To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Impreza STi - pierwsze wrażenia

saxorulez - Nie 25 Lis, 2007

Panie Andrzeju,

uprasza się o nie robienie głupich żartów.

dziękuję.

Administrator Forum

Anonymous - Nie 25 Lis, 2007

No akurat ten żart to jedna z mądrzejszych wypowiedzi w tym temacie :D

Loko napisał/a:
Modne nie modne, po prostu jest naprawde bardzo ciężko napisac coś pozytywnego o tym aucie, nawet fani subaru w znacznej większości piszą o imprezie 2008 same negatywy a kto jak kto ale oni na pewno najbardziej staraja sie znaleźć jakiś pozytyw.

O nie, tu nie masz racji, w każdym razie nie jeśli chodzi o użytkowników w miarę nowoczesnych modeli Imprezy ze szwedzkiego czy amerykańskiego klubu.

O tym ostatnim pisałem już tu zresztą i o ich zdaniu: połowa chce kupić nową Imprezę:
http://forums.nasioc.com/...d.php?t=1377783

Tylko że pytanie brzmi czy lubisz nową STI a nie czy jest ładna ;)
Dla myślących poważnie o tym aucie trudno, żeby ilość końcówek wydechu była ważniejsza
niż np. większy aż o 9,5 cm rozstaw osi i obniżenie silnika, wróżące lepsze właściwości jezdne.

saxorulez - Nie 25 Lis, 2007

mAbZ napisał/a:
większy aż o 9,5 cm rozstaw osi i obniżenie silnika, wróżące lepsze właściwości jezdne

I o tym powinniśmy tutuaj rozmawiać anie oilości rurek i jakości podgrzewania wycieraczek. Moim zdanim z STI będzie szybsze i lepsze od starego, moze stracic jakas czesc hardcoru ale zyska na stabilnosci, pewnosci prowadzenia, sztywnosci karoserii,rozlozeniu masy itp.

To jest troche (sorry za prównanie) tak jak z Saxo VTS i C2 VTS, autko uroslo, zrobiło sie troche dziwne jak dla mnie, na prostej nie jedzie ale w zakrecie radzi sobie o niebo lepiej.

Poza tym jak sie komus nowe STI nie podoba to polecam kupic stare - napewno jeszcze gdzies stoja nie sprzedane w salonie.

Loko - Nie 25 Lis, 2007

To jest oczywiste ze będzie szybsze, zawsze kolejna generacja była szybsza od poprzedniej i to sie nie zmieni.
To jest pewnik więc nie bardzo jest tu o czym dyskutować.

Tylko że subaru nie oferuje nic ponad to co mitsubishi, lepszy balans, szerszy rozstaw bla bla bla nic nowego, jak zwykle te auta bedą bardzo porównywalne pod wzgledem właściwości jezdnych i będą sie rózniły niuansami, tylko szkoda ze teraz jedno jest w miare ładne, a drugie kompletnie nie ładne i zrywa z pierwowzorem. No i niestety subaru nie zdążło z wprowadzeniem skrzyni dwusprzegłowej a to też spory minus.

Subaru ma od lat znaczna przewage nad mitsubishi w postaci symetrycznego ukąłdu napędowego, ale nie potrafi tego dobrze wykorzystać, zeby ostro pogonić lancera, a szkoda.

Jak dla mnie subaru po prostu zaspało i z obecnym modelem będzie dokłądnie jak z bug-eyem, będzie to chwilowa przejściówka szybko zastapiona kolejną wersją, zresztą juz zapowiedzieli lifting na 2009 rok wraz z wprowadzeniem skrzyni dwusprzegłowej
i to właśnie do tego roku zaczekamy na kolejną subarke która będzie równorzędnie walczyłą z lancerem.

Kolejne zmainy w kierunku marki też zapowiadają się ciekawie,
http://www.mobilemag.com/content/100/354/C13912/
mam nadzieje ze sti zostanei jednak boxerem awd.

Janusz - Nie 25 Lis, 2007

A mi sie nowe Subaru STI Podoba :P i mnie możecie w pompkę pocałować... :P :P bo to kwestia gustu :P no dobra, rurki z tyłu mi sie nie widza, i lampy tylne, ale to można zmienić (stjuningowac) i wtedy będzie fajna :564:
CHRZANEK - Nie 25 Lis, 2007

No tak lampami nie ma sie co podniecać...
Na pewno będą jakieś tuningowe zamienniki w stylu "normalna lampa look" ;) ;) ;)

Co do podgrzewania przednich wycieraczek to takie rozwiązanie było w... Toyocie Avensis I generacji, i chyba w kolejnych również, a Ford w wersjach GHIA proponuje całą szybę elektrycznie podgrzewaną więc pionierstwa tu nie ma, ale pomysł jak najbardziej godny propagowania (podobnie jak podgrzewane lusterka)

Co do wydechów to podobnie jak z lampami z pewnością każdy liczący sie producent już w tym momencie szykuje odpowiednie modele z różnymi modelami i ilościami luśni

Jak jeździ? Nie wiem i pewnie sie nie dowiem.
Chciałbym żeby była jak najszybsza i szybsza od poprzedniczki...

Widzę ze dyskusja zaczeła sie "zaogniać" :556: .. Poczekajcie z opiniami aż sie przejedziecie... Swoją drogą mABZ, dzieki za foty.
anjas - Nie 25 Lis, 2007

saxorulez napisał/a:
uprasza się o nie robienie głupich żartów.

głupie od razu...

żart był dobry a nie głupi ;)

CHRZANEK - Nie 25 Lis, 2007

lagadula napisał/a:
Poczekajcie z opiniami aż sie przejedziecie...

Załatw mi jazde testową - moge przyjechać do Poznania jeżeli będzie trzeba.

Chętnie bym sprawdził jak działa nowa impra

saxorulez napisał/a:
Poza tym jak sie komus nowe STI nie podoba to polecam kupic stare - napewno jeszcze gdzies stoja nie sprzedane w salonie.

Z tego co wiem to profilaktycznie zaprzestali sprzedazy (i pewnie produkcji) odpowiednio wczesniej :D aby własnie uniknąc takich akcji. Oczywscie gdzieś może stać sobie jakaś , ale nie sądze ze mozna tak od sobie wejść i poprosić o N12. Mam take info od koleżanki z SUbaru Import Polska.

Zawsze pod koniec serii są przeceny.
Kilka miesięcy temu było sporo nowych WRX-ów tańszych o 5-6 tys. Euro w Niemczech.
STI nie szukałem, ale też możliwe że jakieś pojedyncze by się znalazły.

Anonymous - Pon 26 Lis, 2007

to auto nie kocha sie w sumie wyglad a za to jak brzmi, jak sie prowadzi, za to ze bedzie wygrywac w RSMŚ :D

ogolnie na dzien dobry jak juz rozmawialismy n/t nowego modelu subaru malo sie nie pozygałem jak zobaczylem model, ale im dłuzej na nie patrze tym mniej mnie odrzuca i bedzie chyba nadal miłosc miedzy nami :558:

k-mart - Pon 26 Lis, 2007

Ja tez z dnia na dzien zmienilem zdanie, co prawda dziela estetyki jeszcze w nim nie odkrylem, ale samochod zapowiada sie plusowo: podgrzewane wycieraczki, szerszy rozstaw osi, silnik nizej.
Ale jesli samochod nie wyglada, nie nadrobi tych strat zaletami technicznymi :/

Batmobil tez zajebiscie jezdzil.

Greg - Pon 26 Lis, 2007

Dealer Subaru z W-wy - Andrzej Koper - ma na podwórku WRX demo z założonym wydechem Supersprint'a. Chyba cat-back o ile pamiętam. Brzmi fajnie. :)
CHRZANEK - Pon 26 Lis, 2007

Ale te 2,5 nie "gulgotają" tak jak stare dobre 2,0 :( :( :(