To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Zawieszenie Gwintowane [GWINT]

szymlorek - Śro 26 Wrz, 2007

Ja przed samą sprzedażą miałem gwint w lupo gwint firmy H&R.

Ustawiony na wysokość odpowiadającą fabrycznemu zawiasowi był prawie komfortowy.
Skręcony do połowy zaczynał dawać frajde z jazdy - można było troszeczke szybciej po zakrętach pojeżdzić. Ustawiony maksymalnie na glebe zrobił z auta które niebezpiecznie przechylalo się na zakrętach gokarcik(maksymalna gleba to dlamnie nie tarcie progami po ziemi a ustawienie auta tak zeby dawalo jak najwiecej frajdy w jezdzie po zakretach a wiec jakies -60mm na oko). Auto było mega stabilne, nie przechylało się, jednak komfort był pojęciem kompletnie abstrakcyjnym do tego stopnia że na nierównych drogach płyta w cdku ciagle przeskakiwała :D

Jeżeli gwint chcecie do jazdy a nie do lansu to imho firmy takie jak gt cupline czy FK odpadają bo to nie to przeznacznie kompletnie (oczywiście mówie o podstawowej wersji gwintu tych firm a nie o tych bardziej zaawansowanych bo z nimi kontaktu poprostu nie miałem) . Tak jak barto napisał dobrym rozwiązaniem jest np Koni Sport 1130 lub zakup jakiegoś topowego gwintu który ma możliwość regeneracji. A najlepszym rozwiązaniem wydaje mi się że jest jednak zakup dobrych amorów i sprężyn. Gwint wymaga dbałości, nie słuzy mu zima i polskie drogi posypywane solą tak więc wypadałoby go zmieniać na zime albo liczyć sie z tym że pierścienie mogą sie pozapiekać czy pouszkadzać mechanicznie co będzie powodowało utrudnione ustawianie gwintu a skoro to forum nastawione jest na performance to zapewne u nikogo z Wastaki zawias lekkiego życia miał nie będzie :)

wasq - Wto 02 Paź, 2007

ogolnie firma SuperSport nie ma opini dobrej marki czesto nie wytrzymuje gwarancyjnych 2 lat :) albo strzela zaraz po gwarancji

ogolnie jazda na gwinicie bez regulacji twardosci jest taka ze im nizje tym bardziej twardo :)