To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Doblo, berlingo, partner, caddy etc.

Vlodarsky - Śro 16 Sty, 2008

Czyli jednak Berlingo ? Mówiłem, że jak Pani Mriola zrobi cene to nie szpaka we wsi :)
pcs - Śro 16 Sty, 2008

No Pani Mariola nie tylko cene robi konkretnie, bardzo sympatyczna osoba i profi podejscie.

No tu tez rabacik konkretny cos ok. 22tys.

Oby sie dobrze sprawowala.

Vlodarsky - Śro 16 Sty, 2008

Ja ponieważ nie mam sprzedaży u siebie to zawsze dzwonie w 3 zaprzyjaźnione miejsca i sprawdzam kto mi da najlepszą cene dla mnie czy też dla mojego znajomego. Następnie podaje numer mojego znajomka odpowiedniemu handlowcowi i heja :) Już tak pomogłem wielu osobom. Ciesze się, że wszystko bangla.
Pozdro

Bart - Sob 19 Sty, 2008

trochę stary temat odkopuję - kilka dni nie było mnie przy kompie.

Z samochodów tej klasy polecam doblo - mam od półtora roku 1.9jtd (kupione z 54kkm, teraz ma 101kkm) - optymalny motor w takim samochodzie - ponad 100KM, spory moment ;D .

Samochód prosty i praktycznie bezusterkowy, w przeciwieństwie do berlingo/partnera ma z tyłu bezobsługowe zawieszenie - belka i resory jak w ciężarówce (a nie franiolską belkę, która od czasu do czasu wymaga kosztownej regeneracji, szczególnie przy wożeniu ciężkich ładunków).
Z częściami nie ma problemów - mnóstwo używek, zamienników, ceny części oryginalnych są niewysokie.
Z motorem 1.9jtd rozpędza się do licznikowych 180km/h, jeśli idzie o zużycie paliwa to moje wyniki: ~4l/100km - chciałem sprawdzić jak mało można spalić takim samochodem - szybkość 80-90km/h, na pusto i max emerycka jazda, po mieście na codzień mieści się w 6 litrach, szybka jazda po autostradzie - 130-150km/h - 8l.

Ładownia całkiem spora - 3.2 metra sześciennego, na upartego można załadować 2 europalety (swego czasu doblo jako jedyny samochód w klasie miał takie możliwości), ładowność zależnie od wersji 600-800kg, plus przyczepa 1.1-1.2t dmc.

tak toto wygląda:

saxorulez - Sob 19 Sty, 2008

ale PCS już kupił :) dwa posty wyżej.. :D
Bart - Sob 19 Sty, 2008

hehe, no to kurde błysnąłem :rotfl:
Michał - Sob 19 Sty, 2008

przyda sie. Zastanowie sie nad doblo przy następnym swoim samochodzie :D