Anonymous - Nie 22 Cze, 2008 przeciez dizle smierdza. wystarczy otworzyc drzwi przy wlaczonym slnikuPiTT - Nie 22 Cze, 2008 olej diesla, chcesz mojo bejco? Gotti - Nie 22 Cze, 2008 Panowie, uzupełnicie braki bo ten silnik nie ma nic wspólnego z awaryjnością która występowała w modelach 2,5 150 i 180km. Żadne wałki itp.
Jeździłem przez rok 163 i na chwile przesiadłem się do 130konnej wersji 1.9tdi. Jednym słowem dramat i w kierunku 1.9 nawet bym nie popatrzył. Kultura pracy, elastyczność - przepaść. Teorie na temat większych kosztów są niewspółmierne do tego jak się jeździ wersją 2.5tdi 163PS.
Trasa Wenecja - Legnica z przelotową prędkością 160-230 - spalanie 8.3l. W mieście pali około 9litrów.Gotti - Nie 22 Cze, 2008
bart napisał/a:
fałwejowskie 2.5tdi oprócz sporej mocy oferuje kilka usterek Zdaje się wałki lubią się wytrzeć, ostatnio kumpel zmieniał rozrząd w A6 2.5TDI i kosztowało go to 3-4 tysiące złotych.
1.9TDI osiągami z 2.5 przegrywa, ale pod każdym innym względem (oprócz kultury pracy i klangu) jest lepszym wyborem.
Ale specem od grupy vw nie jestem, niech się wypowiedzą znawcy.
3-4 tys.? Wrocław za nowe części kasuje (wszystkie rolki, napinacze, paski, pompe wody) 1600zł i 500 za wymianę (łącznie z ponownym nabiciem klimy).strick - Nie 22 Cze, 2008 Jakos tanio, ja słyszałem dokładnie tak samo jak Bart pisałMick - Nie 22 Cze, 2008 Kondziu, a jak koniecznie coś "dużego" w dieselku to może passat B6?
one sa dobrze wyposażone i dość tanie w tej chwili, kolega z pracy kupił w zeszłym roku w niemczech z 2004 roku 1.9 TDI 129 tysi przelot zapłacił za niego 10 tys ojro. teraz są już tańsze z tego rocznika z podobnym przebiegiem.
chyba, że zrobisz to sugerowałem jadąc z Tobą do Garwolina, A4 1.8T Gotti - Nie 22 Cze, 2008 B6 są produkowane od 2005 Mick - Nie 22 Cze, 2008
Gotti napisał/a:
B6 są produkowane od 2005
ok chodziło mi o B5 FL...
zawsze na to B6 mówiłem.. myliłem się... k-mart - Pon 23 Cze, 2008 stare 2.5tdi to smiec pod kazdym wzgledem.
Jesli ktos mi bedzie chcial udowodnic ze to sie nadaje, juz teraz wywoluje mu wojne.
Tylko 1.9tdi.pcs - Pon 23 Cze, 2008 Kondziu, w tej cenie cenie audi i bmw w dieslu musi byc mega szrotem. Pomijajac ze 2.5 tdi audi + automat to skarbonka bez dna. Szukalem takich aut w cenie prawie 2 * wiekszej i to tez byly szroty. Duzo bardziej bym wolal w tej cenie alfe 166 2.4 td albo vel satisa 2.2d, bedzie ladna, wygodna, z polotem, mniej schetana a i tak pewnie mniej awaryjna.Jakarti - Pon 23 Cze, 2008
Gotti napisał/a:
3-4 tys.? Wrocław za nowe części kasuje (wszystkie rolki, napinacze, paski, pompe wody) 1600zł i 500 za wymianę
Kurwa.. tyle to do Punto kosztuja czesci Anonymous - Pon 23 Cze, 2008
JIMEK napisał/a:
a tak na niepowaznie to stary zastanow sie po co ci dizel?
Popieram...
A może Passat 1.8T z gazem?
Kopie jajca, i do tego ekonomicznie
Mam nadzieję że mnie nie zbanujecie za użycie słowa "gaz" w odniesieniu do samochodu
A tak poważnie-to musi być niemieckie auto? one nudziarskie strasznie są...
Kup cos francuskiego...407 kombi czy C5, na nudę nie będziesz narzekał.kubas - Pon 23 Cze, 2008 407 jest z dupy totalnie....Anonymous - Pon 23 Cze, 2008
kubas napisał/a:
407 jest z dupy totalnie....
Hę? Jeździłem przez prawie rok służbowym 407 i...
było zajebiste pod wzdlędem prowadzenia, wyglądu i nawet spalania...
Silnikowo też niczego sobie, niby tylko 2.0 HDi 136 KM, ale dawało radę.
Szczerze mimo że był nieco słabszy, to jeździło mi się nim lepiej niż nowym Passatem 2.0 TDIdzik - Pon 23 Cze, 2008 Jest taki popyt na diesle ze oplaca im sie klepac najwieksze szroty.
Benzyniaka kupisz latwiej i z mniejszym przelotem. Jak trafisz jakiegos z lpg na wtrysku to bedziesz mial ekenomiczny dupowoz.