Anonymous - Pon 02 Lip, 2007 Eryk cos mi dzis mowil o GTi z zachetanym silnikiem w Legionowie za 800zł !! - dowiem sie co i jak i moze podjade i dam ci znac Anonymous - Pon 02 Lip, 2007 Jakieś 2-3 miechy temu był na allegro czy otomoto do sprzedania jakiś GTI z okolic wawy z silnikiem ,w którym korba wyszła bokiem,ale chyba sie sprzedał.Może to ten sam.Anonymous - Pon 02 Lip, 2007
p106rallye napisał/a:
Jakieś 2-3 miechy temu był na allegro czy otomoto do sprzedania jakiś GTI z okolic wawy z silnikiem ,w którym korba wyszła bokiem,ale chyba sie sprzedał.Może to ten sam.
a moze i tak .... ale w tym tyg bede wiedział :557:michool_vt - Sob 07 Lip, 2007 -> link linkacz <-
AX GTi 16v projectAnonymous - Sob 07 Lip, 2007
Kurde a ja się takich bokich hebli pozłem z samochodu i lezą na półce , no fakt troche gorzej były pomalowane.Vlodarsky - Wto 10 Lip, 2007 ehh chciało by się mieć takowe coś...CHRZANEK - Wto 10 Lip, 2007 Vlodarski: wszystko jest kwestią finansów
Silnik+skrzynia+wiązka elektryczna+zawieszenie+heble to wszystko jest do zalatwienia.
Pytanie ile za to możesz dać
Ewentualnie zawias+heble - to w twoim przypadku bylby fajny zestaw plug&play Vlodarsky - Wto 10 Lip, 2007 Ja się za bardzo napalam. Najpierw trzeba zrobić bude. Później będe myślał co i jak i za ile. Kolumny pasują bez problemu ? a z tyłu jak dużo się wymienia ?CHRZANEK - Śro 11 Lip, 2007 Jezeli chodzi o Mc persona to:
-albo zmieniasz lozyska górne
-albo wiercisz 4 dziurki w kielichu
Z tylu odkręcasz 4 śruby, odkręcasz przewody hamulcowe i linke ręcznego i...
Stara belka do wyrzutu, a w jej miejsce nowa
Qrcze - kto tu ma serwis citroena ?Anonymous - Śro 11 Lip, 2007
CHRZANEK napisał/a:
Qrcze - kto tu ma serwis citroena ?
bardzo mnie cieszy jak czytam PLUG&PLAY - jak tylko jest to rzeczywiscie P&P to moblilzuje 2 razy bardziej ...
Heble i ja niedługo na 4 dziurki bede mial bo 3 to za mało CHRZANEK - Śro 11 Lip, 2007 Marcel - plyta podlogowa jest identyczna (a w kazdym razie jezeli chodzi o mocowanie belki). Przewody hamulcowe powinny być kompatybilne.
Nie jestem pewien jezeli chodzi o linke ręcznego - bo w serii jest będen, a w vts tarcza, ale nawet jesli jest inna to Vlodi zalatwi Ci z rabatem
Z przodu tak jak wspomnialem jest inne górne mocowanie Mc persona.
W AX kielich ma 2 dziurki, w saxo 4 dziurki.
Prościej jest zrobić dziury wiertarą (i przy okazji wzmocnic to miejsce blachą 3mm).
Alternatywnie mozna zalożyć amor od ax do wahaczy od saxo, lub wrzucić caly amor od saxo i wymienić lożysko na to od saxo.
Problemem moga być kola. AX ma jednak troszke mniej miejsca w nadkolach i seryjne laki z saxo (185/55R14) mogą obcierać. Nie wiem czy na pewno - ale mogą) Bezpieczniej by bylo wrzucić kapeć 185/50R14.
Co do felg to rzecz gustu, choć mnie najbardziej podobaly by sie stalówki michelina z P106rally.
Wg mnie ważący 800Kg AX na takich heblach i oponach staje dęba.
Myslę ze <35m 100-0km/h
Co do silniczka to najprosciej jest wrzucić 1,6 8V w miejsce 1,4 8V GTI, bo to jest prawie identyczny motor, i nie trzeba zmieniac wiązki, wystarcza lokalne modyfikacje.
Do 1,6 16V potrzebna jest już oryginalna wiązka.
Ty Marcello masz obecnie gaźnik więc i tak musisz brać silnik z wiązką.
Jak brać to 1,6, nie jest dużo cięższy, a 200cm3 robi robote w NM.Vlodarsky - Czw 12 Lip, 2007 CHRZANEK się przygotował. Pół roku siedzi i robi notatki dobrze, że ktoś odpowiada na nasze pytania:PCHRZANEK - Czw 12 Lip, 2007 Dużo rozmawialem z Saxorulezem - to jest skarbnica wiedzy o cytrynach.
Ja to tu tylko sprzatam ...