r26rulez - Pon 14 Kwi, 2008 Fortis Bank we frankach
Nordea tez we frankach
tam podobno maja b.dobre warunki.r26rulez - Pon 14 Kwi, 2008 a co do polbanku
to znam osoby b. niezadowolone ale nie z warunkow tylko samej obslugi
pewnie mick obslugiwal tych niezadowolonych Anonymous - Pon 14 Kwi, 2008 w tej chwili odradzam branie kredytu w walucie , pln jest bardzo mocny, jak zacznie tracić to raty będą rosły proporcjonalnieStf - Pon 14 Kwi, 2008
pcs napisał/a:
Kredyt na 50 lat to bzdura. W PLN na dzien dzisiejszy max sie oplaca na 10lat brac, w CHF na max 30. Jak nie stac Cie na kredyt w CHF na 30 lat to poszukaj tanszego mieszkania, zmien prace lub wstrzymaj sie jeszcze.
możesz mi wytłumaczyć dlaczego ?
bo rzucasz puste słowa. przy kredycie na 30 masz zobowiązanie do raty np. 100pln. Przy kredycie na 50 możesz uzyskać ratę w wysokości np 70pln kosztem płaconej części kapitałowej. Tym samym przy kredycie na 50 sam decydujesz czy chcesz płacić ratę kapitałową czy nie - a fakt jest taki że możesz tą kasę pakować na równoległy fundusz czy inne formy lokowania pieniędzy gwarantujące oprocentowanie znacznie powyżej kredytowego.
Co do Metrobank - to proszę najpierw zapoznaj się z ich ofertą a później komentuj.lukp - Pon 14 Kwi, 2008 Hej
jesteś na tym samym etapie co ja.
przyglądając sie oferta najkorzystniej wygląda teraz chyba Kredyt Bank, Polbank,Millenium.
zależy tez czy kupujesz z rynku wtórnego czy pierwotnego i czy chcesz 100% wartości mieszkania czy więcej, oraz czy masz wkład własny czy nie.należy spojrzeć także pod względem czy na początku zapłacić więcej za uruchomienie kredytu, czy mniej a rozłożyć inne opłaty na miesiące.(np.ubezpieczenie na życie, ub. nieruchomości, jaka marża, jeżeli w walucie to spread,wycena nieruchomości,....).W razie jakich kolwiek pytań wal śmiało na PW.Stf - Pon 14 Kwi, 2008
pcs napisał/a:
Kredyt w Noblu bankowo nie jest dla normalnego czlowieka korzystny. Warto jedynie jak mamy zagmatwana sytuacje zarobkowa lub bierzemy kredyt na cos dziwnego, lub mamy ochote byc obslugiwanym w lokalu, ktory przypomina ekskluzywny salon masazu.
możesz to udowodnić ? czy tak Ci się wydaje ?gaugan - Pon 14 Kwi, 2008 Misiek,
nie wiem jakiego mieszkania szukasz, w ogole co Cie interesuje, ale prawdpodobnie bede sprzedawal niedlugo moje 70m2 na Kabatach. znasz je, wiesz ile wytrzyma teraz wynajmuja mili ludzie, ale konczy mi sie umowa za 3 miechy i chyba bede sprzedawal
pzdrMichał - Pon 14 Kwi, 2008 wszystkim bardzo dziękuje za pomoc. To o czym tu napisaliście jest dla mnie czarną magią.
PCS i MICK - zadzwoniłem do p. Huberta. Przez tel wydawał sie bardzo rzeczowy, miły. Juz jestem z nim ustawiony. Dlatego też macie po "pomógł" bardzo dziekuje pawle za ten kontakt. Co do obsługi , narazie nie narzekam.
STF LUKP- widze ze ogarniacie, jak będe mieć jakies watpliwości to sie do was zgłosze .
Boras - dajesz namiar
Marcel - dzieki za PW skorzystam, tylko nie wiem na kogo sie powołuje ...
Gaugi - dzieki stary, ale kabaty to jedno wielkie blokowisko na mega dalekiej warszawie. Pozatym, to ursynów ....
Sytuacja jest taka u mnie.
Mieszkanie z rynku wtórnego, ale nowe. Jak jeszcze budynku nie było to kierownik budowy kupił w celu zarobkowym to mieszkanie sobie. A ze kierownika znamy , sprzedał mi po "okazyjnej" cenie jak jeszcze blok nie był oddany do uzytku
. trochę głupio teraz sie określac czy na długo mieszkanie czy nie. Nie jestem w stanie tego powiedzieć. Ale z 15 lat jakoś napewno.
Bardzo wszystkim serdecznie dziękuje. Mimo to , jakbyście mieli konatk jeszcze jakiś chętnie skorzystamgaugan - Pon 14 Kwi, 2008
Michał napisał/a:
Gaugi - dzieki stary, ale kabaty to jedno wielkie blokowisko na mega dalekiej warszawie. Pozatym, to ursynów ....
spoko Mike D,
ale co w takim razie, Centrum szukasz czy Mokotow? daj znac co Cie interesuje, moze bede mogl cos pomoc w temacie
pzdrMichał - Pon 14 Kwi, 2008 Ziomku, ja juz mam. Niestety na woli ale osiedle zamknięte i mega ciche .... tak cicho ze w uszach dudni .. pozatym sam zobaczysz Anonymous - Pon 14 Kwi, 2008 Mike odczytales PW ??!!Michał - Pon 14 Kwi, 2008 marcel - odczytałem, ale nie mam pojecia kto to jest ten tomekr26rulez - Pon 14 Kwi, 2008
Michał napisał/a:
dzieki stary, ale kabaty to jedno wielkie blokowisko na mega dalekiej warszawie. Pozatym, to ursynów ....
masz w pape Rudello - Wto 15 Kwi, 2008 x 2 Bad-i - Wto 15 Kwi, 2008 a jednak okazje sie trafiaja, wczoraj jak byłem u Adasie to sie okazało ze ktoś sprzedał tą działke obok niego. Na moje oko jakieś 3-4 metrów albo i wiecej - działka poszła za 1 mln PLN
Dodam tylko ze normalnie nie wierzyłem w tą cene, u mnie na osiedlu 480 metrow sprzedaja po 700 tyś
Kupić normalnie taką działke - podzielic na dwie czesci i jedną sprzedać. Taka jedna czesc jest warta wiecej niz cena uzyskana za całość. Kurde a było by tak blisko do Adasia auto odstawiac
P.S. widze na na forum ludzi ktorzy siedza w nieruchomościach - czy ktoś ma wejścia w działki bo szukam czegoś