To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - vista ultimate na rok za free

Michał - Śro 04 Cze, 2008

mikson, dopiescic to jest szerokie pojęcie.
Wywalasz też z placerona gry i inny niepotrzebny soft ?
tak z ciekawosci sie pytam

Anonymous - Śro 04 Cze, 2008

akurat gry systemowe to jest najmniejszy myk,
najważniejsze to pogasić niepotrzebne procesy i ich mieć jak najmniej, tak samo przerzucenie na drugi fizyczny dysk swapa jeżeli jest potrzebny do szczęścia, to są podstawowe operacje które pomagają odciążyć system ale nie są dla niego dopalaniem jak to to sugerujesz że ma miejsce w wersji rgb:)
czyścić okresowo cache systemowe bo to generuje spory bałagan i nieskuteczną potem defragmentacje, i instalować jak najmniej softu bo winda potem grzęźnie i szczególnie jej rejestr który ma taką samą strukturę jak i super wersji rgb :)

pozdr

KonradMK - Śro 04 Cze, 2008

jezu jakie kocopały, cache systemowy wyczyścić... a ja was miałem za speców :D

żeby dodać powadze sprawie to cache systemowy potrafi się wygenerować do 1GB w ilości plików 100tys w ciągu do roku i to niezależnie czy masz "powolnego" xp czy szybkiego "rgb ;) to jest sieka dla systemu i dysku, tak samo cache ie który domyślnie ustawiony jest na >500MB , czyli dodatkowy czas jeżeli masz super indeksowanie, okresowe skanowanie av , spy etc,, i nieudolne próby defragmentacji

pozdr

M - Śro 04 Cze, 2008

Ja jeszcze znam taki cheat zeby zwiekszyc rozdzielczosc bo wtedy ikony sa mniejze i komp sie mniej meczy.

uu grubo pojechałeś

a tak poważnie to to że zainstalujesz wersje rgb to specyfika windy stworzy ci dokładnie taki sam bałagan w systemie jak w xp , więc moim zdaniem nie tu należy szukać przyśpieszenie systemu w specjalnych edycjach lajtowych tylko posiadaniu świadomości że to co chcesz to możesz sam wyłączyć i okresowo wyjebać co w systemie jest zbędne,
ot co takie to właśnie pieszczenie windy

pozdr

kocopały :D

kondziu miszcz xpeka :)

XP to słabo znam ale administruję 3 maszynami z Windows 2003 Server 64bit i coś tam wiem ;)

no widzisz ja podobnie , jakiś klaster się postawi czasem, sbs-y, terminal serwer z sqlem , troszkę się kąsa temat :)

pozdr

a ty mi mówisz o sprzęcie? Od tego mam murzynów :D

to świetnie :) , ja mam białasów pod ręką są bardziej bystrzy i mniej leniwi do podawania cdeków,

podają ci CD-ki w firmie? Ziom, u mnie wysokie blondynki z dużym biustem wkładają mi DVD prosto do czytnika xD

heheh no dobra wygrałeś masz lepszych pomocników :) zapomniałem tylko dodać że ja robię większość instalacji na workstacje po sieci,

pozdr

Michał - Śro 04 Cze, 2008

mikson - niczym nowym mnie nie zaskoczyłeś. Dlatego zainstaluje RGB , postawie swapa i documents/setings na innym dysiorze i będzie gites.