i widzicie , podsumowując wiadomym jest że auto to skarbonka, doliczyć do tego utratę wartości i ubezpieczenia to się okaże że kupując np nowe auto za 80tys i sprzedając je po 4 latach straciliśmy 50% wartości plus ubezpieczenia i przeglądy 10tys to 50tys tracimy
50% to normalnie raczej już po trzech latach.
Ale są marki i modele które tracą bardzo mało na wartości.
Dopiero teraz po 6 latach najstarsze egzemplarze CTR osiągają połowę ceny GOKART - Czw 13 Mar, 2008 jak kupowalem swoją niebieską kropkę na początku próbowałem poszukać używki. Mobile,de w ruch i takie tam. Ceny za Coopera S Works były z kosmosu, w dodatku nigdy w takiej wersji jaką bym sam chciał no i zawsze to używka którą nie wiadomo kto jak eksploatował czy docierał...
Kupując nowiznę mam pomocyjną stawkę AC 4.5 % zamiast 9%. Jak policzyłem od jakiej wartości to liczone wyszło mi że po 5 latach jestem na tym samym poziomie z kosztami co kupno używanego Jeszcze trochę z vatu przy zakupie wrzuciłem w koszty (nie można wiecej niż 6 tys. PLN czy jakoś tak)
odnośnie kosztów
nie licząc tjuningów a trochę tego było:
klocki komplet na przód dostałem okazyjnie za 450 PLN
komlet na tył już bez promocji 350
Nie są tanie ale starczyły na 2 lata dosyć agresywnej jazdy więc nie ma dramatu.
Przeglądy w serwisie - za litr oleju kasowali 90 PLN
Filtr powietrza Worksowy - droższy niż do serii M. Podobno coś około 400- 500 PLN
Nie wiem dokładnie bo wymienia się go co 60 tys. km a póki co kupiłem bawełniany pasujący do seryjnej puszki.
To chyba na tyleAnonymous - Czw 13 Mar, 2008 wszystko fajnie tylko masz różnice w utracie wartości bo jeżeli kupujesz przykładowo za 100tys auto nowe to po 4 latach kosztuje dajmy 55tys a jak kupisz używane za 60tys to po 4 latach niech kosztuje 30tys więc różnica w utracie wartości to około 15tys 45-30,,, przynajmniej ja to tak widzęBad-i - Czw 13 Mar, 2008 he he Clio w 2007 to jakies 30.000 PLN a przejechałem moze 1.500 km wasq - Pią 14 Mar, 2008 r19 od sierpnia zeszlego roku 2007 do dnia dzisiejszego 3600
czyli ogolnie mieszajac zachcianki plus rzeczy wymagane nie liczac robocizny ktora sam wykonalem lub robil mechanik
w tym sa
sprzeglo
caly kpl rozrzad
tarcze nawiercane plus klocki przod
caly kpl tarcze tyl klocki lozyska
sprezynki progresywne
felgi na lato 17 z oponkami
dolot k&n
caly kpl wydech
olej filtr
malowanie (zaprawki)
zamek uzywka
plyn chlodzacy
amorki 400
ps. auto kupilem za 1800 fydi - Wto 18 Mar, 2008 Oprócz standardu czyli OC, AC, przegląd, to:
- wymiana oleju
- rozrząd
- koło pasowe
- przekaźnik wentylatora
- 1x halogen przeciwmgielny (używany)
- poduszka silnika
- 2x Ulta Grip 7+ (nowe)
- filtr powietrza
- cewka zapłonowa
- wymiana płynu chłodniczego
- klocki hamulcowe ferodo premium tył
- hak do holowania od Chrzanka
Dzisiaj:
- 4x oryginalne felgi 14' vts z oponami ( używane)
W tym tygodniu:
- nowy układ wydechowy Loko style tzn.( rura i tłumik końcowy)
- znowu wentylator sie nie włącza coś z tym muszę zrobić
I "zarobiłem" na aucie sprzedając felgi 16"