To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Pomocy !! Renaul Clio 1.8 16V co robić ?

Stacho - Pią 26 Paź, 2007

Z tego colta gaz bym wypierniczył tyko bym dojechał do lublina,chciałbym clio bo nie duże autko szybko mozna sie po mieście przemieszczać wszędzie prawie ze wjedzie :)
Misiek_lbn - Pią 26 Paź, 2007

k-mart, dokładnie o tym clio mowa...
od Ciebie :?:

Anonymous - Pią 26 Paź, 2007

Stacho_16V napisał/a:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3641124 za 8 tys moze go oddać

super auto - POLECAM, jak ma cala bude to milion razy wolabym go od colta czy clio, szybkie, z szyberdachem, elektryka, szybkie - no dosc szybkie - robisz wydech, dolt i masz praktycznie gwarantowane +10PS robisz komplet z kolektorem i masz kolejne 5PS, wywalasz troszke srodka i auto jedzie szybiej o ok 2sekundy

niezle sie prowadzi.

sprawdzic czy nie sa zjezdzone synchronizatory w skrzyni, bo skrzynia do b16a1 trudna do dostania w dobrym stanie w rozsadnych pieniadzach.... czy nie slychac LMA kasowników VTECa - po prostu beda metaicznie postukiwac i oczywiscie buda, bo reszte mozna spokojnie w miare rozsadnie cenowo ogarnac

takie clio własnie chce :)
no civic ten też nie głupi ale czy warto pchać się w IV gena ?

jeszcze apropos EE9 !!

widac ze było walone przodem, bo nie ma seryjnej maski, lamp przednich, zderzaka i kierunków w zderzaku brak. przod jest od wersji d16z5 - szkoda.... bo ciezko znalezc graty na przód od EE9 - lampy np sa lzejsze o 1kg kazda :) i jednak kierunki i maska nadaja mu zadziornosci :D

Stacho_16V napisał/a:

no civic ten też nie głupi ale czy warto pchać się w IV gena ?

mialem i bylem zadowolony :) klasyczna wirtarka :) bardzo chetna do modyfikacji , lekka buda :) niepozorna :)

nie jestem zwolenikiem "bed luków" bo mi się nie podobają zbytnio lekki uraz z ludzi przez ludzi ze wsi wszystkie e30,e36,golfy itp bed looki siara jak dla mnie,
musze pomyśleć czy kupic clio i je zrobic totalnie pod siebie prawie ze od podstaw
czy colt
czy civic
czy moze trafi się coś innego ?

CHRZANEK - Pią 26 Paź, 2007

ta honda to taki klassssssssyk.
Sam silnik w dobrym stanie jest wart tyle co caly samochód,
Skrzynia ponoć juz są problemy
Auto dla entuzjasty i milośnika modelu ...

Niech sie wypowiedzą "hondziarze" czy warto czy nie

sadze, ze jednak Honda bedzie TAŃSZA w utrzymaniu niz Clio 1.8 poza tym nie wiem jak tam z awaryjnoscia Clio, a Honde EE9 znam na wskroś :D
k-mart - Pią 26 Paź, 2007

sharxhunter napisał/a:
k-mart, dokładnie o tym clio mowa...
od Ciebie :?:

tak.
Jak ja je kupilem mialo juz chyba 260'000km, ale dzialalo dobrze.

teraz ma je koleś co nie ma nawet prawa jazdy, więc samochód więcej stoi niż jeździ :)
a wiesz może co to jest to r_sport :?:
na zegarach ma nawet znaczek tego
bo ja szczerze nie mam pojęcia

Temat postu: :0
Z doswiadczenia!! mam w domu już 4 clio 16s hehe tak jakos sie uzbierało ale nie o to mi chodzi tylko tyle że mając przejechane w clio ponad 200 tys kilosów to sobie dodaj do każdego litra paliwa setke oleju tyle pobiera :D olej tez drogi chyba że zrobisz remont który jakimś cudem się powiedzie :D

16s jest troche tylko jak pisałem 91-92 na allegro i złom :D

tu cos jest

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3680542
ale cena tez sobie nie mała za to jest podobna niebieska z tym że z 95 w komisie tu niedaleko umnie :D

i tu cos jest może to niekultowa buda williamsa ale całkiem może byc przyjemny wozik

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3642263

pozdrawiam

p.s nie ma nie bitego 16s i williamsa w Polsce :D :D :D

s1600 napisał/a:
p.s nie ma nie bitego 16s i williamsa w Polsce

jest, k-mart coś o tym wie :D

Janusz - Pią 26 Paź, 2007

A sunny GTi?? czasami zdarzają sie w cenie 8 tys... teraz akurat na allegro jest tylko ten:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3380149

k-mart - Pią 26 Paź, 2007

sharxhunter napisał/a:
a wiesz może co to jest to r_sport :?:

Wiem, klient sam sobie to domalowal na liczydlo. :D
Znalem wlasciciela w CH, samochod jezdzil w jakis sprintach i wyscigach, na maxa upalany. Ilekrotnie bity, nie wiem. Moze go w koncu w PL poprawili by mial prosty przod.

Kupilem za 300.- Fr. Sprzedalem za 3000zl. :D