To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Najlepsze auto do lawety na kategorie B

michool_vt - Nie 04 Mar, 2007

nox napisał/a:
jaką DMC ma mondeo ??

http://eurocar.pl/index.p...l=12&id_sdz=dt1

Anonymous - Nie 04 Mar, 2007

nox napisał/a:
p106rallye jaką DMC ma mondeo ??

Dopiero teraz się zorientowałem o co chodzi z tym ciągnięciem lawety na B,ale ze mnie debil. Mondeo ma DMC 2140 kg plus przyczepa max 1600 kg czyli teoretycznie już przekracza 3,5t czyli może ciągnąć przyczepę max 1359 DMC - porażka.Czyli wychodzi na to ,że trzeba sobie zrobić c+e ,bo inaczej się nie da.

Niemy - Nie 04 Mar, 2007

pcs napisał/a:
dodatkowo w takim masz spanie za darmo

i duzo miejsca na czesci zamienne co ma duze znaczenie

[ Dodano: Nie 04 Mar, 2007 ]
p106rallye napisał/a:
Dopiero teraz się zorientowałem o co chodzi z tym ciągnięciem lawety na B,ale ze mnie debil. Mondeo ma DMC 2140 kg plus przyczepa max 1600 kg czyli teoretycznie już przekracza 3,5t czyli może ciągnąć przyczepę max 1359 DMC - porażka.Czyli wychodzi na to ,że trzeba sobie zrobić c+e ,bo inaczej się nie da.

wlasnie o tym pisalem w drugim poscie

szymlorek - Nie 04 Mar, 2007

Wszystkozależy do czego to auto jest porzebne,jeżeli chcsz się zajmować zaodowo ciąganiem aut, wtedy bus zdecydowanie lepsza opcja. Natomiast jeśli auto ma służyć do wożenia fiesty na tor i spowrotem to imho lepsze auto klasy średniej bo będzie bardziej uzyteczne na codzień w mieście:)
nox - Nie 04 Mar, 2007

sprowadzanie ma byc dodatkiem do działalności ... coś 1 auto na około 1-2 miesięcy... ale musi mieć taki wartości w dowodze zeby była możliwość ciagnięcia lawety DMC 1500Kg na kat b

W takim razie może alhambra? http://moto.allegro.pl/it..._9_tdi_96_.html

To swoiste połączenie busa i osobówki, będziesz potrzebował więcej miejsca poprostu złożysz bądź wywalisz tylną kanapę, silnik TDI a wszystko poniżej 20kpln ;)

strick - Nie 04 Mar, 2007

o Szymlorek ma racje! To chyba bedzie najlepsze!
nox - Nie 04 Mar, 2007

a tak zeby namieszać to za 25-30tys znajdzie isę jakieś inne ciekawsze auto czy poporostu nowsze roczniki ww ??

myślę że chyba nic powalającego na kolana nie znajdziesz,co najwyżej dojdzie do puli aut zafira, laguna II dci, VW Transporter mixt a wciąż zstawałbym przy opcji Alhambry bądź bliźniaczego sharana TDI auto które chyba najlepiej powinno trafić w twoje wymagania :)
nox - Nie 04 Mar, 2007

no tak :) teraz musze sprawdzić DMC :) taki TDI 110 PS by wystarczył .
plusem auta typu omega ,bmw 5 ,mondeo jest to ze na codzięń by ise tym przyjemniej jeździło niz rodzinnym busem ;) ale dobra dobra nie będe taki wybredny :)

Nox to ma też inny plus, niech się tfu tfu gdzieś auto zepsuje jak będziesz jechał po auto to w wypadku omegi passka etc zawsze mogą Cię ściągnąć jakiś bus ew terenówka na twojej lawecie, jak się zepsuje bus to tylko większy bus może Cie uratować.. Wbrew pozorom czasami jest to naprawde ważne, raz coś takiego przeżyłem i ciesze się że nie jechaliśmy jszcze większym autem niż omega bo dopiero byłyby kłopoty...
strick - Pon 05 Mar, 2007

Nie mysl o Zafirze! najwieksdze G. jakie istneje! Miało moich 2 znajomych i obu sie pierniczyło strasznie!
nox - Pon 05 Mar, 2007

Ma ktoś spis DMC roznych aut i masy przyczep które mogą ciągnąć?? to wtedy tez nieco się wyjaśni co spełni wymagania dyktowane przez przepisy
strick - Pon 05 Mar, 2007

http://www.noma2.vw.pl/mo...php?show=passat

To jest o nowym Pasku, stary napewno troche leżejszy bedzie!
Myśle ze poprzedni bedzie miał takie wartości jak aktualna jetta

http://www.noma2.vw.pl/mo....php?show=jetta

Anonymous - Pon 05 Mar, 2007

Czyli pod twoje kryteria pasują w sumie tylko mocne diesle z połowy/końca lat 90-tych czyli min. wspomniany wczesniej pasek B5,ewentualnie A4 czy też Vectra B 2.0 DTI(czy jak ją tam zwał).