To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - polerowanie felg

MoRToN - Wto 17 Cze, 2008

Greg napisał/a:
MoRToN napisał/a:
Nie przesadzaj :) Największą szkodę zrobi woda. Po deszczy trzeba odrazu umyc auto a nie wstawic na tydzień do garazu bo wedy faktycznie się powżera... A jak juz się powżera to ściereczka + pasta polerska i ogień :) i wsyzstko wraca do normy.

No właśnie ja miałem wypolerowane jakieś detale w skuterze który dawno temu miałem i stał dośc długo w garazu i na polerce były wżerki. Mój kumpel miał wypolerowane felgi i przez ok. rok sprzęt tylko stał w jakimś garażu/piwnicy i felgi nadawały się do ponownego, kompleksowego polerowania. :) Autentyk.

Moge polecic fajny warsztat, który mi kiedyś polerował graty. Robią to nieźle, ale to kosztuje sporo. :/ Nie wiem, czy gra jest warta świeczki. Nie pamiętam jakie były ceny, ale podejrzewam że za dobrze przygotowana starą felgę (piasek/śrut, lakierowanie i później polerowanie) zapłacisz prawie tyle, co za nową. :)

ul.Ryżowa 71A
05-816 Opacz

http://koyotgarage.waw.pl/

Koyot weźmie pewnie ze 100 za szt.

A te kola sa tak proste do spolerowania, ze nie ma sensu tego oddawac komus do roboty.

Anonymous - Wto 17 Cze, 2008

ziom gdzies na forum juz wrzucałem jak sioe poleruje felgi .... jak cos na cultsyle.pl ziom marcin robi to porzadnie ;)
Greg - Wto 17 Cze, 2008

100zł? 300zł za felgę od skutera wziął kiedys mojemu znajomemu, a nie była jakaś trudna do zrobienia. :) Nie wiem, warto sprawdzić. :)
Vlodarsky - Wto 17 Cze, 2008

Greg napisał/a:
300zł

dobrze już zrobię to sam... 300 zł to kosztuje nowa felga jakiejś tam firmy

kubas - Wto 17 Cze, 2008

hehehe bedziesz mial przedramie po tym niezle wyrobione :D i troche ci zejdzie skora z palcow :D

Cytat:
hehehe bedziesz mial przedramie po tym niezle wyrobione :D i troche ci zejdzie skora z palcow :D

i tak mi schodzi skóra ;)

KonradMK - Wto 17 Cze, 2008

Vlodarsky napisał/a:
Cytat:

i tak mi schodzi skóra ;)

nie szczypie jak myjesz siusiaka? :D

KonradMK napisał/a:
nie szczypie jak myjesz siusiaka? :D

odkąd mi go masujesz języczkiem problem szczypania zniknął Kondziu :*

Michał - Śro 18 Cze, 2008

vłodziu samochód odbudował ... więc polerka siusiaka i felg nie jest problemem dla niego.
Vlodarsky - Śro 18 Cze, 2008

Michał napisał/a:
vłodziu samochód odbudował ... więc polerka siusiaka i felg nie jest problemem dla niego.

trzeba spróbować wszystkiego :)

Anonymous - Czw 19 Cze, 2008

jak juz pozbedziesz sie lakieru (przerabiałem wiele srodków, scansol okazal sie najbardziej skuteczny), najlatwiej kupic taka przystawke do wiertarki- krążek z rzepem, do tego kupujesz papier 600, 800 i tak coraz drobniejszy np co 200
potem już nie będzie bardzo drobnego na rzep, wiec kupujesz arkusz papieru do "mokrego" użytku,
aż do 1200 / 1500 i bawisz sie:)

z każdym drobniejszym papierem będziesz widział coraz lepszy efekt, aż w końcu oślepniesz od blasku;)

potem można wrzucić filc na wiertarkę, pasta polerska np auto max i efekt murowany

pozdrawiam!

Vlodarsky - Pią 20 Cze, 2008

wiem wiem :)
MoRToN - Pią 20 Cze, 2008

nie można tylko trzbea użyć filcu/szmatek co by było lusterko.

Generalnie na twoje koła nie kupował bym żadnej chemii do zrywania lakieru bo czesc polerowana jest płaska wiec spokojnie zedrzesz to papierem tak zamo jak i zmatowisz wgłębienia pod lakier. Potem trysnąć na czasno, poprawić ramiona i lala :)

Vlodarsky - Pią 20 Cze, 2008

ale ja jeśli będe polerował to inne kółka :) te idą w czarny mat. Już zadecydowałem !
MoRToN - Pią 20 Cze, 2008

łeeee... to po co ja sie tu produkuje :P