jak na taka mala pzrestrzen ale zadowolony jestem za jeb icie a po 2 firma ma jakosciowo dobre produkty i ladnych pare lat Ci posluzy... :564:
gaugan - Sob 12 Maj, 2007

no to sie ciesze ;-)

wczoraj testowalem na wszelkie strony

na razie mi MP3 ladnie czyta, napisow divx faktycznie nie, ale to akurat nie problem. odpalilem koncert Queen na Wembley, pozniej Jay-Z w MSG, Alicia Keys unplugged no i qrwa tak przesiedzialem cala noc wertujac na wszystkie strony.

jeszcze raz podkreslam, ze nie jestem audiofilem i nie jestem w stanie jak Wy powiedziec czy cos kluje i jest dobrze zdefiniowane. wiem jedno, jak puszcze dobra Norah Jones albo Barryego W. to ja ukluje cos na pewno!! :564:

pzdr