To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - smutne usilowanie kupienia sensownego samochodu ...

Greg - Pią 08 Lut, 2008

Zadam pytanko, taki mały offtop. Jak dokładnie sprawdzić rocznik szyb? Nie wiem, które to cyferki. :)
Gotti - Pią 08 Lut, 2008

tam gdzie są kropki

btw. tak czytam i czytam.... to że auto było tu i ówdzie malowane, to już znaczy że szrot? Na prawdę niektórzy wierzą, że choćby 5 letnie auta mają ori lakier?

edit: może źle sformułowałem, chodzi o to że mało które auto nie ma jakieś przeszłości lakierniczej...

mi - Pią 08 Lut, 2008

Gotti napisał/a:
Na prawdę niektórzy wierzą, że choćby 5 letnie auta mają ori lakier?

yyy... A czemu nie?

Bart - Pią 08 Lut, 2008

rok jest zazwyczaj podany w formie dwucyfrowej, ale bywa też tylko jedna cyferka. Tutaj ładnie widać rok produkcji (szyba z seja, rok produkcji na samym dole).

Gotti - Pią 08 Lut, 2008

Ponieważ wszelkie przycierki, zarysowania to naturalna sprawa, tylko u nas to grzech śmiertelny...
Bart - Pią 08 Lut, 2008

malowany czy powypadkowy samochód to nie jest ostatnie padło, pod warunkiem, że wszystko było zrobione należycie.
Naganne jest nagminne ukrywanie faktu powypadkowej przeszłości przez sprzedających, ew. stosowanie specyficznej handlarsko-giełdowej nomenklatury - samochód 100% bezwypadkowy - to ten po stłuczkach, bezwypadkowy - nikt w nim nie zginął, a jeśli ktoś się już przyznaje do wypadkowej przeszłości - to znaczy, że furka pospawana jest z 3 innnych ;D

mi - Pią 08 Lut, 2008

to oki, wiadomo - zdarza się, ale są też (niemało zresztą) fury w takim wieku z ory lakiem
k-mart - Pią 08 Lut, 2008

Gotti napisał/a:
Ponieważ wszelkie przycierki, zarysowania to naturalna sprawa, tylko u nas to grzech śmiertelny...

Dokladnie Kuba, ale wez to wytlumasz komus w PL kto chce kupic jakis samochod :wall:

Ja n.p. sie ciesze jesli widze ze samochod byl (dobrze) malowany, od razu wyglada swiezej.

Wiekszosc chyba nie ma wyobrazni jak by wygladal 8 czy 10-letni samochod ktory nigdy nie byl malowany :rotfl:

pcs - Pią 08 Lut, 2008

bart napisał/a:
malowany czy powypadkowy samochód to nie jest ostatnie padło, pod warunkiem, że wszystko było zrobione należycie.
Naganne jest nagminne ukrywanie faktu powypadkowej przeszłości przez sprzedających, ew. stosowanie specyficznej handlarsko-giełdowej nomenklatury - samochód 100% bezwypadkowy - to ten po stłuczkach, bezwypadkowy - nikt w nim nie zginął, a jeśli ktoś się już przyznaje do wypadkowej przeszłości - to znaczy, że furka pospawana jest z 3 innnych ;D

bynajmniej nie, ale czujnikiem lakieru z allegro za 15zl rozroznisz szpachle od po prostu grubszej warstwy lakieru, sa elementy ktore przy dobrzej naprawie nie wali sie szpachli na maske, czy drzwi ...

k-mart - Pią 08 Lut, 2008

Szpachle potepiam, szpachla to grzech. Trzeba od razu cale elementy wymieniac.

Pawel, zastanow sie nad opcja wybrania sie do mnie. Obecnie bilet lotniczy kosztuje z wawki do mnie ~600zl.
Pojezdzimy troche i na bank cos znajdziemy. Wsiadasz, i wracasz.

gaugan - Pią 08 Lut, 2008

jak wszystko sie dobrze ulozy, to ja sie wybiore do CH kolo wrzesnia w poszukiwaniu jakiejs ladnej BEM, wtedy sie do Ciebie usmiechne

szukanie auta w PL to strata czasu i nerwow

pzdr

Anonymous - Pią 08 Lut, 2008

pcs masz PW ;)
Greg - Pią 08 Lut, 2008

bart napisał/a:
rok jest zazwyczaj podany w formie dwucyfrowej, ale bywa też tylko jedna cyferka. Tutaj ładnie widać rok produkcji (szyba z seja, rok produkcji na samym dole).

Obrazek

Wielkie dzięki. :)

Ja też szukam auta już kilka miesięcy, same szroty, albo jak cos fajnego to się spóźnie 15 minut. :) Z przyjemnością bym się wybrał do CH, ale przeglądając ogłoszenia nic nie widzę. Nie wiem jak tam jest z autami sprzedawanymi inaczej niz w necie.

pcs - Pią 08 Lut, 2008

jade dzis ogladac takie dziwo :) w sumie limuzyna, a pamietajac wrazenia z jazdy z Piotrkiem seryjnie calkiem komfortowa i cicha. A spalanie ... mam nadzieje ze odwdzieczy sie bezawaryjnoscia.

http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=113202

Bart - Pią 08 Lut, 2008

z opisu rewelacja - jeździła kobieta, poprzedni właściciel to też kobieta, w międzyczasie tylko drobna obcierka... zalecałbym wzmożoną ostrożność ;D trochę to zbyt piękne.

edit: hola, hola, to jest wątek z forum subaru z września 07, napisane jest, że furex sprzedany!