reżyseria: David Silverman
scenariusz: Mike Scully, Matt Groening, James L. Brooks, Al Jean, Ian Maxtone-Graham, George Meyer, David Mirkin, Mike Reiss, Matt Selman, John Swartzwelder, Jon Vitti
gatunek: animowany/komedia
kraj: USA
rok produkcji: 2007
strona oficjalna: www.simpsonsmovie.com
czas trwania: 87 min
premiera, dystrybutor: kino (USA): 27.07.2007, Fox, kopii: 3922
kino (Polska): 03.08.2007, Imperial - Cinepix
:564: TO ATAKUJCIE
pozdrow wszystkich Anonymous - Śro 01 Sie, 2007 aha, to co mnie rozjebalo to ilosc scenarzystow! - to z reszta widac bo to jest jeden z bardziej dopracowanych scenariuszy. pach pach pach, akcja jest szybka i o to chodzi!Misiek_lbn - Sob 11 Sie, 2007 dziś byłem na tym w kinie
pierwsze odczucie...
Homer to nie Homer :570:
polski dubbing dobra sprawa, ale jak ktoś zaczynał i się wkręcił w simsonów w ori języku, to miał czasami dziwne wrażenia bo musiał patrzeć kto daną kwestię wypowiada
ale ogólnie film świetny, mam ochotę obejrzeć jeszcze raz :556:
kilka/naście/dziesiąt świetnych scen, gagów, no i... Simsonowie
polecam dla dobrego relaxu :564:
tylko bilet do kina za 18zł to dziwna cena :570:Anonymous - Nie 12 Sie, 2007 JEST DUBBING?????? :552: :552: :552: :552: a nie ma do wyboru???????Anonymous - Nie 12 Sie, 2007
JIMEK napisał/a:
JEST DUBBING?????? :552: :552: :552: :552: a nie ma do wyboru???????
jest wybór Marek23 - Nie 12 Sie, 2007 Ja widziałem bez dubingu i jest OGIEŃ... Nie przynudza ani na chwilę, a Homer ze swoją spider-świnką mnie powalił.Vlodarsky - Nie 12 Sie, 2007 nigdy nie lubiłem tej rodzinki... dla mnie zawsze to było bez sensu.106 - Nie 12 Sie, 2007 ogladalem ... tez w wersji org - nie wyobrazam sobie dubbingu :)
zabawa w rozkazy .... mistrz :D
film ok.. moze jedynie troche za ... krotki :DAnonymous - Nie 12 Sie, 2007
Vlodarsky napisał/a:
nigdy nie lubiłem tej rodzinki... dla mnie zawsze to było bez sensu.
pojdz... zobczysz swiatelko
fajne jest to ze dla fana serialu to bedzie absolutny odjazd, a dla kogos kto nawet nie widzial odcinka ciagle bedzie to zajebista polewka. no i historia jest spojna i nic nie trzeba widziec wczesniejVlodarsky - Pon 13 Sie, 2007 widziałem parę razy serial ale nie przypadł mi do gustu poprostu. Nie lubie tych dziwnych głów żółtych.. właściwie kim oni są ? handlują prochami ?qbus - Pon 13 Sie, 2007 wlasnie wrocilem z kina... ofkors wersja org z napisami, nie wyobrazam sobie w ogole polskich glosow u tych postaci, czad panowie czad. kumpel ktory sie nigdy specjalnie tym nie jarzyl smial sie niemal caly czas, mi banan z ryja nie schodzil, rewelacja. dobra rozrywka.dzik - Sob 25 Sie, 2007 Bylem na wersji z napisami, zajebisty. Chetnie pojde jeszcze raz klubowo. Zbieramy sie?Anonymous - Sob 25 Sie, 2007 ja tez jak wroce na bank sobie drugi raz pojde, dvd kupie i wypas. dziwie sie ze tak malo z was poszlo.strick - Nie 26 Sie, 2007 No to może my na sląsku też zrobimy sobie gejowy wypad do kina? Misiek_lbn - Pią 31 Sie, 2007 mam dvd ripa po angielsku z napisami, dziś porównam jaki dubbing lepszy