To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Debile z Allegro

strick - Pon 14 Sty, 2008

Dziwia mnie zawsze pytania o cene minimalna, jakas jest ustawiona, jak chce sie przekonac to niech licytuje :)
KonradMK - Pon 14 Sty, 2008

no też mi się wydaje że po to to jest i się za to jeszcze płaci
dzik - Pon 14 Sty, 2008

dla lekkim idiotyzmem jest ukryta cena minimalna swoja droga, licytujesz i kibel, ile jeszcze, taka gra na psyche, gosc podrzuca co 10PLN bo moze juz jest blisko, w koncu trafil i sie okazuje ze zdrowo przeplacil

aukcje powinny miec cene wywolawcza i na tym koniec

edit: swoja droga debili pelno, czasami ktos wystawi licytacje jakiejs mp3-ki lub innego badziewia na stronie glownej, cena dobija juz do 300PLN, jak sie zerknie w jego aukcje to ma jeszcze kilka sztuk, kup teraz po 150

CHRZANEK - Pon 14 Sty, 2008

Ja sprzedaje za "kup teraz" - ludzie robią kup teraz i jest szybko sprawnie i na temat ;) ;) ;)

dzik napisał/a:
dla lekkim idiotyzmem jest ukryta cena minimalna swoja droga, licytujesz i kibel, ile jeszcze, taka gra na psyche, gosc podrzuca co 10PLN bo moze juz jest blisko, w koncu trafil i sie okazuje ze zdrowo przeplacil

nieprawda. jeśli osiągniesz cenę minimalną to taka zostanie wyświetlona przy twoim nicku. Chyba, że ktoś inny cię przebije powyżej minimalnej ale poniżej tego co dałeś.

dzik - Pon 14 Sty, 2008

nie rozumiesz, czytaj co napisalem, wiem ze ukryta do momentu osiagniecia
jest juz 600 i nie osiagnieta, dorzuca tak 10 bo mysli ze blisko, w koncu jest 800 i ja osiagnal, cieszy sie a po chwili "k*k&&&, w sklepie 700"

no to jak ktoś jest debilem i daje więcej niż w sklepie to już jego problem

Ciekawe kto kupuje na allegro zanim cene w sklepie sprawdzi :)

np ja, trudno żebym kupił drożej jak ma być taniej
Vlodarsky - Pon 14 Sty, 2008

KonradMK napisał/a:
no to jak ktoś jest debilem i daje więcej niż w sklepie to już jego problem

Życze Ci, żebyś się zapomniał... i sam tak zrobił.
To jest zagranie psychologiczne jak ten krem na grzyba co go zawsze kupujesz w TESCO - kupujesz ten który masz na wysokości oczu.

sorry nie mam takich odruchów, jestem wyjątkowo kiepskim konsumentem
Stacho - Pon 14 Sty, 2008

Kondziu takich przypadków miałem wiele,
pewien natręt uparł się że sprzedam mu rower wart 5 tys. zł za 1200zł i pisał mi non stop maile :ble:

spotykając takich ludzi zastanawiam się poważnie nad usunięciem jakiegokolwiek śladu po mnie w necie - wiem, zajmie to z 10 lat ale da się w 99%, tylko trzeba ostro napierać.
PiTT - Pon 14 Sty, 2008

oj tak, często trafiałem na dziwnych ludzi na allegro
typowe są maile jak się coś sprzedaje:
np. telefon wystawiony za 500zł. z wyraźną informacją - cena min. 500zł. nie sprzedaję poza aukcją
i maile tego typu:
daje 350 i kupuję od ręki poza aukcją o_O
ludzie nie czytają opisów, to jest fakt - chyba tylko na obrazki patrzą

Ja wystawiłem kiedys telefon i napisałem ze długo lezał i nie wiem czy jest sprawny, mozliwe ze jak sie wymieni baterie bedzie działał.
Dostałem negatywa, a w nim "zawiodłes mnie, miałem nadzieje ze bedzie dział" :|