To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - maska na siłownikach

Anonymous - Śro 08 Lut, 2006
Temat postu: Re: maska na siłownikach
carlose napisał/a:
Słuchajcie, następny plan na wiosne to zmiana otwierania maski (pokrywy silnika), chce aby maska otwierana była i trzymała się na siłownikach (np. tak jak w Volvo), tylko pytanie gdzie takie siłowniki można kupić no i jak zamontować :) - może ktoś już temat ten przerabiał ... :566:

Są firmy co robią specjalne siłowniki do maski. Mnie też się to podoba, bo nie dośc, że pałąka nie musisz rozkładać, to na dodatek jak dobry siłownik to maska sama do góry idzie. Spróbuję się dowiedzieć, bo w klubie VW sporo ludzi to sobie swojego czasu zakładało. Nie wiem czy JOM tego przypadkiem nie robił.

Anonymous - Śro 08 Lut, 2006

w lupo mialem silownik jeden orginalnie duza wygoda
Anonymous - Czw 09 Lut, 2006

super sprawa! ja mam w CADDYlaku, ale nie oddam :P
za to polubiłem dolewać płyn do spryskiwaczy :D

Vlodarsky - Pią 10 Lut, 2006

tak swoją drogą Xsara miala silowniki pod machą a C4 juz nie ma :|
to przez to, że jest na plycie podlogowej 307.... zastosowali aluminium i silownik niepotrzebny niby..
A co do Hondy to najpier się zorientuj czy Ci się to zmieści i czy silowniki ktore zakupisz utrzymają Twoją maske

carlose - Pią 10 Lut, 2006

panowie troche przespałem Wasze posty.. upsss duzio praca w moje życie jest :)
jak lans to lans trzeba ładnie pokazywać to nowe motoro... oj wygadałem sie :565:
44FG masz może jakiś link do klubu VW.. ?

ps - Nie 12 Lut, 2006

carlose napisał/a:
jak lans to lans trzeba ładnie pokazywać to nowe motoro... oj wygadałem sie :565:

Czekamy na rozwinięcie tematu!!

saxorulez - Pon 13 Lut, 2006

pewnie znowu jakis JDM silnik wyląduje pod maską.. :D
carlose - Pon 13 Lut, 2006

heheh, no zobaczycie co tam będzie już niedługo ;)
Jakarti - Wto 14 Lut, 2006

wiem z doswiadczenia,ze w Stilo sa dobre silowniki pod maska - nieduze, a wszystko elegancko dziala
jarek-malopolska - Pon 31 Sie, 2009

ale mi się odkopało :) czy ktoś robił taki zabieg w saxo ?? Dziś wieczorem jak otwierałem maske urwał mi się ten plastikowy zaczep który trzyma podpórke maski... I stwierdziłem, że może zrobić maske na siłownikach-przy okazji odnalazłem ten temat.. No więc jak, robił ktoś cos takiego w saxo?? Jak się do tego zabrać/jak odpowiednio dobrać siłowniki..?? :>
michool_vt - Pon 31 Sie, 2009

jarek-malopolsk, w pugu 106 sa seryjnie siłowniki, moze zaadaptuj
106 - Pon 31 Sie, 2009

to te same silowniki co przy tylnej klapie tyle ze w saxo brakuje pod nie mocowan
jarek-malopolska - Wto 01 Wrz, 2009

michool_vt napisał/a:
jarek-malopolsk, w pugu 106 sa seryjnie siłowniki, moze zaadaptuj

106 ma maske na siłownikach... xD ale jakas "specjalna wersja, rocznik" ??

martin.h - Wto 01 Wrz, 2009

Ja mam maskę na siłownikach, chyba wszystkie modele po '96 tak miały. Nie wiem jak wcześniejsze.
106 - Wto 01 Wrz, 2009

wczesniejsze - ph1 nie mialy, (s2 rallye maja wszystkie)