M - Sob 03 Lis, 2007 To wyglada jak rezonans.. cos sie odtyka i cos zatyka i tak w kółko,
wydech, zawór, pompa cokolwiek. Nic nie obstawiam, widze to po raz pierwszy.BaRtO_206GT - Sob 03 Lis, 2007 Najprawdopodbniej znowu puscila jedna sruba od flanszy laczacej wydech z kolektorem i teraz ta flansza nie amortyzuje tylko pracuje caly wydechy, mozliwe ze to od tego?M - Sob 03 Lis, 2007
BaRtO_206GT napisał/a:
Najprawdopodbniej znowu puscila jedna sruba od flanszy laczacej wydech z kolektorem i teraz ta flansza nie amortyzuje tylko pracuje caly wydechy, mozliwe ze to od tego?
jesli sie rozszczelnia i uszczelnia w cyklach to tak, oczywiscie.BaRtO_206GT - Sob 03 Lis, 2007 wpadlo mi jeszcze cos takiego do glowy.. Samochod podczas hamowania byl przypiety pasami tylko z przodu, z tylu nie. Moze przez to zaczal sie slizgac na rolkach?? Niby zawsze przypinalismy tylko z przodu ale kiedys moc byla duzo mniejsza..pcs - Sob 03 Lis, 2007 moze to jednak te uszczelniacze popuszczaja .. , tak czy siak sprawdz olej bo jak czesto puszcza chmurke to moglo sie juz troche oleju wypalic. A walek jest ten co ostatnio czy jakis ostrzejszy?
Tak jak Lukasz uwazam ze ten wykres jakby go usrednil jest fajniejszy od poprzedniego.BaRtO_206GT - Sob 03 Lis, 2007 tak naprawde to nie wiem czy to te uszczelniacze, Maciek tak powiedzial jak zobaczyl dym. Kiedys jak bylem z FreeManem na hamownii po zalozeniu kolektora bylo identycznie, tez zadymil przy odcince i wtedy Maciek nic nie mowil. Oleju tez nie ubywa jakos strasznie duzo. Mysle ze tutaj jest wszystko ok.
Wałek jest ten sam.
Kurde moze naprawde samochod slizgal sie na rolkach bo byl za slabo przymocowany??KonradMK - Sob 03 Lis, 2007 eeee raczej nie. to pewnie coś się rozjebało w silniku...
:D hehhe luz ziomdzik - Sob 03 Lis, 2007 sprawdz czy masz proste kola i czy sa wywazone
na drodze pracuje rowno?
ile pomiarow robiliscie?
wg mnie to jakis blad pomiaru jesli tego nie czucBaRtO_206GT - Sob 03 Lis, 2007 robilismy 2 pomiary, oba wyszly identyczne. Kola byly wywazanane jakies 2-3 miesiace temu.dzik - Pon 05 Lis, 2007 A moze agresywny zaplon, lapie stuka i tak w kolko.
Nalej 99 jesli masz 98 i podjedz jeszcze raz.BaRtO_206GT - Pon 05 Lis, 2007 Caly czas leje tylko v powera racinga. Odezwal sie do mnie Maciek zeby przyjechal do niego to porobimy kilka pomiarow bo sam jest zdziwiony tym co wyszlo.BaRtO_206GT - Pon 05 Lis, 2007 Z reszta na jutro jestem umowiony z Grabowskim Seniorem, moze odrazu ustawi sie waleczki na hamowni saxorulez - Wto 06 Lis, 2007 wcześniej napisałem że to może pływanie zaworów ale już wiem że to nie jest pływanie zaworów.Vlodarsky - Wto 06 Lis, 2007
saxorulez napisał/a:
pływanie zaworów
a ja się zastanawiam co oznacza to określenie.mi - Wto 06 Lis, 2007 ja wiem! Ja wiem! Fabryczne sprężynki nie wyrabiają przy mocnym wałku i wysokich obrotach i zawory się nie domykają/domykają z opóźnieniem. (Dobrze piszę?) Czekam na coś takiego u mnie w pedziu