Nie przesadzaj Największą szkodę zrobi woda. Po deszczy trzeba odrazu umyc auto a nie wstawic na tydzień do garazu bo wedy faktycznie się powżera... A jak juz się powżera to ściereczka + pasta polerska i ogień i wsyzstko wraca do normy.
No właśnie ja miałem wypolerowane jakieś detale w skuterze który dawno temu miałem i stał dośc długo w garazu i na polerce były wżerki. Mój kumpel miał wypolerowane felgi i przez ok. rok sprzęt tylko stał w jakimś garażu/piwnicy i felgi nadawały się do ponownego, kompleksowego polerowania. Autentyk.
Moge polecic fajny warsztat, który mi kiedyś polerował graty. Robią to nieźle, ale to kosztuje sporo. Nie wiem, czy gra jest warta świeczki. Nie pamiętam jakie były ceny, ale podejrzewam że za dobrze przygotowana starą felgę (piasek/śrut, lakierowanie i później polerowanie) zapłacisz prawie tyle, co za nową.
A te kola sa tak proste do spolerowania, ze nie ma sensu tego oddawac komus do roboty.Anonymous - Wto 17 Cze, 2008 ziom gdzies na forum juz wrzucałem jak sioe poleruje felgi .... jak cos na cultsyle.pl ziom marcin robi to porzadnie Greg - Wto 17 Cze, 2008 100zł? 300zł za felgę od skutera wziął kiedys mojemu znajomemu, a nie była jakaś trudna do zrobienia. Nie wiem, warto sprawdzić. Vlodarsky - Wto 17 Cze, 2008
Greg napisał/a:
300zł
dobrze już zrobię to sam... 300 zł to kosztuje nowa felga jakiejś tam firmykubas - Wto 17 Cze, 2008 hehehe bedziesz mial przedramie po tym niezle wyrobione i troche ci zejdzie skora z palcow Vlodarsky - Wto 17 Cze, 2008
Cytat:
hehehe bedziesz mial przedramie po tym niezle wyrobione i troche ci zejdzie skora z palcow
i tak mi schodzi skóra KonradMK - Wto 17 Cze, 2008
Vlodarsky napisał/a:
Cytat:
hehehe bedziesz mial przedramie po tym niezle wyrobione i troche ci zejdzie skora z palcow
i tak mi schodzi skóra
nie szczypie jak myjesz siusiaka? Vlodarsky - Wto 17 Cze, 2008
KonradMK napisał/a:
nie szczypie jak myjesz siusiaka?
odkąd mi go masujesz języczkiem problem szczypania zniknął Kondziu Michał - Śro 18 Cze, 2008 vłodziu samochód odbudował ... więc polerka siusiaka i felg nie jest problemem dla niego.Vlodarsky - Śro 18 Cze, 2008
Michał napisał/a:
vłodziu samochód odbudował ... więc polerka siusiaka i felg nie jest problemem dla niego.
trzeba spróbować wszystkiego Anonymous - Czw 19 Cze, 2008 jak juz pozbedziesz sie lakieru (przerabiałem wiele srodków, scansol okazal sie najbardziej skuteczny), najlatwiej kupic taka przystawke do wiertarki- krążek z rzepem, do tego kupujesz papier 600, 800 i tak coraz drobniejszy np co 200
potem już nie będzie bardzo drobnego na rzep, wiec kupujesz arkusz papieru do "mokrego" użytku,
aż do 1200 / 1500 i bawisz sie:)
z każdym drobniejszym papierem będziesz widział coraz lepszy efekt, aż w końcu oślepniesz od blasku;)
potem można wrzucić filc na wiertarkę, pasta polerska np auto max i efekt murowany
pozdrawiam!Vlodarsky - Pią 20 Cze, 2008 wiem wiem MoRToN - Pią 20 Cze, 2008 nie można tylko trzbea użyć filcu/szmatek co by było lusterko.
Generalnie na twoje koła nie kupował bym żadnej chemii do zrywania lakieru bo czesc polerowana jest płaska wiec spokojnie zedrzesz to papierem tak zamo jak i zmatowisz wgłębienia pod lakier. Potem trysnąć na czasno, poprawić ramiona i lala Vlodarsky - Pią 20 Cze, 2008 ale ja jeśli będe polerował to inne kółka te idą w czarny mat. Już zadecydowałem !MoRToN - Pią 20 Cze, 2008 łeeee... to po co ja sie tu produkuje