Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [I] Ciekawe modele samochodów
nox - Nie 23 Wrz, 2007 fiesta mk1 xr2 http://www.allegro.pl/ite...mps_nowosc.htmlszymlorek - Czw 27 Wrz, 2007 Dzisiaj miałem chwile czasu na skończenie modelu, efekty poniżej
Anonymous - Czw 27 Wrz, 2007 Szym - bardzo ładnie jaka to skala?
jak sie przeprowadza juz do konca to moze sobie zafunduje jakies subaru do sklejania i zobaczymy co mi wyjdzie z tego :564:szymlorek - Czw 27 Wrz, 2007 Model to tamiya w skali 1:24
Sklejaj ziom sklejaj, fajnie postawić na półce swoje własne wrc :564:Anonymous - Czw 27 Wrz, 2007 kozax
kopnij sie do swojego topicu na HP z nim Loko - Pią 28 Wrz, 2007
szymlorek napisał/a:
Dzisiaj miałem chwile czasu na skończenie modelu, efekty poniżej
Wyszło naprawde super, ile trzeba użyć kolorów farbek żeby zrobic cały model?szymlorek - Pią 28 Wrz, 2007 Podstawa to jakies 15-20 farbek różnych kolorów (mat,półmat,połysk) . Chociaż im większy zasób tym lepiej i lepszy efekt końcowy, w niektórych modelach porzebne jest ponad 30 farbek próbując złożyć je zgodnie z zaleceniem producenta. W praktyce chyba żadko kto kupuje wszystko według zaleceń bo tyle farb to również spory wydatek finansowy jak na taką zabawę. Loko - Pią 28 Wrz, 2007 no to grubo , to farbki koszztują dwa razy tyle co sam model
A ile kolorów Ty uzyleś przy peugeocie?szymlorek - Pią 28 Wrz, 2007 Może nie równowartość ale to napewno jakiś tam koszt w skali jednego modelu, na pocieszenie przy kolejnym większość farb będzie ta sama, koszt jednej buteleczki Pactry to ca. 3zł więc nie tak dużo
Do pługa złużyłem około 20 różnych farbek i dwa rodzaje podkładów, niestety buda niebyła po malowaniu polerowana czego teraz bardzo żałuje bo wyglądałaby dużo lepiej.Vlodarsky - Pią 28 Wrz, 2007 szymlorek jak Ci się nudzi i chcesz sobie troche popolerować to zapraszam do mnie dostaniesz papier 2500 w dłoń i masz dzień z głowy Loko - Pią 28 Wrz, 2007 A czym malujesz aerografem? pędzlem?
I jakiej firmy był ten pug?szymlorek - Pią 28 Wrz, 2007
Loko napisał/a:
A czym malujesz aerografem? pędzlem?
I jakiej firmy był ten pug?
Model to tamiya w skali 1:24 jest pomalowany podkładem i sprayem tej samej firmy, reszta malowana podkladem w sprayu i farba firmy Pactra połozona pędzelkiem. Mój aerograf jest wątpliwej jakości i staram się unikać prac nim jeżeli mam jakąkolwiek inna alternatywe
Vlodarsky napisał/a:
szymlorek jak Ci się nudzi i chcesz sobie troche popolerować to zapraszam do mnie dostaniesz papier 2500 w dłoń i masz dzień z głowy
Gdybym miał bliżej to chętnie bym pomógł, bo strasznie lubie dłubać przy takich autach. Ostatnimi czasy pomagam kumplowi w przygotowaniach jego auta do kjsów, kiedyś też musze sobie sprawić wkońcu coś do zabawy- narazie budżet nie pozwala Anonymous - Wto 02 Paź, 2007 kupiel sobie wczoraj suabru