To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Sprzęgło

dzik - Śro 15 Mar, 2006

W koncu nie zmienilem, dalej mam to samo :)
Sprzeglo w 5-tce zmienilem, jakies wzmocnione valeo. Mocne cywilne, ale i tak prawie binarne.

Jak robilem rozeznanie co do trudnosci zmiany w clio to opinie byly rozne, od prostej roboty do demontazu tylnej klapy....

saxorulez - Czw 16 Mar, 2006

ostatnio montowali mojemu klientowi kłową skrzynkę ze szperą i narzekali sobie Panowie. A nie jedną skrzynię zakładali. Nie jest to trudne ale czasochłonne..
dzik - Czw 16 Mar, 2006

Napisalem na sr.pl ze jc-auto moze sie schowac z takimi cenami.
Koles do mnie pw napisal ze to niemozliwe ze kosztuje 550 bo kupuja drozej.
Kazdy inny sklep ma to sprzeglo po 600pln...

k-mart - Pon 27 Mar, 2006

i jakie odczucia na tym wzmocnionym sprzegle w R5 - czuc jakas wieksza roznice??
Co do wymiany sprzegla w clio, mozliwe ze jest podobnie tak jak w moim starym clio: szybko wyjmujesz caly silnik ze skrzynia, rozdzielasz i wymieniasz...Wszystko jakies 3-4godziny we 2 osoby.

dzik - Pon 27 Mar, 2006

Sprzeglo w R5 pracuje bardziej binarnie niz w clio, wymaga przyzwyczajenia ale mozna spokojnie jezdzic.

Co do clio to mam nadzieje ze nie ma takiej potrzeby, musze popytac serwisy ktore robia n-ki, maja to na bank opracowane :)

Niemy - Sob 02 Wrz, 2006

odgrzebuje stary temat poniewaz wczoraj przy probie wyciagniecia z rowu Lady mojego kumpla zobaczylem obloki dymu i poczulem straszny sfat spalonej tarczy
teraz sprzeglo lapie dopiero przy koncu, pewnie da sie je troche podciagnac lecz w najblizszym czasie bede musial je wymienic
sprzegla jeszcze nie wymienialem i oczywiscie moglbym poprostu zamowic nowe ale najpierw chcialem zaciagnac waszej opinii
zatem jakie sprzeglo mozecie polecic/jakiej firmy, moze sa jakies wzmacniane( nie sportowe spieki bo na codzien to chyba nie jest dobry pomysl) mile widziane jakies linki

saxorulez - Sob 02 Wrz, 2006

polecam seryjne VALEO
robi robotę u mnie idealnie...

Dariano - Sob 02 Wrz, 2006

seria jak najbardziej
Niemy - Nie 03 Wrz, 2006

ok, a ile taki komplecik kosztuje? moze ktos polecic jakis sklep? a co ze sprzeglem sachs'a??
k-mart - Nie 03 Wrz, 2006

ja tez musze zmienic sprzeglo bo jest stare (chociaz niezle lapie). Pare dni temu linke wymienialem bo strzelila, pewnie dlatego ze sprzeglo stare i bardzo twarde.
Mam nowe sportowe OMP, ale nie chce mi sie jakos silnika wyciagac :/

Niemy - Nie 03 Wrz, 2006

to w willim trzeba wyciagac silnik zeby zmienic sprzeglo? :551:
k-mart - Nie 03 Wrz, 2006

nie trzeba, ale z doswiadczenia wiem ze tak jest najlatwiej i najszybciej :)
saxorulez - Nie 03 Wrz, 2006

Niemy napisał/a:
ok, a ile taki komplecik kosztuje?

ja kupiłem z dociskiem za 400PLN
ale cen arynkowa to troszkę więcej bo ja kupowałe ostatnią sztkę ze sklepu..

martin.h - Pon 21 Gru, 2009

Panowie pytanko. W rejlaku jest linka sprzęgła z regulacją czy z samoregulatorem?
Jaco - Pon 21 Gru, 2009

Z regulacją