lenny - Czw 21 Lut, 2008 elo, właśnie sie dowiedzialem ze koles ode mnie z biura smiga clio sportem 182KM... niebieski... podobno pieknie utrzymany... zna ktoś??pcs - Czw 21 Lut, 2008
Greg napisał/a:
Marek23 napisał/a:
182 jest trochę cięższe
Naprawdę? Myslałem, że jest lżejsze bo np. nie ma całej wnęki na koło zapasowe i tegoz koła również nie posiada. Skąd więc ta masa?
Sprawdziłem - wg. danych na róznych stronkach (czemu nie zawsze mozna ufać) 172 waży 1035kg a 182 1100kg... ?!?!?!
1035kg to wazy ph1, z tego co ja sprawdzalem to miedzy ph1 i ph2 jest wieksza roznica niz ph2 i ph3. W ph1 tez czesto podawana jest moc 169 a nie 172.
No i pamieajcie ze jest troche wersjii odelzonych w roznych fazach, cup, trophy, ragnotti.dzik - Czw 21 Lut, 2008 zasadnicza roznica to kolektor wydechowy czyli 4-2-1 ktory w 172 potrafi dac 4-10KM. to jest jedyny element ktory warto brac z 182 z tego co pamietamsaxorulez - Czw 21 Lut, 2008 ECU jest to samo czy inna mapa siedzi?
Bo wałki są na bank te same - hociaż Gr N w homologacjahc troche sie od siebei róznią dla Fazy I, II i IIIdzik - Czw 21 Lut, 2008 Trudno powiedziec, nikt sie nie bawi i wrzuca sie n-grupe ECU.Anonymous - Czw 21 Lut, 2008 A jak bardzo rozni sie jazda jednym a drugim ?
Jaka jest realna roznica miedzy bezwladami ? przyspieszeniami ? elastyka ?
ktos mial okazje obiema wersjami polansowac sie po stricie ?
czy gadamy teoretycznie calkiem ? dzik - Czw 21 Lut, 2008 bez jaj, kto to potrafi wyczuc?
to sa kosmetyczne zmiany pomiedzy phII a phIIIAnonymous - Czw 21 Lut, 2008 e no bez jaj to ci od daewo lanos
ci co wymyslili nie ci co jezdza ;> zeby przypadkiem nikogo nie urazic.
a ogolnie to pytalem o to czy ktos ma odczucia z jazdy i jednym i drugim swoje wlasne.
nie to zebym sie czepial szczegolow ale 10 w gore wyglada lepiej na papierze niz w jezdzie wg mnie .pcs - Czw 21 Lut, 2008 no najwieksza roznica jest miedzy ph1 i ph2, inaczej chodzi gaz bo ph1 na lince oraz w ph1 jest hujowy kierownik a fajny drazek do biegow a w ph2 i ph3 na odwrot Greg - Czw 21 Lut, 2008 Zastanawia mnie jak większa masa + 10KM więcej przekłada się na osiągi względem 172. Miałem okazje byc przewieziony 182 i było baaardzo fajnie. Anonymous - Pią 22 Lut, 2008
Greg napisał/a:
To jest juz auto niejakiego Lewap'a Udziala się m.in. na forum.subaru.pl - kupił tego cliacza w walentynki, faktycznie ponoc ideał. Ale cena 48k zabija, nie dla mnie.
Nie porównywałem go do wersji 172, ale może w najbliższym czasie uda sie dogadać z MarkiemNiemy - Sob 23 Lut, 2008
lewap napisał/a:
Nie porównywałem go do wersji 172, ale może w najbliższym czasie uda sie dogadać z Markiem
tyle, ze Marek nie ma serii, takze chyba bedzie ciezko porownywacMarek23 - Sob 23 Lut, 2008 To się wydało... Jak tak chciałem z zaskoczenia się pojawić, r26 killer.
Niemy, w drodze powrotnej może bym do Gliwitz zawitał...strick - Sob 23 Lut, 2008