czy moge prosic o przerwanie tego offtopicu :570:Dariano - Śro 26 Wrz, 2007
Greg napisał/a:
saxorulez napisał/a:
bywaja bywaja . ale to już przy co najmniej zielonym kolorze wtajemniczenia
A taki zielony kolor gdzie można dostać?
Domyśl sie :DDDDDDD i nie dostac tylko co trzeba ZROBIC
Niemy ziom gdzies juz byl ten temat z rozpisanymi stawkami moze szukajka cos pomozeanjas - Śro 26 Wrz, 2007 tu można poczytać o kosztach sprowadzenia z CH, ale pojawiają się też inne wątki
Domyśl sie :DDDDDDD i nie dostac tylko co trzeba ZROBIC
Ciekawa waluta.
Nie żeby mi się spieszyło, ale chętnie obejrzałbym Wasze Saxofony, bo na co dzień nie widuję VTS...
Waszym zdaniem, lepiej szukać w CH i płacić troche więcej (wiadomo, że zwykle lepszy stan techn.) czy w D trochę taniej i mniej fajnie, ale nadal lepiej niż PL-szrot?saxorulez - Śro 26 Wrz, 2007 CHDariano - Śro 26 Wrz, 2007 CHNiemy - Śro 26 Wrz, 2007
Dariano napisał/a:
Niemy ziom gdzies juz byl ten temat z rozpisanymi stawkami moze szukajka cos pomoze
ale to bylo z CH, a to nie to samoGotti - Śro 26 Wrz, 2007 Dobra... to może konkretniej:
Aktualnie wiek nie ma znaczenia, chyba że auto jest NŚT - czyli nowym środkiem transportu. Dotyczy to aut nie starszych niż 6 miesięcy i mających przebieg nie więcej niż 6 tkm. W takim wypadku płacimy Vat. Jeśli nie, to płacimy tylko akcyze:
3,1% - pojemność do 2 litrów
13,6 - pojemność powyżej 2 litrów
od kwoty na rachunku/fakturze itp... Później można domagać się o zwrot akcyzy, ale to temat na inną okazje.
Obecnie można po PL jeździć na żółtych niemieckich tablicach, tzw. "warsztatowych" (ca. 90-100Euro z ubezpieczeniem).
W Polsce masz 5 dni na zgłoszenie auta do urzędu celnego od daty WPROWADZENIA auta na teren RP. Zwykle datą początkową jest pierwszy przegląd.
To tyle na wstępie. Do tego dochodzą tłumaczenia dokumentów - u mnie 80zł za D i 100zł za CH, rejestracja itp...
Pzdr.
K.Greg - Czw 27 Wrz, 2007 Jeśli tylko akcyza + koszty rejestracji, wywozu i ubezpieczenia to jest dobrze, no jest dobrze.
To co z tymi namiarami na godnych zaufania polskich Szwajcarów? Niemy - Czw 27 Wrz, 2007 dzieki Gotti!
pomagacz przyznany
jesli bede mial wiecej pytan to juz wiem do kogo uderzac :564:Gotti - Czw 27 Wrz, 2007 Nie ma za co, w razie czego śmiało Michał - Pią 02 Lis, 2007 podobno cos sie ruszyło w związku ze zwrotem akcyzy.
Chetnie bym na klate przyjooooooo moje 2 tysie za saxo ...Niemy - Pią 02 Lis, 2007
Michał napisał/a:
podobno cos sie ruszyło w związku ze zwrotem akcyzy.
Chetnie bym na klate przyjooooooo moje 2 tysie za saxo ...
o w morde!!
kto cos wiecej wie? pucowac sie tu bo ja tez mam dwa tysie do zwrotu !!Michał - Pią 02 Lis, 2007 stara do mnie dzwoniła wlasnie ( nie nie, nie kondzia, moja ) i powiedziala ze w tv był teraz program wlasnie o akcyze. Podobno powiedzieli ze zwroty bedą bo takie jest prawo i koniec.
A ze gilowska suka powiedziała ze nie odda to juz mozna sobie to w dupe wsadzic, bo ona nie jest ponad prawem. tylko tyle wiem ...