KonradMK - Śro 21 Mar, 2007 hmm ja poniżej 100 nigdy nie kupiłemBad-i - Śro 21 Mar, 2007 jakbys kupil tyle czesci do clio tez bys mial lozyska po 80 Peter - Nie 25 Mar, 2007 Panowie i Panie jakie ET maja oryginalne 14 z Saxo tj. Toulouse'y?
Jaka jest miara ET? (tzn czy np ET16 to 16 cm itp)?
Pytam bo planuje kupic dystanse do felg na lato ktorych dane to 6,5x15 ET16(chyba). W zimowej specyfikacji, gdy razem z 14 mialem centymetrowe dystanse kolo idealnie wypchnelo. Obecnie gdy zalozone sa o pol cala szersze felgi, bez deystansu kolko za bardzo sie schowalo i wyglada to za grzecznie.
roznica na samych felgach to 1,25 cm (roznica miedzy 6 calowa a 6,5).te obliczenia mnie troche martwia bo wyszloby ze 15 bez dystansu (1cm) powinna byc wysunieta dokladnie tak samo jak 14 z centymetrowym dystansem (oczywiscie jezeli ET oryginalnej felgi wynosi 16).
prosze o pomoc Niemy - Nie 25 Mar, 2007 "Offset zwany również odsadzeniem jest odległością pomiędzy płaszczyzną symetrii felgi, a płaszczyzną powierzchni montażowej. Offset może być dodatni lub ujemny i jest specyficzny dla konkretnego modelu felgi a nie samochodu, jak rozstaw. Oznacza to, że różne felgi montowane do tego samego auta mogą mieć różne offsety"
et liczy sie w milimetrachdzik - Nie 25 Mar, 2007
Bad-i napisał/a:
jakbys kupil tyle czesci do clio tez bys mial lozyska po 80
To za malo kupuje czesci, ja mam po 65 k-mart - Nie 25 Mar, 2007 Bad-I, ile Cie kosztowalo dorobienie dwoch dystansow na tyl??
Moj magik od napraw felg krzyknal kosmiczna cene :570:Bad-i - Pon 26 Mar, 2007 k-mart
- szpilki do dystansow = 176 pln
- material na dystanse = 208 pln
- toczenie dystansow = 340 pln
tylko pamietaj ze ja mam je mega duze
aha to jest za komplet czyli 4szt.k-mart - Pon 26 Mar, 2007 thx, i tak taniej niz u mojego
to alu czy stal?Bad-i - Pon 26 Mar, 2007 bardzo dobre alu
(ale pamietaj moje sa mega szerokie)