To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - zachowanie na rondzie ?

gaugan - Śro 17 Paź, 2007

lenny napisał/a:
Marcel 08 napisał/a:
czyli wg ciebie lenny zew mozna jezdzic po całym rondzie

oczywiscie ze tak!!!! zobacz ze on sie nie konczy nigdzie, jedzie dookola.. mozesz jezdzic w kolko ile ci sie podoba i nikt nie powinien w ciebie przywalic z boku... a jesli tak sie stanie to nie bedzie twoja wina!

ups, radze uwazac na czerwonego CTR z takim smiesznym kierownikiem! nie umie jezdzic po rondzie, nie umie jedzic po rondzie, lallalalalalala.

lenny - Śro 17 Paź, 2007

gaugan napisał/a:
lenny napisał/a:
Marcel 08 napisał/a:
czyli wg ciebie lenny zew mozna jezdzic po całym rondzie

oczywiscie ze tak!!!! zobacz ze on sie nie konczy nigdzie, jedzie dookola.. mozesz jezdzic w kolko ile ci sie podoba i nikt nie powinien w ciebie przywalic z boku... a jesli tak sie stanie to nie bedzie twoja wina!

ups, radze uwazac na czerwonego CTR z takim smiesznym kierownikiem! nie umie jezdzic po rondzie, nie umie jedzic po rondzie, lallalalalalala.

marcel chcial zapytac czy po pasie mozna jezdzic dookola ronda...:]

po zewnetrznym pasie nie mozna Lenny ;) z zewnetrznego mozesz tylko zjezdzac
Vlodarsky - Śro 17 Paź, 2007

tylko potwierdzam to co lenny mówi :) i już się nie mądrze
lenny - Śro 17 Paź, 2007

gaugan napisał/a:
po zewnetrznym pasie nie mozna Lenny z zewnetrznego mozesz tylko zjezdzac

nie zgadzam się!
gdyby tak bylo to narysowana bylaby strzalka nakazu skretu

a zauwaz ze przed rondem masz niebieski znak z trzema zwykle strzałkami jazdy prosto...
i co..? łyso Ci? hehhe:]
:564:

bo w tryby będzie i dam Kondziowi adres do Ciebie! - a nie wiem co gorsze tak naprawde!

zawsze mowilem, ze Polacy nie potrafia po rondach smigac ;)

dobra, Kondziem przekonales mnie, nie spieram sie juz, bo nie mam 100% pewnosci, wiec nie podskakuje. :564:

pzdr

Anonymous - Śro 17 Paź, 2007

czyli Karaś i gaugan ciut ida w moim kierunku .... :D

co nie zmiania faktu,ze nie umiemy jezdzic po rondzie :564:

GOKART - Śro 17 Paź, 2007

lenny napisał/a:
skręcasz tylko z przyleglego pasa, zmieniasz pasy na rondzie jadac po nim....
marcel: czerwony jedzie zajebiscie, czarny całkowicie źle!!! czerwony nie musi zjezdzać z ronda na pierwszym zjezdzie! niby czemu? konczy mu sie pas?? nie!
.....chyba

jakie zajebiście ziom ?! czerwony jedzie zgodnie z przepisami ale czy całkowiecie prawidłowo ? Zewnętrzny pas służy do włączania się do ronda i zjeżdania z niego. Okrążając całe rondo po pasie zewnętrznym (co praktykuje 90% polskich kierowców) uniemożliwia zjazd i wjazd innym uczestnikom ruchu. Ja wiem że prawo i przepisy w tym przypadku stoją po jego stronie ale mega utrudnia płynność przyczyniajac się do dramatycznego obnizenia przepustowosci takiego skrzyżowania !
Ja tam mam w d.upie czerownego bo i tak lecę po wewnętrznym pełnym ogniem bezposrednio z niego zjeźdzając żeby czerwony krązownik nie zdążył we mnie z tyłu wydzwonić :D

zewnetrzny sluzy tylko do skrecenia w pierwszy zjazd

do krecenia sluza wewnetrzne blizej srodka

w przypadku kiedy sa dwa pasy wyprowadzajce z ronda mozna tez drugim od zewnetrznej, dokonac manewru wyjechania z rodna jezeli nie natrafimy na silny opor blondynki usilujacej robic 9te okrazenie po rondzie zewn pasem,,

i prawda jest ze to co sie dzieje na rodnach to jest masakra a najlepiej to widac ze ludzie zamiast zwolnic przy wjezdzie jeszcze przyspieszaja zeby byc przed toba jak widza ze jedziesz z poprzecznej

bydlo

M - Śro 17 Paź, 2007

Niech ktos wklei prosze paragraf ktory mowi o zewnetrznym pasie na rondzie ktorym mamy jechac tylko do pierwszego skretu.

hmmm no sie nam temat rozwija i zdania sa podzielone co do prawidłowosci jazdy :D
CHRZANEK - Śro 17 Paź, 2007

To co zasadne, a to co przepisowe nie zawsze idzie w parze.
Em - wiem do czego pijesz. Nie ma takiego nakazu.
Stety czy niestety ale można zaiwaniać po rondzie w kolo i tyle.

M - Śro 17 Paź, 2007

CHRZANEK napisał/a:
To co zasadne, a to co przepisowe nie zawsze idzie w parze.
Em - wiem do czego pijesz. Nie ma takiego nakazu.
Stety czy niestety ale można zaiwaniać po rondzie w kolo i tyle.

Wlasnie... wyobrazmy sobie sytuacje w druga strone cytujac wypowiedzi w prasie,
rondo to normalne skrzyzowanie, chce przeleciec przez skrzyzowanie prawym pasem a sa trzy, to co nie moge? musze skrecic w prawo nawet bez nakazu?
Nie ogarniam :)

KonradMK - Śro 17 Paź, 2007

koleś który jedzie zew pasem dookoła to chuj i pierdoła i ktoś mu powienien wpierdolić na bogato tępym narzędziem. strasznie mnie tacy wkurwiają :D
szymlorek - Śro 17 Paź, 2007

KonradMK napisał/a:
koleś który jedzie zew pasem dookoła to o jejku jejku!!! i pierdoła i ktoś mu powienien wpierdolić na bogato tępym narzędziem. strasznie mnie tacy motyla noga :D

Prawie się udusiłem sokiem ze śmiechu :D :D :D

Widok kogoś, kto najpierw zjezdza na zewnętrzny pas i dopiero wtedy zjezdza z ronda to raczej rzadkość. Zazwyczaj kazdy prezentuje sposób podobny do mojego - kierunkowskaz, lusterko i ogień z wewnętrznego pasa. ;) Na prawym jeżdżą na rondach pierdoły, autobusy, taksówkarze i emeryci :D