Oczywiscie ze charakterystyka samochodu sie pogarsza, obniżając go na belce i nie dając innych amorków. Przeciez amor standardowy jest przypasowany do ori wychylenia belki. Ok, napewno sie lepiej jedzi obniżonym , nie ulega wątpliwości , ale za jaką cene. Dareczku, ile juz razy belke robiłeś ? Chyba dwa, a łukasz który ma standardową wysokość? ani razu. Wolałbym ten hajs w obniżenie a pozniej w naprawy w cos innego zainwestować.
Cytat:
auto ma juz przejechane 91 tys km i jeszcze nic nie wymienialem
no to piter chyba będziesz musiał, bo jednak jak pamiętam to jak jechaliśmy gdzieś to juz porządnie waliło, sam mi mówiłeś
a to bylo przez dystanse Michal juz jest wszystko ok bo dokonalem pewnej przeróbki.Anonymous - Czw 28 Cze, 2007 pracochlonne obnizanie belki nie jest.za jedna strefe serwisowa(czyt.20min) jestem w stanie belke obnizyc a pozniej ja podniesc Maciusiowy - Czw 28 Cze, 2007 Peter jakiej przeróbki dokonałeś?:D Jeśli to nie tajemnica...Peter - Czw 28 Cze, 2007 oczywiscie ze nie tyl obnizony na belce o jakies 5 cm, amorki bilstein b6. z przodu mam krotsze sprezyny AP (chwilowo seryjne amory)Maciusiowy - Pią 29 Cze, 2007 Hehe...dzisiaj znowy byłem u mojego mechanika, a on upierał się przy swoim, czyli, że po podniesieniu, trzeba coś tam wybić (bo będzie zapieczone)...obniżyć, potem włożyć, no i wyjdzie to jakieś 500 zeta na gotowo....upsLoko - Pią 29 Cze, 2007 500 zeta chce za obniżenie belki ? :570: Chyba go pogieło zmieniaj jak najszybciej mechanika, bo ten to od razu widać ze jakiś naciagacz.Maciusiowy - Pią 29 Cze, 2007 On powiedział, że belka będzie zapieczona i trzeba będzie ją wybijać, żeby ją potem opuścić...no a może ma ktoś jakąś instrukcję jak to zrobić we własnym zakresie?:)Loko - Pią 29 Cze, 2007 Co by nie trzeba bylo tam robi to czyste naciaganie, tutaj chlopaki zamieniaj silnik w hondach za 500 zl , a nie obnizaj belke Jakarti - Pią 29 Cze, 2007 przeciez Peter, Darek i Michal chyba cos tam gmerali z zawieszeniem, nie? do tablicy!Peter - Pią 29 Cze, 2007 ja juz kupilem obnizony ale wiem ze w Katowicach w jednym warsztacie robia to za 200 zlAnonymous - Sob 30 Cze, 2007 Belka na 90% będzie zapieczona.Tu masz linka w którym jest mniejwięcej opisana procedura link .Problem polega na tym ,żeby się nie brał za to ktoś ,kto nigdy tego nie robił.Jak będzie napierdzielał po belce młotem to ją skrzywi.Dariano - Nie 01 Lip, 2007 Ja robilem swoja z reszta jak wszystko u AdamantaMaciusiowy - Pon 02 Lip, 2007 Peter a gdzie ten warsztat się mieści w Katowicach?...jeśli można wiedziećPeter - Pon 02 Lip, 2007 powiem Ci ze nie pamietam ulicy ale jak tylko bede w Katowicach - od piatku do wtorku to sprawdze jak to sie zwie Maciusiowy - Pon 02 Lip, 2007 THX...właśnie też między innymi o ulicę mi chodzi:) A możesz ich polecić...czy tylko słyszałeś, że coś tam sobie grzebią?:D No i mówisz 200...a można liczyć na jakieś ewentualnie upusty?;)